3 и 4 - невярно!!! Прочетете си наредбата и пак помислете!!!
В Нареба Н 13 е записано, че Д1 не се подава за лица по ГД, ако на друго основание са осигурени на максумума. Чл.4 ал.9, т.1
Притеснявам се сключването на трудов договор да не навреди на обучаващия се редовна форма.
Няма нищо притеснително. Това, което трябва да направи студента-раборник е да уведоми своеврвменно университета, за да му спрат ЗО от там докато е осигурен по ТД
Трудно ще стане на 4ч.
Вижте кога започвате и кога свършвате по основния договор, кога си идвате в къщи и бройте 12ч. да има междудневна
Ако почвате в 8 и свършвате в 17, пътувате 30, значи остава до 20ч. от 17 и 30до 20 са 2,5ч
Това с пътуването да месторабота звучи като синдикален лозунг. Може и да е логично, но е невярно. Пътуването до местотабота не се изключва от междудневната почивка. Никъде не е казано, че тази почивка трябва да е 12 часа в къщи.
Единственото, което "изяжда" от междудневната почивка при ТД  8+4 е задължителната обедна почивка в осемчаспвия ТД. За успокоение на питащия - 8+4 се смята за съвсем допстимо
И на двете НЕ
Как точно ще стане "и на двете НЕ"?
Хем не се взема пенсията при определяне на осиг.доход, хем гледаме дали ТД+пенсия достига 3400?
 :hmmm:

Взема се пенсията
 или за трудов стаж се води само ако получаваш обезщетение?
Да.
И не се "води" трудов стаж, а осигурителен стаж за пенсия
Незаконосъобразното е подписването на документ със задна дата. Както и колегата е казал - не е невъзможно да го направите. И едва ли някой ще Ви накаже за това.

Много са ми интересни банките: признават за сигурен дохода по ТД, но не и дохода на работещ съдружник. Вярно, че при фирмаджията е "тука има, тука нема", но си зависи основно от него и има някаква имуществена отговорност, а ТД може да бъде прекратен във всеки един момент, без това да зависи от работника.
В случая: с какво е по-сигурен дохода по ДУК, сключен между ЕООД и неговия собственик, спрямо същия доход, получаван като възнаграждение за личния труд на същия този собственик в същото ЕООД? Може би, че след прекратяване на ДУ ще има право на обезщетение за безработица? И колко ще е? 4 месеца по 360-390 лв? Не мога да си представя как Аз ще прекратя ДУ с Мене си без да съм (взаимно) съгласна  :hmmm:
Вариантите са:
- прекратяване на стария ТД най-добре по взаимно съгласие и подписване на нов. Уведомления за прекратяването и за новия ТД
-анекс (допълнително споразумение) за промяна работното време. Уведомление за ДС с основание чл.114
След сключването на новия ТД вече няма срок на изпитване. При ДС също отпада изпитването, макар че може и да се спори по въпроса
Тоест трябва да е от днес - 29.09.2023г.  считано от  01.10.2023
Да
 и днес трябва да пусна уведомлението към НАП ? 
Не. Уведомлението може да пуснете най-рано на 01.10. и най-късно до 08.10.2023
А мога ли да пусна и заповедта и уведомлението на 02.10. считано от 02.10. ? Все пак неделя е неработен ден... Голям проблем ли става?
За можене - може. Не е голям проблем. Изключение - ако този ТД е по някоя програма на АЗ. Там датата, секундата, запетайката и всякакви други глупости
Аргументите са в КСО, чл.4, ал.3, т.5 и 6

5. лицата, които полагат труд без трудово правоотношение и получават месечно възнаграждение, равно или над една минимална работна заплата, след намаляването му с разходите за дейността, ако не са осигурени на друго основание през съответния месец;
6.  лицата, които полагат труд без трудово правоотношение, които са осигурени на друго основание през съответния месец, независимо от размера на полученото възнаграждение.
В сайта на НАП и НОИ обаче този период стои празен, изобщо няма данни, че съм работила в тази фирма.
Това може да означава две неща: или не е подавана декларация обр. 1, или данните още не са обработени. Не зная какви справки гледате, не зная до колко време след подаване на Д1 данните се отразяват в сайта на НОИ, но в Справка за осигурителния доход от сайта на НАП към днешна дата трябва да има информация за м.август 2023 включително.

