Опитайте със служебна бележка от фирма че са ви поканили на интервю за работа но не са ви назначили. Не казвам че ще мине (почти е сигурно , че вече а подадена информацията в НОИ), но е нещо за което служителя на БТ ако лично се ангажира може да се хване. По принцип датата може се променя, но с предварително обаждане и пренасрочване.
Въпроса е обсъждан вече т.к. е доста спорен. Има един принцип в правото, според който не може да съществува нормативен акт действащ със стара дата. (т.е. ако сега издадат забрана за браковете не могат да осъдят тези които вече имат сключен такъв ;-) ) По този принцип би следвало целият стаж до влизане в сила на наредбата да е признат, а след тази дата според новите правила. Най добре е да си впишете в собственият правилник метода, по който ще го признавате и тогава всичко ще ви е законно. Ако не сте погледнали там - то препрочетете си вътрешните правилници (за трудовия ред и за работната заплата) там може и да са вписани вече такива правила.  :thumbup:
Трудови досиета няма ли тази фирма?!! Молби, заповеди, графици?!!?
Стажовете при така описаната ситуация са равни. Забележката, че трудът е І кат. е задължителна. По наличните данни броите неплатените дни и за всяка календална година тези в повече от 30 ги приспадате от стажа и описвате в съответния раздел на ТК. Издавате само УП-2. Ако обаче му е изплащан извънреден труд - тогава Стажовете не са равни и освен че се вписва в ТК като забележка се издава и УП-3.
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,5109.0.html

Тук има някой подсказки от бюджета...но аз самият не съм счети и си преценете могат ли да ви помогнат с нещо.  :thumbup:
Ако им осигурите безплатно целодневно хранене може дневни изобщо да не начислявате. Ако договорите по изгоден кетеринг например.
Колко дни е командировката.
http://lex.bg/laws/ldoc/1594373121 

Скрит текст :
   :thumbup:
А кой е органът по назначение. Длъжността е изборна най-вероятно според устав. В него няма ли разписана процедура. Според мен трябва да има писмена заповед за прекратяване, макар с изтичане на срока автоматично договора да се счита за прекратен, а продължаването на явяванията да се оформи от органа по назначаване с нов временен ТД - до заемане на местото след провеждане на нов избор.
631
Бюджет » Re: ЗОП
05.03.2013, 10:28
Формуляра е качен в сайта на АОП. Актоализирайте редактора си и там е добавен. Краен срок за подаване на информацията 31.03.
КІК-инфо!!!
Ми, да предложи на работодателя си промяна по чл. 119 само на изпитателния срок. Ако вече е харесан не виждам проблем шефа да се съгласи.
Побутвам темата с призив към счетитата: Моля помогнете сега, за да има един помагащ в повече после!
Е, предложи поне своя вариант де! Поне хората да знаят ще помагат ли или ще си самопроизвеждат бъдещи проблеми.
637
Бюджет » Re: ЗОП
27.02.2013, 10:54
Колеги, ако случайно някой друг също търси формуляра да знае, че току що говорих с АОП и се оказа, че образеца все още не е качен нито в редактора нито за разпечатване. Помолиха да поизчакаме и да проверяваме. Обещаха в най-скоро време да го качат.
638
Бюджет » ЗОП
27.02.2013, 09:08
Здравейте,
Спешно искам помощ относно това кой формуляр се използва за подаване на обобщена информация по чл. 44, ал. 10 от ЗОП /(10) (Нова - ДВ, бр. 93 от 2011 г., в сила от 26.02.2012 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2012 г.) В срок до 31 март на всяка година, следваща отчетната, възложителят изпраща обобщена информация по образец, утвърден от изпълнителния директор на агенцията, за всички разходвани средства във връзка с обществени поръчки на стойност по чл. 14, ал. 4 и 5./
Става дума за малки разходи, за които не се изисква процедура или спазване на реда по гл. 8-а. на ЗОП
Ако някой има формуляра във вид за разпечатване ще съм благодарен да го сподели тук.
В такъв случай трябваше да потърсите темата за този генератор на бланки и да пишете там или ако постовете там не ви помогнат на лични да попитате Katya.  :thumbup:
... от 01.01.2014г. стават дължими.

и тези дето им е изтекал 5-годишния срок ли... значи дядо дето все си проверяваше облигациите и така и не му излязоха ще мога да си ги изискам така ли... :laugh: