Аз ли не вдявам нещо - щом изтече 5 г. срок какво да ги моля щом закона ги задължава да отпишат задължението. Струва ми се, че влязат ли в контакт с мен преди изтичане на срока могат процедурно да изместят сроковете и що да им се навирам сам в лапите...като не са ме намерили по надлежният ред за 5 г. значи толкова им е било важно моето задължение... :scratch_one-s_head:
От къде Ви "излиза" така....във ведомостта как е...  :blink: :hmmm:
Трудовият договор си е трудов договор, пък ако ще да е с ламята от приказките. Клас се начислява, ако по първият е на по малко от 8 часа и само върху действително отработените часове допълващи до 8 часов работен ден. В случай, че първият му договор е на 8 часа, то клас не се начислява.
Аз мисля да предложа на шефа да прибере телефоните на всички и да ги раздаде отново като спретне едно официално споразумение за ползване на телефон от служебната група, в което да съществува и клаузата за доброволно съгласие сумите да се удържат от РЗ по служебен ред. Сега мисля, че има само списък с подпис и някак си стои на добра воля. За вече натрупаните ще им пусна покана да обяснят преразхода и да декларират доброволно съгласие за удръжка от РЗ или при отказ да върнат телефоните и картите. Този вариант се надявам да няма сблъсък с КТ и други нормативи.  :hmmm:
Здравейте! Имаме добър договор за група с телефонен оператор, но се намериха недобри ползватели в групата, които надговориха лимита си. Не бе голяма сумата и само със строга забележка нещата се върнаха в нормите. Сега изведнъж имам човек с над 100 лв. надговорен лимит, с явно лични номера, а сметката е служебна.
Питането ми е как процедирате в такива случаи? Имате ли някакви разработени вътрешни документи, регламентиращи строго ползването и доброволното покриване на надлимитираните разходи? Моля, споделете!
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,3710.msg18113.html#msg18113      виж ето тук. Дано ти помогне темата..и аз търсих помощ по нея преди време
А при този случай кои ще са доказателствените документи, че съм я извършил и то точно тази процедура с предлагането на нова работа и след отказ съм пристъпил....
ехо...къде сте...никой ли няма бланчица поне
Написах "не" само във връзка че няма как да не се разбере...нали се регистрират договорите. А иначе процедурата за определяне на подходящи за трудоустрояване места си е на 2 етапа - до края на м. януари всяка фирма с определен бр. работници трябва да определи и регистрира съотетен за отрасъла % от работните си места като такива.... После при всеки индивидуален ТЕЛК да заседава и решава на кое място може да работи човека...
Не.
А "изгодната работа" определена ли е за заемане от трудоустроен?!
Нищо, че сега все още няма решение на ТЕЛК, когато излезе такова то обикновено налага ограничения по отношение на вида труд и работодателят е длъжен до 7 дни след получаване на такова да свика комисията си и да предложи вид труд според наложените ограничения или да освободи работника, ако са му заети всички предварително определени места за заемане от трудоустроени работници. Комисията е в правото си да определи мястото, което заема работника за подходящо и да го трудоустрои на заеманото работно място, стига то да удовлетворява изискванията на ТЕЛК.  :thumbup:
Във връзка с промяна в структурата на предприятието се променят броя и вида на звената и техните ръководства (част от тях само се преименуват). Редовия персонал запазва длъжността си и се преразпределя в новите звена. Поради намаления брой на звената и промяна в изискванията към ръководните длъжности отпада конкурсното им начало. Смятам, че всички конкурсно назначени би следвало да си получат предизвестие и предложение за заемане на нова длъжност, след което с изтичане срока на предизвестието да им прекратим старите договори а ако са декларирали съгласие да заемат новата длъжност да им се сключи и новият ИТД.
Питането е относно това дали някой има готов пакет бланки с такива покани за заемане на нова длъжност, за декларация за отказ/съгласие...и за всички "подводни камъни" при тази процедура? Може ли поканата да се отправи чрез самото предизвестие? ..... или с връчване на предизвестието е по добре да се връчи и предварително споразумение за заемане на нова длъжност чието подписване или отказ да се приемат за достатъчни?  На всички ли да се направи или на тези които сменят само звеното, но не и длъжността няма нужда?
Надявам се някой да е правил подобни процедури т.к. до сега при мен са минавали чисти съкращения без предлагане на нова работа.
Не се въвеждайте в самозаблуждения относто подобността в характера на работа, която сне извършвали и ще извършвате. По принцип (различни регулаторни режими) двете длъжности нямат общо т.к. за охранителна дейност си има специална наредба, а портиер е трудова функция ограничена от към права и задължения на охранител.
При хипотеза, че се преминава на друга работа независимо, че работодателя и работника са едни и същи може да се изиска срок на изпитване.
Да речем, че са подходящи т. 5, 6 и 11 ...но при всяка точка си има предварителна подготовка (т.е. няма да е в спешен порядък), а и никъде не се цитират качества от характера (т.е. доста оспоримо става уволнението).
100 точки не говорят все още нищо. Правото на пенсия за осигурителен стаж и възраст се определя от чл. 68 на КСО
Скрит текст :