Няма начин сама да оправите нещата (между Вас и НОИ). Ако има пропуск в подаването на Д1, това може да се коригира единствено от бившия Ви работодател.
Днес получавам заявление:
"Напускам от днес 25.09.2023, поради ранно пенсиониране"
С връчени ключове за обекта.
Наистина как се реагира на това?
Прекратявате договора, като преди това правите ревизия.
Неприятно е да останете без работници, но още по-неприятно е да се опитвате да задържите такъв, който всеки момент може да Ви забие нож в гърба. Особено ако длъжността е продавач в магазин.
Ще се наложи собственика да поработи някой друг ден зад щанда, ни това се преживява ;)
Ако сте съставител:
https://kik-info.com/forum/index.php?topic=32471.new#new

Ако публикувате с КЕП на управителя, не трябва пълномощно
Ако публикувате като адвокат - адвокатското пълномощно е без нотариална заверка.

Г2 се попълва в сайта на ТР
Извинявам се, че отново повдигам този толкова дъвкан въпрос, но за първи път ще подавам ГФО с КЕП на съставител и ме е страх да не сбъркам. Какво точно се подава:
- ГФО (това е ясно)
- деклатация по чл.62а за приемането на отчета, подписана от представляващия фирмата (и това е ясно)
- декларация по чл.13, ал.4 за истинността на заявените обстоятелства. Кой подписва декларацията - аз или управителя? Или и двамата? Мисля, че само аз - нали аз обявявам, но знам ли... В ТР има разни варианти...
- нотариално заверено пълномощно . Задължително ли е? (Мисля, че да) Всяа година ли се подава или само първата ( нещо като банковата сметка при болничните)

Пропускам ли нещо
Да, но единият от тях се осигурява в друга фирма като СОЛ

Проверете си личните съобщения.
Неудобно ми е да пиша тук елементарни неща.
Означава ли това, че доходът, получен от СОЛ в собственото дружество като личен труд трябва да е под прага за регистрация по ЗДДС - вече 100 хил. лв, за да се избегне регистрация по ЗДДС?

Не означава точно това.
следва внимателно да прецени дали съответната дейност е “независима икономическа дейност”
Очевидно съществуват случаи, при които личния труд в дружеството може да бъде квалифициран като "независима икономическа дейност", но не се сещам за конкретен пример.
Здравейте, управителка на ООД ще може ли да получава обезщетение за гледане на дете до 2 г,при положение , че дейността няма да се прекратява?
Ако се осигурява за ОЗМ и самата тя не упражнява трудова дейност - ще има право. Ако работи има право на 50% от обезщетението

Заверила е нотариално пълномощно на съдружника ,който обаче не е управител , с който му възлага права да я представлява пред институции ,както и да разписва документи ,включително ведомости за заплати. Според вас това юридически издържано ли е ?
Според мен не е издържано.

Дали няма да е по-правилно съдружникът да стане също управител ?
По-правилно е.

Същият работи по трудов договор на друго място. Това ще го освободи ли от осигуряване в ООД?
Няма да го освободи от осигуряване (самоосигуряване). Ако на ТД е осигурен на 3400, няма да прави допълнителни вноски

Моля!
 ЗП-то ..... ще има земеделска продукция, която ще продава .
Щом ще има продукция, значи ще я произвежда, нали. Значи ЗПто ще има дейност и подлежи на самоосигуряване

  ЕООД-то ...освен земеделската продукция ще продава и други стоки.
Покупките и продажбите на земеделски продукти и други стоки са дейност. Предполага се, че собственикът поне управлява тази дейност, а вероятно сам я извършва. Следователно собственикът подлежи на самоосигуряване.

Тъй като става въпрос за едно и също лице, то си избирате на кое от двете основания ще се осигурявате, а и за двете подавате декларация за начало (възобновяване) на дейност. Няма значение кое ще изберете - авансовите вноски са еднакви, изравняването също. Тъй като ще получавате помощи като ЗП, по-добре се осигурявайте като такъв, че от ДФЗ са придирчиви.

За повече се обърнете към счетоводителя си.
Може.
Като не сте почнали дейност, на какво основание почнахте самоосигуряване?