Невалиден ми излиза и там. Интересното е, че миналия месец отново издавах фактура на ЗП и при въвеждането на данните по фактурата, още тогава ми излизаше невалиден номер, но при подаването на декларацията за м.01 нямаше такива съобщения, за това реших, че няма проблем с това и явно е от самата програма. Много мисля май :)
Честно казано не съм се задълбочавал да разглеждам в НАП. Един файл си дръпнах с често срещани проблеми, но не съм го прочитал целия.
За първи път ми се случва такова нещо и се надявам наистина да няма проблеми, щом е нефатална грешката, но пак си е грешка ;)
Да. Пише нефатална грешка. Подавам така.
10х
Здравейте. Не знам дали тук е правилния раздел за пускане на тази тема и се извинявам предварително ако не е така.
Имам следния проблем; подавам ДДС-то за м.02 с електронен подпис и когато задавам формиране на декларацията ми излиза следното съобщение.
"Невалиден идентификационен нпмер на контрагент:BGхххххххххх"
Става въпрос за земеделски производител, който уж бил регистриран по ЗДДС.
Въпроса ми е объркано е ЕГН-то или просто не е регистриран по ЗДДС, за да ми излиза такова съобщение и проблем ли ще е ако се опитам да подам декларацията така?
Здравейте, ще си позволя да изстрелям едно бързо въпросче.
В преводното нареждане под "още пояснения" във графата "Вид док.*" и в четирите нареждания ли се поставя 9?
Мерси предварително.
Искам сърдечно да изкажа искрените си благодарности на всички, които ми помогнаха и отделиха от времето си да се занимават с моите измислени казуси. Истината е, че съм много зелен още и тепърва навлизам в тази материя. Знам, че счетоводството се учи с години и никой не е длъжен да се занимава с мен, но въпреки това вие ми помогнахте.
Още веднъж благодаря на всички.
Декларациите са приети.
Хубав и успешен ден!
Защото 564.00 лв. : 176 х 184 = 589.64 лв.
:)
Сега пък като дам падащото меню в т.22.2 трябва да излезе %0.4, а то излизат две нули и не ми дава да продължа напред.  :blink:
Чудя се да се смея ли да плача ли...
Някъде в д.1 имате 23 работни дни или 184 часа.
Поправих ги на 22 , обаче си стои 184.
Ето още нещо от хилядите неща, които са ми убягнали.
Но дори и това да е проблема, защо ми излиза съобшение, че е недупостим прага на осигурителния доход при пълен работен месец?
Ще пробвам за последно днес, като коригирам часовете от 184 на 176 и ще отбележа 2бр д6.
Това с 2бр. не ми стана ясно. Аз също подавам Д6 с две колони, но се пише 1бр Д6, а не 2. Досега нямам върната нито една Д1 и Д6.
И аз останах учуден от това, при положение, че като чета постовете на колегите им я е приемало при отбелязан 1бр. декларация 6.
Сега говорих със счетоводител ТРЗ, който ми обясни нещо озадачаващо.
Когато подавала д6 с 2бр колони, отначало не й я е приело, след което при подаването посочила 2бр д6 и нещата станали.
Изтеглих програмата на НАП за генерирането на декларациите.
При попълване на т21 не ми дава да напиша дохода на който осигуряваме лицето. Дава ми го по-висок, а проверявах и няма разлика в МОД за тази длъжност. В д1 т12.2 и 12.3 са както следва 70.22 и 69.
в т. 21 попълвам 564лв. и ми изписва, че осигурителния доход неможе да бъде по-малък от 589.64лв.
Незнам къде е проблема.
Yordan_Andonov,
Няма никакви санкции и не е вярно, че нямате 7 дни за подаване на декларациите отново. Тези 7 дни са точно за отхвърлени (а не за подадени) декларации и си го пише ясно в Протокола:
При наличие на отхвърлени декларации и данни, в 7-дневен срок от датата на получаване на настоящия протокол, следва да подадете нова декларация/и с коректно попълнени данни /съгласно чл.8, ал.3 от Наредба № Н-8 за съдържанието, сроковете, начина и реда за подаване и съхранение на данни от работодателите, осигурителите за осигурените при тях лица, както и от самоосигуряващите се лица/.