Това за ІІ-та категория труд не е лошо да минете през РУСО"Пенсии" да проверите те как ще Ви го зачетат, както и останалия стаж по документите т.к. връщат при поправки, липса на подписи и заверка с печата на личен състав. Те могат след тази проверка да Ви опрадалят и точната дата на придобиване правото за пенсиониране.

След определяне на датата на придобиване можете да си пуснете ЗАЯВЛЕНИЕ за прекратяване на ТД още от следващата дата, но в случай, че не е по взаимно съгласие трябва да сметнете дните по договора си за предизвестие и да я подадете по-рано като ги броите календарно. Независимо от основанието щом вмъкнете в текста, че сте придобили право на пенсия са длъжни да Ви начислят обезщенетие от 2 брутни работни заплати (което означава - постоянни заплащания по ИТД). Право на 6 Бр.Р.З. обезщетение имат тези работници, които последните 10 г. трудов стаж са придобили при същият работодател т.е. може да имате и прекъсвания  на трудовия стаж, но неможе да имате междувременно друг работодател. :thumbup:


Правото на отпуск както и обезщетенията за неизползван такъв се определят пропорционално на времето отработено при съответния работодател така че годишния Ви отпуск ще се раздели на 12 и умножи по бр. месеци, които ще сте отработили към датата на прекратяване на ТД за 2013 и така ще се определи полагащият Ви се отпуск. След извадане на 10-те използвани дни в случай че има остатък дните ще ви се изплатят като обезщетение, а в случай че сте превишили дните няма да връщате пари.
Освен нещо от рода на неплатен отпуск при вас и втори трудов (чл. 111 от КТ) при тях (може и групов, ако става дума за бригада - чл. 61,(3) от КТ), за друга възможност не се сещам, но това ви отдалечава от формулировката "отдаване под наем", към която неизвестно как и защо сте се насочили, но вие си знаете...
До 1993 г. през 5 години: 3%,6%,9% и 12% максимума след 20 г. общ трудов стаж.
От 1993 г. минималния е % 0,6 за всяка година признат общ трудов стаж (който след 2007 става стаж по специалността или сродни на нея), а се заплаща в % според определения в КТД или в ИТД на работника.
Зачита се според вътрешните ви правила. Позицията на синдикатите е, че до 2007 г. следва да се зачете целият стаж т.к. неможе нормативен документ да има действие назад във времето, а след 2007 само по професията или според определението за сродна работа във правилника ви . Широка практика е обаче на новопостъпилите след 2007 г. да им се преизчислява целият стаж по формулата в новата наредба. Правителството това го устройва заради бюджетните работници и дава указания в тази посока. Вижте си правилата и наложената практика за да имате единен стандарт, карайте по тях за да нямате лични проблеми ако приложите нашите външни мнения. :thumbup:
 :w00t:    !!! Възползвалият се от псевдонима ми  "фАЗАН ПЪДПЪДЪКОВ" в сайта на МТСП да си ми плати авторските права !!!  :hmmm:  :acute: :punish: :on_the_quiet2:
А на Вас за какво Ви е това УП-2, за пенсиониране или просто защото така Една Жена Каза (по системата ЕЖК)?! По приложените от колегите текстове става видно, че при поискване или при напускане работодателят е длъжен да Ви издаде документ за осигурителен стаж и доход. Няма изрично упоменаване на формуляр УП-2.
УП-2 е формуляр от пакета документи одобрени при пенсиониране. В този случай предполагам, колегите са искали да Ви обяснят, че вече можете да декларирате пред НОИ съгласие за пенсиониране по данните в персоналния регистър и да не се лутате да събирате УП-тата, които е заложено още при създаване на регистрите един ден да отпаднат напълно.