А аз да попитам относно справка по чл.73  ал.6 нещо.
Сега влизам да си попълня ГДД по чл 50 но не виждам да са ми заредени в нея данни от подадената вече справка по чл 73 ал 6, нито за мен нито на Управителя а всичко е подадено и прието
Е... май нищо, но първо трябваше да помисля преди да попитам. Благодаря.
Зравейте, задължително ли е собственик и Управител на ЕООД без да му е начисляван личен труд , и без да има каквито и да било доходи да подавадекларация по чл.50
Току що разговарях със служител на НАП/най-после успях да се свържа/ и служителката ми обясни че за 2018 с предписанието и Д1 и Д 6 на място при тях, а за 2019 год мога да вляза и до края на м април 2020 да коригирам, заличавам или каквото там трябва.
Само още нещо, как на място в НАП ? Тоест след получаване на предписанието и пускане по ел.път на заличаване и редовни д1 и д6 трябва да отида до НАП за да уведомя или аз нещо не разбрах. 
Благодаря.
Здравейте, подавала съм едно лице с вид осигурен 25 и съответно програмата не е начислявала  процент за фонд безработица. Става въпрос за 3 месеца от 2018 год. и цялата 2019 год.

Моля за съвет как да  променя вида на осигуреното лице от 25 на 01 да начисля и внеса съответната сума във фонд безработица. От НОИ ми казаха че трябва да подам при тях едно заявление с приложени ведомости и д1 за лицето по години, те да направят предписание и тогава да предприемам каквото и да било. А какво всъшност трябва да стане? Трябва да залича подадените Д1 и да подам нови с код0  или........ А за д6, трябва да пусна нови само със съответната сума в увеличение така ли?
Ааааааа, какво друго ни остава, ще чакаме  :wink1:
Здравейте, знаете ли дали вече е публикуван файла за електронно подаване на справка по чл 73 ал 1 и чл 73 ал.6
Питам защото в страницата на НАП виждам само някакви схеми и разяснения а самата програма която по принцип си изтеглям за да нанеса данните и да работя не. Аз ли нещо не разбирам или все още я няма.
Може би

47.78   Търговия на дребно с други нехранителни стоки, некласифицирана другаде
Благодаря. Значи съм близо 47,42 - Търговия на дребно с телефонни апарати и други устройства за далекосъобщения.  :smile1:
Моля за най - подходящ КИД за фирма ЕООД която се занимава с търговия на аксесоари за мобилни телефони /протектори кабели батерий и т н/ , сервиз на моб телефони и продажба на същите. Благодаря.
Моля дайте подходящ код съобразно НКПД  за лице което се занимава с поставяне на дограма. Общ работник стройтелство на сгради не мисля че е точно.
Благодаря.
А какво ще кажете за сключване на Договор за търговска помощ на основание чл 30-31 от ТЗ.- Търговецът възлага а Търговският помощник приема срещу възнаграждение да извършва действия свързани с осъществяване на Търговска помощ свързана с дейността на фирмата - при възникнала необходимост обслужване на клиенти относно предлагане на оферти и цени за продуктите които лансира Търговеца, договаряне с доставчици относно цени на стоки и услуги, разпределяне и подредба на мострите и стоките в помещенията, почистване на помещенията, и друга помощ в процеса на работа .
Нещо такова.
Днес ще изискам тази декларация , за да видя и аз за какво толкова става въпрос.
Благодаря.
Здравейте, моля за съвет относно следната ситуация. На Управителят на ЕООД  му се налага да отсъства една седмица и през това време желае негов близък да го замества в офиса където се осъществява дейността. Следователно сключване на ТД за  определен срок и тн. Да, обаче господина е учител и казва че от тази година са подписвали деклараций че не работят и няма да работят на други места. това са негови думи. което значи че на ТД неможем да го назначим. Как да постъпи управителя в този случай за да е изряден самият той при една евентуална проверка.Варианта е друг човек но той държи на този- има му доверие.
Здравейте, току що се опитах да вляза в ТРЗ на Микроинвест и ми изписва следното съобщение "Внимание! Това копие на продукта НЕ Е РЕГИСТРИРАНО! Нямате право на повече стартирания. Желаете ли да регистрирате."
Как е възможно да не е регистрирано като аз работя с двете и счетоводната и трз вече година. Опитах да регистрирам като въведох регистрационен номер които ведях на един от листите , но ми дава че кода не бил правилен. Ами сега????????
Много благодаря.
Здравейте, дали ще има проблем ако няколко кратно през годината се сключва тд по чл 68 ал 1 т 2 с едно и също лице за извършване на определена работа? Фирмата периодично има монтажи и идеята ми е когато се налага да назначавам съответното лице за около 3-4 дни след което да го освобождавам. Това дори може да се наложи и по два пъти месечно да го правя.
Здравейте, моля някои да коментира и да ме насочи как да процедирам в моя случай.
Фирмата се занимава с поставяне на дограма, като сключва договори с клиентите и поема гаранция на стоката за определени години. Имаме клиент на който крилото на прозореца се повреди /не по негова вина/ огъна се профила и се спука стъклопакета.
Следователно фирмата според договора трябва да поеме гаранцията и да смени крилото.
Директно на разход ли да отнеса поставянето на новата дограма?