Далила е спец по тези неща, подава всичко вярно и е логично да не се е явявала на "поправителен" по тази материя. :smile1: Аз често се препъвам в дебрите на Д1 и Д6 и Ви гарантирам, че съм поправяла без санкции :good:

Много Ви благодаря за отговора.
Това може би е единствената хубава новина за днес.
 Yordan_Andonov,

 ","АН",,"","","",01,0,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,"02288",22,00,00,00,00,   0.00, 0.00, 0.00,   0.00, 0.00, 0.00

На двете ли места коригира работните дни?

Нямаш 7 дневен срок за корекция, защото не си подал декларации, които евентуално да коригираш

Да и на двете са коригирани.
Какви санкции ме очакват при това положение със 7 дневния срок?
Дам, пак същата грешка. Недопустим праг на осигурителния доход при пълен работен месец.
Опитвам се да подам д1 и д6.
2 са фирмите. Едната има само едно наето лице, а в другата сме двама + СОЛ. Д1 за СОЛ беше приета, но всичко останало е туше.
За м. декември и на двете фирми са подадени Д6 без данъка, понеже заплатите се изплащат следващия месец. С Микроинвест ТРЗ съм.
До сега програмата генерираше сама Д1 и Д6. След четене из форумите разбрах, че за м.01 програмата генерира 23 работни дни. Нулирах заплатите и ги начислих отново, този път с 22работни дни. Прегледах Д1 и всичко изглеждаше ок. Когато дам да генерира Д6 обаче ми начислява във втората колонка в т.16 данъка за януари. Това го коригирам ръчно.
И след като ги пуснах така коригирани, отново не ми ги приема.
Този 7 дневен срок за корекции важи ли и след 25-то число, понеже започнах сериозно да се притеснявам.
Все пак благодаря на всички за отзивчивостта.
Пак същата работа при мен!!!
Направих уж каквото трябваше и двете ми ги отхвърля.  :noexpression:
Когато задам м.01.2014г.  програмата ми генерира удържания данък за м. януари, а аз се опитвам да подам във втората колонка данъка за м. декември, понеже заплатите са начислени през януари. Съвсем се обърках вече :) и то естествено в крайния срок.
Ако сте Микроинвест да си видите работните дни.

Здравейте. С Микроинвест съм. Сега анулирах януарските заплати и ще ги правя на ново. В досието на работника си пише отработени дни в месеца 22.
Каква корекция трябва да направя, за да не ми връща декларациите. В другата фирма, пак същото се получи. От 3 Д1 и 1 Д6 ми прие само 1бр. Д1 за самоосигуряващо се лице. Пускам си втора колона на Д6 с код 8, задавам за изплатения данък през декември в т.9 но когато ми го разпечата ми излиза и втората колона с 01.2014, иначе отдолу на т.18 пиша 31.01.2014г. Това ли е причината да не ми приема и Д6. Ако трябва ръчно да я попълня в колона 2 да поправя в т.9 12.2013, а не както ми го изкарва автоматично 01.2014?
Осигурителния доход е коректен, но сега като погледнах, програмата генерира 23 отработени дни, това е посочено и в т16 - 16.1 в Д1.
Ще се опитам ръчно да ги попълня, без да променям друго по Д1 и ще видя дали ще ги приеме.
Здравейте, имам следния проблем.
Подавам декларациите (на 2 фирми) и при двете ми излиза следната грешка в д1 Недопустим праг на осигурителния доход при пълен работен месец.
До сега ми ги приемаше както си ги прави програмата. Нищо не съм променял и ми излиза и на двете фирми това основание за отхвърляне.
Има ли друг с подобен проблем.
Мерси предварително.
ФАЛ!
Декларация 1 отхвърлена: Ред 1 БУЛСТАТ, ЕГН, Валидация 100: Недопустим праг на осигурителния доход при пълен работен месец.
Нещо дадох фира. Какво искат да направя?