А да цитирам ли и чл 21,ал 2 от ЗДДС?
Здравейте,регистрирани сме по ДДС.Извършваметранспорт България-Германия.Фактурираме на немска фирма,регистрирана по ДДС в Германия.Кой член от ЗДДС да цитираме в издаваната от нас фактура?
Много благодаря!
Весели празници!
Здравейте,дружеството ни е регистрирано по ДДС.Закупихмеавтомобил втора употреба от ФЛ ,нерегистрирано по ДДС от България.Покупката е с нотариално заверен договор за покупко-продажба.Трябва ли да отразим тазипокупка в дневник покупки и ако трябва с какъв вид документ?
Здравейте,дружеството ни е регистрирано по ДДС.Закупихмеавтомобил втора употреба от ФЛ ,нерегистрирано по ДДС от България.Покупката е с нотариално заверен договор за покупко-продажба.Трябва ли да отразим тазипокупка в дневник покупки и ако трябва с какъв вид документ?
според вас в кое перо на опп да ги сложа-             Парични потоци, свързани с трудови възнаграждения
или в
             Други парични потоци от основна дейност
Здравейте,къде посочвате внесените осигуровки през годината на самоосигуряващо се лице в Отчета за парични потоци?
Осигуровките през годината ги плащам по ЕГН ,но от сметката на дружествато.
Накрая на годината собственика погасява тези осигуровки.
Огромно БЛАГОДАРЯ!
Добре,но грешно ли е,че в договора е записано еднократно плащане на лихва?Ако трябва да корегираме.
Здравейте,ФЛ предоставя заем на фирма.В договорът за заем е записано,че заемателят дължи възнаграждение на заемодателя в размер на 6% годишно.Заемът трябва да се върне заедно с дължимата лихва в срок до 26,05,2018г/заемът е едногодишен/.
Редно ли е лихвата да се начисли еднократно или трябва да се начислява ежемесечно?
Моля за Вашето мнение.
Много ви благодаря!
Здравейте,моля за помощ припопълване на декл.обр 1 за м 07/2017.
Един служител напуска по чл 325.При попълването на декл.обр.1 последен ден в осигуряването пиша 31,07,2017.От 1/08/ лицето вече не е на работа при нас.
При тази ситуация графа 15.1 я попълвам с код 2.
Питане/че възникна спор/-точка 15.1 в декларация 1 за седми месец ли се попълва или
в м.08.?
Изплащането на заплатата става на 31/07/2017 г.
Много ви благодаря!
Други мнения има ли?
Здравейте,трябва ли да се подава ГДД по чл  50 в следния случай:
Собственик на ЕООД е самоосигуряващо се лице чрез ЕООД-то.Същото лице е регистрирано като земеделски производител/като ФЛ,не като ЕТ/,но за 2016г не е придобило доходи от дейност като ЗП.Няма получени доходи за 2016г освен дивиденти,изплатени от ЕООД-то.Трябва ли да подава в този случай декларация по чл,50,при условие,че няма декларирани доходи като земеделски производител?
И аз все още не съм решила какво да отбележа в ГДД при условие,че не декларирам данък уикенд.Според мен дори и да се установи при ревизия наличието на разходи за лични нужди,то тогава ще ги лепнат на собственика.А повечето собственици са самоосиг.лица,които не са декларирали,че полагат личен труд.Според мен тези разходи ще ги начисляват като скрито разпределение на печалбата.
Е не става ли много грозно-за 2016 не са използвани активи за лични нужди,не е чекната графа 2016г в ГДД и изведнъж чеквам графа 2017/демек признавам ,че през 2017 ще ползвам активите и за лични нужди/ ?
Дружеството има заповед за неизползване активите на фирмата за лични нужди.
Да ,но ако джипа се използва само от собственика,не е деклариран данък уикенд и след време се установи при ревизия,че актива се ползва само от собственика,начислят  данък уикенд,а в декларацията не е отбелязано,че разходите се облагат по ЗКПО-тогава как ще обложат тези разходи?Собственика не получава доходи,а само дивиденти/в масовия случай/.Тогава на каква база ще се начислят осигуровки?
Според мен-съдружник или собственик на ЕООД,който не полага личен труд,а формира доходи само от дивиденти,няма право на избор-т.е. ако му натресат проверяващите данък уикенд,то дали е декларирано облагане по ЗКПО или ЗДДФЛ-няма никакво значение.Втази ситуация ще се приложи механизма на облагане на скрито разпределение на печалбата.
Благодаря много,ще обявя салдото в приложението.
Но няма да попълвам т.1 и т.2,защото вземането е възникнало през 2015 г,а не през 2016 г.нали?