Здравейте,
Декларира си се получена земеделска субсидия от ДФЗ през 02.2013 г. в декларация по чл. 55 ЗДДФЛ?
Здравейте,
при попълване на Д6 за 2012 г. на СОЛ за месец 13 в поле "вид плащане", кой номер да избера? Осигуригелният доход за месец е 420 лв. и не е изплащан през 2012 г.
Здравейте, при попълване на годишна декларация 6 за 2012 г. под дължими СО се има в предвид начислените СО от 01 до 12.2012 г. или платените през 2012 г. СО?
Извинявам се, не съм обясним както трябва. Сключен е договор между фирмата и Агенцията по заетостта, но работника е назначен на срочен ТД чл. 68 КТ. Договорът изтича, а работника продължава да работи във фирмата. Не е сключвано допълнително споразумение за промяна на срока, а срочния ТД се превръща в договор за неопределено време. Трябваше ли да подам уведомление за промяна на срока или се позовавам на чл. 69 КТ?
Здравейте,
през ноември 2012 г. изтече едногодишния договор на работник назначен на основание чл. 30б ал.1 т.2 ЗНЗ и чл. 51 ЗНЗ. Работникът продължава да работи във фирмата като договорът от срочен се превръща в договор за неопределено време без писмено възражение от страна на работодателя. Проблемът е че не е подадено уведомление по чл. 62 за промяна в срока на договора! Трябва ли да подам такова уведомление или не?
Здравейте, бихте ли ми казали, кои допълнителни споразумения  регистрирахме в НАП, чрез подавахме уведомление по чл.62, ал. 4?
По конкретно ме интересува допълнително споразумение за промяна на работното време.
Лицето има сключен трудов договор в дадена фирма и едновременно с това се самоосигурява в друга (ЕТ) на ниския процент без право на болничен. Трябва ли да се издадат 2 болнични листа на лицето?
ЮЛ рег. по ЗДДС извършва търговия на едро според Закона за стоковите борси и тържища. През 2013 г. решава да извършва и търговия на дребно. Какви документи са необходими за да започне и тази дейност?
Подадох я вече, но с ел. подпис и получих вх. номер. Защо само на хартия да се подава?
Трябва ли ЕТ без дейност за 2012 г. да подаде ГДД чл.50 ЗДДФЛ или само декларация към НСИ, че не е извършвал дейност през 2012г?
Здравейте,
къде в ОПП да отразя получената от ДФЗ субсидия?
в Д1 имам 3-ма служители, но корекцията се отнася само за единия. Подавам корекция само за единия по ЕГН?
 :thumbup: пуснах днес платежните, но без молба...да се надяваме че няма да ги обвържат....
Това заявление за отписване на стари задължения с изтекла давност нали е със срок до края на годината, а до колкото си спомням целта му беше ако не го подадеш до 31.12.2013, то от 01.01.2014 текущите плащания ще се насочат към старите дългове с изтекла давност...или се бъркам?
Имам месеци в 2006 и 2009 г. без здравно осигуряване - проверка на здравноосигурителния статус.
В справката за задължения към НАП показва, че нямам никакви задължения. Текущите ми плащания в 2013 г. ще бъдат ли овързани по някакъв начин с неплатените здравноосигурителни вноски за 2009? Ако не, то как да ги изчистя? Да подам ли молба за отписване по давност на тези в 2006?