Колеги, в кой момент признавате/отчитате прихода? Например, отчитам по проекта разходи от 2020 г. Реално ще получа финансирането по банковата си сметка 2021г. Благодаря.
Ами писмено потвърждение от фирмата получател в което е описано какво е получено, подписано и подпечатано от управителя не върши ли работа?
Здравейте, може ли бланка на протокол за потвърждение при ВОД с който трябва да се сдобием. Благодаря
Вмъквам се тук за да попитам и аз нещо. СОЛ в ЕООД до момента се осигурява на големия процент тоест и за озм , но от 2021 иска да промени осигуряването на малкия процент. Обаче 3 години си е внасял преди това суми за озм, това значи ли че след като променим осигуряването без озм и на него му се наложи да ползва болничен той няма да има право въпреки че назад 3 години има внесени осигуровки за този риск. Питам защото при изчисляване сумата на болничния нали връщат година и половина . Благодаря
Възнаграждение на СОЛ за полагане личен труд как да го отчета, бруто начислението по 604 или изплатената чиста сума  след приспадане на осигуровките и данъка ? Благодаря
Наемодателят не желае да му се спира данък през четвърто тримесечие. Задължението да го внесе през 21 г. Остава негово с подаване на ГДД. До 30.04 ако не се лъжа
При нас положението е следното. Фирмата ползва помещение под наем от физ лице, от 01.03. Като в договора за наем е упоменато че наема няма да се заплаща всеки месец, а в края на годината най късно до 25 .12. Е платено е 10 вноски по 50 лв накуп през декември. Фирмата ще си подаде справка по чл 73 а лицето ГДД и ще си внесе данък за тези 8 месеца. Така ли е.
Да точно това искаме, да не го освобождаваме за да може човека да е спокоен , но трябва да го направим и при нас така че да нямаме проблеми след това. Как да го подам в приложение 9 този болничен като в поле 1,1 за вид на правоотношенията/срочно или без/ трябва да посоча срочен и съответно ми иска дата до кога. А всъщност няма да е до тази дата и няма да бъде освободен
А ако го прекратя сега то няма ли да има проблем при изплащането на болничния . Предполагам че ще се наложи доста време да ползва, защото счупването е доста сериозно. Незная точно как да подходя.   
Ами.....касата за съжаление винаги ми е на ръба.
Искам счетоводно да го изчистя този въпрос.
Здравейте, имаме служител който е назначен на 22,12,2020 год. на основание чл.68  ал.1  т.2 до 31,12,2020 год включително. Няколко дни след  22,12,  обаче чупи крак и влиза в болница за което ми представя болничен лист до м. Февруари.  Аз трябва ли задължително да го освободя след като договора изтича на 31.12  или мога с допълнително споразумение да го трансформирам в безсрочен. Идеята ми е най - безболезнено да стане за нас и за лицето разбира се и да не влизаме в някакви нарушения. Благодаря.
Нямам представа.Ще се поразровя. Както казах заемодателят е баща на управителя на ЕООД то.
Как да го отпиша сега това задължение?
Здравейте, моля за коментар. При стартиране на дейност ЕООд взима заем от бащата на собственика , заем със срок за връщане една година. Това става 2018 год. До момент няма вноски по кредита а преди няколко дни почива и роднината. Какво се случва с кредита. Как трябва да се отпише задължението.
Да се включа и аз с питане. Нашият случай е същия, аз издавам фактура по бъл.законод. като неначислявам ддс и исписвам основанието за това. На чуждата фирма издавам Инвойс на анг. Език със същата номерация като на фактурата. След това се сдобивам с док.доказващ доставката и тогава осчетоводявам ВОД. Той влиза в дневника за продажбите колона 20. Правилно ли мисля? Благодаря
Добро утро, моля някой да сподели ако има фирма която е в същото положение като нас.
Здравейте, най-после комисията направи преоценка на проектните предложения които висяха някъде нито като одубрени нито отхвърлени. Нашата фирма фигурира в списъка, тоест ще ни се даде шанс , но отново вече няколко дни няма информация какво предстой. Все се надявам до  края на седмицата да става каквото ще става , защото много се проточи всичко. Някой има ли информация и фирма която е от тези вторите с преоценката. Отново ли ще има комуникация , как ще се случат нещата ?
Здравейте, доколкото видях в общите условия разходите за възнаграждения на персонала и осигуровките за сметка на работодателя са допустим разход. А възнагражденията на СОЛ и неговите осигуровки дали са допустими?
И още нещо, къде мога да видя списък на отхвърлените проектни предложения по  оценителна 16 сесия?