Ако това има значение, до колкото ми е известно, от румънска страна таксата за преминаване на старият мост се е определяла не от държавата, а от Общински съвет Гюргево като местни данъци и такси. Така оправдаваха поне разликата в таксите от двете страни и безсилието на правителството ни да договори с  румънското изравняването и намарляването й. За новият мост нищо не ми е в спомените....
Скрит текст :


Това е от методиката на НКПД в сайта на МТСП :    http://www.mlsp.government.bg/class1/store/metodology.asp   

Скрит текст :

..това е от правилникът на същият сайт.

Работодателят определя с длъжностните характеристики организацията на труда и прави щатно с определените по тези правила кодове и наименования. В случаите на непрекъсваем цикъл на работа не се закрива 1 длъжност на 24 ч., а мин. 3 х 8 ч. - така трябва да е и в разписанието на длъжностите.
В даденият случай мен това ми направи впечатление, че със съкращаване на 1 място се освобождават 3-ма работника. Интересно, как е оформена заповедта да съкращаване на щатното разписание, която задължително предхожда предизвестията и освобождаването на работниците.
Ама не трябва ли да разделите само начислените за реално изработените дни, що ще делите общата сума с добавките за отпуск и за болничен на реалните дни... !?
УП-3 ..и ще му завишат доплащането за надслужено време, ако има право на това /за по-малко от 1 година добавяне няма смисъл/. УП-2 се издава за периодите след пенсионирането само, ако лицето желае да се  препенсионира с цялостно преизчисляване на пенсията. Второто обаче се прави само, ако сега е на много по висока заплата от средната за страната.
Значи 114 със 115 май ще са ви е по-удобният вариант...
И двата варианта са приемливи, но само вие знаете как ще ви е по удобно от гледна точка на обработването. Ако и останалият персонал е на СИРВ го пускате в общият кюп, ако към всеки е подходено индивидуално - и 114 няма да ви идва в повече..
При сумирано отчитане на работното време се разрешава отработеното време през текущ месец да бъде повече или помалко от норматива за месеца. Самоотлъчка може да Ви се пише за самоволно неявяване за съответната смяна по предварително утвърденият график. Ако за срокът за зануляване на сумираното работно време имате отработени часове в повече от нормативно определените за съответните месеци, то работодателят Ви дължи доплащане за извънреден труд според всички правила за заплащането и отчитането му. В случай, че представите болничен лист, то обезщетения по него Ви се дължат само за дните и часовете, в които е трябвало да се явите на работа по графикът ви в интервала на неработостпособноста по болничният лист.
А-а-а-а-а!!!!  :girl_werewolf: 
  Ще ми обясни ли някой за тоя непрлатен отпуск как се взема от зад на пред във времето или няма!!!!
А това, че се случва в Русе...до някъде може да обясни сложността на ситуацията... все пак Руси е вход към еуропейските новости - може и това да е една от тях.... )))))
Не, аз напълно сериозно - как може да започне отпуск на 04.ДЕКЕМВРИ.2007 и да приключи на  27.ОКТОМВРИ .2007 - СЪЩАТА ГОДИНА.   :umnik: Ще взема да си гръмна професора значи...на нищо не ме е научил.....
Лицето да не е включено в секретен проект NATO за "машина на времето" и поради това да е запис № 3 в този си вид.... :w00t:
 :hmmm: ..а в приложената информация всички години ли са вярно списани ?!?
http://zaplati.start.bg/Договор+за+ученичество+-+образец-18292

http://contract.bg/content/view/307/58/

http://contract.bg/content/view/238/58/

Може да не са точно каквото трябва но са сламки да си направите
То съвсем реално отпуските се определят пропорционално на зачетеният за периода ТРУДОВ стаж и от там реално произтича и още едно тълкуване, че т.к. по вторият ТД не се отчита такъв, то следва и да не се начислява или обезщетява отпуск, но пак опираме до тълкувателният характер на трудовото ни (а и не само) законодателство.
А колко хубаво щеше да е, ако всичко това си го казваше еднозначно закона, а не И.К. или който и да е друг, щото и Масларова е дала едно указание за стажовете, а в закона е залагано съвсем друго според КНСБ, пък и юридическите принципи смятат за недопустимо нормативен акт да има действие назад във времето. Както и да е - това е друга и вече коментирана тук тема, а и по тази намятахме ползу роду достатъчно инфо.
 е тъй де тъй...ако има право на 20 дни по основният и на 20 по вторият ще е обща 20 дни в отпуск, а не 40. Ако има право на 20 по първият и на 10 по вторият, то вторите 10 би следвало да се явява на работа по второто си задължение... като казвам ,че нещо куца имам предвид тълкувателният характер на нормативната ни уредба.. .
Тука нещо ми куца момента с втория ТД погледнат под ъгъла на "ПРИ СЪЩИЯТ РАБОТОДАТЕЛ". При втори ТД по чл. 111 го вдявам ..ама по 110 нещо пропорцията ви ми е съмнителна... кой текст го регулираше това ..да не ровя сега...
 :hmmm:
http://lex.bg/laws/ldoc/1597824512   

Госпожо Димитрова,
Това (горният линк) е препратка към актуален текст на Кодекса за социално осигуряване /КСО/ регулилащ и правото на пенсия в момента. Има и наредби за пенсионирането, но те конкретизират процедурите, които Вие все още не прилагате.
Това, на което лично Ви обръщам внимание е, че пенсионирането вече не е за придобит трудов стаж и възраст, а за ОСИГУРИТЕЛЕН стаж и възраст. В този смисъл е добре да се консултирате със специалист особено, ако имате полаган много извънреден труд или по втори трудов договор.
Обърнете внимание на следните текстове, които може би ще дадат отговорите на настоящите Ви въпроси и неминуемо ще породят и нови /продължавайте да питате/.
Чл. 9 и чл. 9а дават отговори за стажове с и без осигуряване признати при пенсиониране;
Чл. 68 дава условията за придобиване на правото на пенсия;
Чл. 70 и 70а дават представа за размера на пенсията и доходът, който се взема под внимание при определянето му (обърнете особено внимание на ал.(2) и се погрижете 12 м. преди придобиване или упражняване на правото си на пенсия да сте добре осигурена); и
Чл. 104 ще Ви даде представа как се използва стаж от ІІ или І категория труд при пенсиониране - във вашият случай стажа от ІІ категория трябва да се преизчислява и приема като 4 г. за 5 г.
 :thumbup:

П.П.: Вижте и приложения файл!
Забраната за трети срочен договор е само по т. 1 и не важи за работи и дейности, които имат краткотраен, временен или сезонен характер. В случаите с временни договори за срок от 1 година е невъзможно да се пледира за никой от трите описани в ал.(4) особености на дейността и работата. Остава наистина да пуснете безсрочен ТД или да измислите две длъжности с временен характер според спецификата на работата ви и да въртите служителя на тях до безкрай.