И според мен са 3м осигурителен стаж.

Защо?  :wink1:
Излиза .че ще ползва 6мес.неплатен , но те ще и се броят за 6 мес.трудов( за ТК), но 3 мес. осигурителен за УП3????

Защо да са 3 месеца осиг. стаж? Не са ли 6?

5. (предишна т. 4 - ДВ, бр. 25 от 2004 г., в сила от 27.12.2003 г.) времето на платените и неплатените отпуски за временна неработоспособност, на неплатения отпуск до 30 работни дни в една календарна година и на платените отпуски по Кодекса на труда или по други закони; когато лицето е работило при непълно работно време, тези отпуски се зачитат за осигурителен стаж пропорционално на пълната продължителност на работното време;
6. (предишна т. 5 - ДВ, бр. 25 от 2004 г., в сила от 27.12.2003 г.) времето на отпуските за бременност, раждане и осиновяване, както и за отглеждане на дете, в размерите, определени в Кодекса на труда - изцяло, независимо от продължителността на работното време;
В базата влиза мин.раб.заплата за периода.
Интересна идея за основанието за прекратяване, но ми се струва неприложима.
Жената е жива и здрава, може да си изпълнява задълженията.

Да си пусне неплатените отпуски.  :hmmm:
може да сложите наклонена черта за пояснение
43212021 Началник, склад/  обувна промишленост
43212021 Началник, склад/ материали
да, ако започне осигуряване след началото на отпуска за бременност и раждане, тогава няма колебания - получават се пълните обезщетения (освен за перода до 135 ден)

въпросът беше ако още в началото на този отпуск имаме осигуряване с ОЗМ на повече основания или повече ТД :smile1:
Благодаря за споделянето!  :give_rose:

4. През времето, през което лицето ползва отпуск за отглеждане на малко дете по  чл. 164 от КТ по трудовото правоотношение, то ще има право на парично обезщетение за отглеждането му в пълен размер по чл. 53 от КСО, независимо че упражнява трудова дейност и се осигурява за общо заболяване и майчинство като самоосигуряващо се лице.
5. Лицето следва да представи необходимите документи по НИИПОПДОО за изплащане на съответното обезщетение по правоотношението, по което ще се изплаща обезщетение. По правоотношението, по което обезщетение не се изплаща, документи не се представят

Това е интересен момент - значи по чл.164 от КТ може да се работи, дори да имаме осигуряване от две места за ОЗМ започнали преди началото на майчинството.
Наистина, откога ви е намалена заплатата?
Не мога да си представя, че някой ще допусне толкова елементарна грешка да намалява заплата без да има писмено съгласието на работниците. :blink:
Фишът си е ОК. (само ваучерите не знам защо са включили, но те не оказват влияние)
И заплатата ви е 460лв. Явно имате някое допълнително споразумение, с което е променена от 600лв. на 460лв.
Молби за неплатен отпуск всеки месец ли пускате?
ПП И явно нещо ви водят за социални разходи.
Аз пък имах предписание от ИТ и от тогава СТМ ми издава заключение за всеки новопостъпил работник. Изпращам им копие на медицинското, което лицето е дало при назначаване, и те ми изпращат заключение - може ли да изпълнява тази длъжност или не. Както и LS писа.
1. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) не може да изпълнява възложената му работа поради заболяване и работодателят не му осигури друга подходяща работа съобразно предписанието на здравните органи;.
Тук е сложното, че трябва да има такова.

Защо да трябва? Дори да има места за трудоустроени, за същия човек е възможно да няма подходящо.
Какво да кажем за едно квартално магазинче.
Бюро по труда не е контролен орган, за да се занимава с причините за прекратяване. Тях ги интересува по кой член, алинея, точка ... е. ;)
Според мен е по-добре по чл.325 ал.1 т.9, но след като имате изрична забрана в ЕР че не може вече да е на тази длъжност. Или по 327, 1, 1 от КТ.  :smile1:
Тук вече обезщетението е в размер на 2 брутни заплати.

ПП Но като че нямате време, доколкото разбирам.
При мен също е обратното - ако е в срок за изпитване бъдещата майка, изобщо не се колебаят за прекратяване - това са здравни осигуровки, после и 40 дни отпуск. Закрила докато детето стане на 3 години. За старите служителки се преживява, но с новите си е рисковано.

Радвам се да прочета, че има и други шефове.  :yes3:

За тези разходи не се внасят осигуровки за ОЗМ - следователно не влизат в базите за изчисляване на обезщетенията от ДОО.

За безработица може и да се включват - виж в КСО и Наредбата за отпускане и изплащане на паричните обезщетения за безработица.
Не че имам щатно разписание, но то не е ли друго нещо?

Имам предписание от Инспекцията по труда,
във утвърдените правила за работна заплата да се определят минимални стойности или диапазони на основните заплати по длъжностни нива, съгл. чл.22, т.3 от НСОРЗ

Аз си правя като приложение списък на длъжностите и за всяка от тях - минималният осигурителен доход.
При срочен договор на изпитване по чл 70 в полза на работодателя

А договорът ви по кой член от КТ е, и във връзка с кой друг такъв?
"и с писмено предизвестие от един месец в полза на работодателя."

а в полза на работника колко е предизвестието? (шегичка)
Не знам с каква програма работите.
На моята, освен трудово възнаграждение, мога да въведа и Уговорено възнаграждение. Което се ползва в случаи като този и няма нужда да изчислявам ръчно. А и да го изчисля, няма как да го въведа като се замисля.  :smile1:
чл.177 ал.2 КТ - Когато няма месец, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни при същия работодател, възнаграждението по ал. 1 се определя от уговорените в трудовия договор основно и допълнителни трудови възнаграждения с постоянен характер.

В програмата си въведете уговореното възнаграждение.