Да за различни фирми става въпрос. Работи във фирма А на трудов договор а във фирма В е управител с ДУК. Ами ако не желае да се връща на работа и в двете фирми до  навършване на 2 год на детето, как трябва да се процедира?
При основният работодател си подава заявление декларация за ползване на отпуск по чл 164 от кт, а във фирмата в която е управител какво трябва да стане, и там ли се подава заявление декларация или ..........
Моля за съдействие относно следната ситуация.
     Майка, която работи по основен трудов договор и по ДУК ползва отпуск по чл 163 от КТ при бременност и раждане до 410 дни. на двете места  за което получава и съответното обезщетение от нои.
     Интересува ме след изтичане на този отпуск лицето може ли да ползва отпуск за отглеждане на дете до 2 год. чл  възраст на двете места, или е необходимо по ДУК да започне работа.
А ще има ли проблем ако е пускано допълнително споразумение през времето на майчинството при промяна на минималната основна заплата.
 :excl: Моля за съдействие относно изискванията на Германското законодателство от 01.01.2015 за начисляване на 8,50 евро на час на международните шофьори работещи на територията на Германия, както и за сроковете за изплащане на заплатите . Притесняват ме сроковете които са посочени в наредбата - заплатата да се изплаща в последният работен ден на банките след извършване на конкретната работа.Тоест в текущият месец. Фирмата се занимава с много дейности и едната от тях е м/ународен транспорт. политика е начисляване и изплащане на заплатите да става в месеца следващ месеца на положеният труд до 20 число. Объркана съм относно сроковете за изплащане на заплатите. Не е възможно на част от фирмата да изплащам в текущия месец за текущия а на останалата част от фирмата в следващия. Имам притеснения и относно самата заплата на м/ународните шофьори която всеки месец ще бъде различна според това колко часа са имали работа в Германия/база графици за работа изисквани от германските служби/.Трябва ли да пиша допълнителни споразумения във връзка с тези изменения. моля за съдействие.
НСС 2 ясно, но ме интересуват контировките. Според мен:
За доставката на картофите 301/401
Транспорта ми е проблема, според мен на база на пътният лист на камиона за изминатите км. изчисляваме литрите и контираме 301/транспорт//401
Притеснявам се как да изпиша това гориво примерно 2000 л. които отиват вместо по сметка 302 по 301 за да формират доставната цена на продукта. Може би цялото гориво на камиона за целия курс които не включва само доставката на картофите ами и мн др услуги извън това, да се разбие по 302 едното гориво по 301 свързаното с доставката. След това горивото по 302 изписвам 601/302 а това отнесено по 301 какво му правя. надявам се да сте ме разбрали. Предварително блъгодаря за помоща.
Здравейте, моля за съдействие относно следното. във фирмата в която работя с колежката имаме спор по следният въпрос - доставени стоки/картофи/ от чужбина на стойност 4500 лв/21 тона/. Според мен тези картофи трябва да се заприходят по доставна стойност тоест цената по фактурата + направените транспортни разходи по доставката. стоката е доставена със собствен транспорт, фирмата се занимава както с търговия така и с м/ународен транспорт. фактурата за горивото за всички камиони е обща и идва в кр на месеца разбита по МПС.
 Моля за съдействие - как най правилно да осчетоводя тази доставка, за да се формира най точно цената на база на която ние да поставим надценка и да продаваме след това. :excl:
Анулирам начисления за съответния месец
Правилно ли съм разбрала - развалям ведомостта, начислявам нова. Правя Д1 и Д6 и ги пускам с код корекция, но пускам декларации за всички работници а не само за конкретния служител на които съм объркала нещата.
Моля за помощ. При начисляването на заплатите за м 01,2014 неправилно съм отразила болничен за 45 дни преди раждане,поради което програмата ми е сметнала първите три дни за сметка на работодателя. така съм подала и Д1 и Д6. Сега обаче тъй като съм в грешка трябва да коригирам но само Д1,в 6 трябва ли да пипам  нали те трябва да се подават заедно. Да разваля вед. и да оправя само д1 на лицето ли и да я пусна с код корекцуя. моля за помощ какво точно трябва да направя за да няма проблем. притеснена съм защото до сега никога не ми се е налагало да пускам коригиращи и незная какви са постъпките за това.
Здравейте, моето питане е следното. Управителка на фирма излиза 45 дни болничен преди раждане. Тя работи на трудов договор основен в друга фирма и всеки месец ми представя декларация за осигурителен доход. И сега след като е в болничен от 27,01,2014 г./представила е болнични и на двете места/ и е с осигурителен доход 00,00 лв по първото си правоотношение трябва ли да ми представя такава декларация за осигурителен договор или не. Предварително благодаря.
Много благодаря. Хубав ден
Здравейте, интересува ме при пускането на Д1 и Д6 за месец Януари 2014 год. в Д1 трябва ли да включа и данъка или да я подам без данъка. За Д6 ясно пускам я без данъка с код 5, но за тази 1 се притеснявам.