alfa и delphine, благодаря ви за отговорите. Хубав уикенд.
мима 56, и аз имам аналогичен случай, но вместо ДУК е Граждански договор. По него  са удържани и внесени оситурителните вноски от възложителя, тъй като за периода на този договор ЕТ не е извършвал дейност и не е бил самоосигуряващ. Съгласна съм с мнението на delphine и включвам този доход в колона 3, но не съм сигурна  :hmmm:. Ще изчакам мнения и от други колеги. Моля помагайте.
ЕТ пенсионер с патентна дейност до юни, през септември получава доход по  граждански договор. Осигуровките и данъка са  удържани и внесени от възложителя. Въпросът ми е: Включват ли се в Справката за изравняване на осигуровките доходите от гражданския договор?
А включват ли се доходите от Приложение 3 в Справката за изравняване на осигурителния доход? Осигуровките са удържани и внесени от платеца на дохода.
Информация  за наемателя/те  се посочва в Таблица 1 на Приложение №4. Но след като  са внасяни авансово ЗО върху 210 лв. ОД като безработно лице, не следва да се довнасят ЗО за посочения доход от наем. В случая се попълва и ред 13 на колона 4 в Таблица 2 - 2520 лв. и съответно същата сума в колона 6 и разнесени нагоре в колоните по 210 лв. Т.е. попълвате колони 4 и 6 - 2520 лв. и 5.6 и 7 - 1404 лв. Разликата от колона 7 и колона 6 е отрицателна, и поради това не се записва под Таблица 2 и не се довнасят здравни вноски.
И при мен не се четат данните от Д6 в Редакция, но файла за НАП си е ок.
може ли едно питане относно Декларация 1 за Граждански договор на лице 100% инвалид за м 11,2012 за сумата от 300 лв. Лицето няма други доходи през годината и е освободено от ДОД.В програма с която работя в Д1 ми излиза като име и с код 14,но нататък е празно. Трябва ли да го подам или да го оставя за годишна Справка за изплатени суми на физически лица?
Щракнете горе на лентата инструменти.След това на опции за интернет.После  щракнете върху защита. Маркирай надежни сайтове.
След това на ниво на подразбиране.Ще се появи плъзгач .Снемете го малко надолу.Затворете и опитайте.Ще ви поиска инсталиране на архив контроли изпълни и готово.
благодаря
Здравейте, имам проблем с електронния подпис. Като пращам декларация 1 ми дава грешка с подписа, пише ми че Internet Explorer е блокирал ActiveX. Като дам да го инсталирам ми пише че Windows е блокирал софтуера понеже не може да провери издателя, какъв може да е проблема? Пробвал съм и на друг компютър на който работеше преди и не е преинсталирван, пак не става.