А като командировъчен разход не е ли всичко уредено. Помислете върху чл. 8, ал.(4), чл. 13 и чл. 31 от Наредбата за командировките в страната. http://lex.bg/laws/ldoc/-552856063
В кой смисъл - за назначаване или при съкращения... :hmmm:

Ето на бързо на какво попадам по случаен принцип
Скрит текст :
„Пъстър свят, шарен свят: припкат, плуват и хвъркат!
И какво’т се посади, туй ще и да се роди:
От кратунка – кратунки!
От маймунка – маймунки!”

В полза роду ...и в обяснение на отрицателен вот (BAN), който си самоналожих във връзка със спор по тази тема публикувам резултатите от проучването на проблема  :umnik:.
(За съжаление според КТ"Подкрепа" изглежда не съществуваме)
 
Скрит текст :
Ако имате персонален код за достъп до персоналния си осигурителен регистар  можете да проверите дали изобщо са Ви осигурявали от тази фирма .... може и това да е причината да ви мотаят с документа, а и НОИ имат служебен достъп и едва ли разчитат и се доверяват само на представените документи от Вас.
Има практика да се изготвя малък печат за трудовите книжки като вътре се вписва "Личен състав" При извеждане на стажове обаче този печат не се приема за официален и подписът на шефа трябва да е заверен с печата на фирмата, а не с този на ЛС. Ние решихме въпроса с изработването на официален печат с малък размер и сега и двата печата са официални на фирмата, но винаги се знае кой къде е заверявал документи.
Проверете и дали нямат повече от 56 ч. седмично щом така бързо сте ги натрупали ...
Мисля, че правилно подхождате. Опишете конкретния договор и запишете "до пълното приключване на дейността.... по договор №... от....., но не по-късно от /конкретна дата/"  Така с анексирането на договора м/у фирмите ви ще се удължава и срока по ТД, но пък ще е гарантирано, че ако си продължите бизнес отношенията работниците ще бъдат освободени на вписаната дата и ще подберете при нужда нов екип. Иначе рискувате с продължаването на дейността и над 5 г. да търпите някой неподходящ и да му дължите 3 м. предизвестие.
Нормална продължителност на работния ден е 8 ч., а на работната седмица е 40 ч. Пускате заповед за преминаване на СИРВ, в която фиксирате срока за изравняване (на 0) и след това разработване графиците за целия период за изравняване като месечните нормативи са ви бр.р.д.х 8 ч., а максималното р.вр. за една седмица може да стига 56 ч. с преизчислени нощни към дневни часове. В края на периода за изравняване ако всички работници са ви на 0 няма да плащате извърледен труд, ако са на + горницата е извънреден труд , както и ако през някоя седмица графика на някой от работниците ви превиши 56 ч. За тях трябва и отделен журнал за да ги следите за годината.
Това частно у-ще ли е? Сградата ваша ли е или общинска (държавна) собственост предоставена за безвъзмездно ползване и управление? Имате ли законовото право да отдавате? Имате ли право на приходи от собствена дейност и собствена приходна сметка? Съвета на настоятелите ли ще го прави или училищната администрация? :hmmm: :umnik: Не че ми е работа, но задавам подсещащи въпроси, за да не ви ги задава друг и да си навлечете белята.... нали пътя към ада бил послан с добри намерения!
Ако срочният договор е от дата до дата то с настъпването на втората автоматично се счита за прекратен. В случай, че допуснете работника още 5 дни да се явява и изпълнява работа си то договора му автоматично се превръща в безсрочен. Предизвестие при срочен договор се прави само ако искате да го прекратите преди датата на изтичане и срока за предизвестие е 3 месеца, но не повече от остатъка по договора. Заповедта ви е формална за доказване и онагледяване на събитието за пред външни администрации.
Мисля, че там на место в заявлението се декларира съгласие да се ползват при пенсиониране данните от РОЛ за определени периоди. Уведомявал съм хора за това относително ново право и никой не се е връщал да иска от мен бланки, но на практика не съм присъствал в РУСО за да чуя какво и що казват и искат по въпроса.
За трудов тоя на 4 = 8 т.к. е отработено половината от работното време... Този на 2 ч. се преизчислява. Използвайте калкулатора в сайта http://www.kik-info.com/calculators/trudov_staj_now.php  но е интересно как е описан ако не е изведен.. :hmmm:
Предполагам, че пряко заинтересованите са си ги получили, но за всеки случай реших, че е добре тия материали да ги има и тук.  :thumbup:
Ако не си поддържате колата тя рано или късно спира да се движи - нали. Същото, че и по лошо е, ако не се грижиш за работниците си. С тази икономия за сметка на полагащото им се ще стигнете до там, че всеки месец ще ги сменяте със все по неквалифицирани, а продукцията ви ще става все по неконкурентноспособна докато в еди момент добрите ви работници може и да излязат от кризата, но с други работодатели, а вие да си останете в нея. Рано или късно ще им писне на тия работници или по лошият вариант - организираната престъпност ще се сети как и защо са създадени световните синдикати и...вместо във властта ще се наместят в КНСБ и другите...
Да наистина е така! Работодателят не получава право от този текст да си определя по-големи от 1 години периоди и по двете алинеи. Това, че нарушението е масово не го прави озаконено! ИТ обикновено се изплъзват под претекст, че не тълкуват нормативи и се базират на некомпетентно указание подписано от Масларова. В същото време МТСП при директен въпрос също дават отговор, че не тълкуват нормативи (независимо, че точно те са определени по същата наредба да го правят, направили са го и май се срамуват от него, а ТИ трябва по същото срамно указание да контролира). Юристите съветват да се съди такъв работодател като гарантират спечелване на спора. Синдикатите също!
Използваният термин "не по-малък от 1 година" да се разбира като ограничение за работника - че неможе да иска по рано да му се увеличи, а не като право за работодателя да определя по големи от 1 година периоди на придобиване на правото и преизчисляване на доплащането!!!
За тази дейност нямаше ли разрешителен режим!!? В лиценза каквото е заявено и каквото е разрешено мисля че трябва да е базата и няма шаване.
Темата Ви ми е интересна, поради което я "побутвам" с допълващ въпрос. За кой вид точно биогориво става дума: био/еко/дизел; биомаса /биогаз/; екобрикети и пелети; или друг вид?!
Нищо, никъде не преизчислявате. Признават и преизчисляват служебно в РУСО. Вие само описвате периодите и поставяте в забележка категорията и основанието в ТК и УП1. УП3 издавате само ако има разлика в признатите трудов и ос. стажове по общите правила.
Щото върху договор, в който има работно място и работно време с колкого и големи букви да изпишете ГРАЖДАНСКИ.... пак си се третира от ИТ за скрит трудов ...и..... "горите". Поради тази причина се (и Ви)  насочих към социално-битовите клаузи на чл. 294, т.7 от КТ