Да, точно това ме притеснява. Особено ако лицето е съкратено и желае да се възползва от обезщ. за безработица, това няма ли да е пречка?
Здравейте,
имаме лице на ГД със сума под МРЗ, но осигурен на др.основание - ТД в друга фирма.
По средата на месеца труд. му договор е прекратен. Как трябва да му платим сумата по ГД - да делим на 2 - до датата на прекрат. на ТД с осиг. и после- за останалата част на месеца  - без осиг ли ?
Към указанията на УП-2 пише, че след 08,08.2000г. обезщ. по чл.222 ал.1 се включва към осиг. доход.
от коментара, постнат от alfa :

И така, за да имаме право на данъчно признати разходи за командировка следва да имаме договорни отношения с лицето. Вършат ли ни работа тези договори, ако са безвъзмездни ?
Делфинче, намери ли отговор на този въпрос :)
Това са приложенията , като прил. 7 работника трябва в да го представи при работодателя  в 3-дневен срок, а той след това - също в 3 дневен срок да го представи в НОИ. И други точки от Раздел 2 се попълват - четете внимателно.
При. 8 - до 10 число следв. месец.
И двете се подават от работодателя.
За първото мисля, че нищо няма да получава, докато не изтече 410 ден. Като изтече, може да подаде документи за изплащане на 50 % от обезщ. за гледане на дете до 2 г.
Но може и в НОИ да се звънне да се пита, все пак .
Аз друго разбрах :)
Преди да свърши отпуска до 410 ден, майката подава нов болничен за 45 дни преди раждане за второ дете. Първия отпуск -до 410 ден - е прекъснат, в рамките на 3 дни /срока за уведомяване на променени обстоятелства/. Въпроса е дали има право на 50 % майчинство за първото дете по време на болничните за второто :)
Няма проблем договора да бъде прекратен по време на отпуск. За назначаването по новия обаче, ще трябва да се прекъсне платения отпуск, поне за 1 ден, и от следващия да излезе. Като внимавате и в размер на отпуска - по първия ще трябва да изплатите  остатъка неползван към датата на прекратяване, а по новия ТД - да разрешите евент. част от полагаемото до края на 2018. 
И аз съм се чудела кое е това получено възнаграждение - последното изплатено или последното начислено?
И още нещо- за новото назначаване, ясно. А чл. 119, във връзка чл. 67 ал. т. 2 допустимо ли е? ( просто изчиствам въпроси в главата си :), защото не е като да няма )

Не разбирам смисъла на това. Какво искате да направите ? Срочните договори се сключват на основание чл.68 и съответната т.
А според Вас как е удачно да бъде, за да няма евентуални проблеми ?

Най-чисто - прекратявате настоящия и сключвате нов за новата длъжност :)
Дните са неделя и понеделник май :)
На скоро имаше подобна тема,
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,23368.0.html

Вижте и линка във посочената тема.
Прочетете тук

Когато е от 01 число, няма какво да го мислите  :wink1: - включително последния ден на месеца- 01-31 - зависи от броя на дните.
Поне до 25 юни трябва да са ви превели. Също така стария работодател трябва да подаде промяна обстоятелства.
При новия - след като нищо не е подал в НОИ - какво очаквате ?
А вие подали ли сте нещо при него? Ако сте започнали работа, имате право на 50% от майчинството до навършване на 2 години на детето- Прил.8 на НОИ трябва да подадете при работодателя.
Eто че информацията която сте дали е половинчата.
Само да добавя, че подаването на 1 бр заличаваща и нови 2бр. редовни - трябва да стане едновременно - в 1 файл, за да не ви иска Д6.

Проверете и в НАП подадената първо Д1 въобще съществува ли,  и чека за коригиращата. Въз основа на това което сте споделили тук, поне аз не се сещам за друга причина.
Явно не е ;)
Сравнете си отново Д1 грешната и вярната - ако можете сравнете .тхт файловете и вижте дали всичко, освен дните, е еднакво. Друг вариант, който се сещам е да сте забравили да сложите чек, че е коригираща Д1 и да я приема като нова и за това да търси Д6.