а можете да пуснете и прекратяване по взаимно съгласие с дата последният ден на предизвестието
2.5.22 е официален празник, та първо плащате увеличение за празничен ден и после ако е генериран извънреден труд и него си го заплащате
при допускане, че
1. сте работили при този работодател поне от 1.1.22;
2. отработите си едномесечно предизвестието считано до 11.8.22;
3. Базата дни платен отпуск е минимума от 20 дни годишно;
4. Нямате телк или други причини по правоотношението за увеличение на базата годишен платен отпуск.

Тогава ще имате право на 12 дни платен отпуск през 2022
може стига да е в границите на законото, да не се превишават седмични/месечни/годишни норми и да има заповед или лицето да е на СИРВ с изготвени графци
вида на болничният (първичен или продължение) няма значение. Малко тълкувателно е колко точно дни. Ето един отговор в тази връзка

Предполагам има предвит за последното тримесечие на 2021, в което влизат и обобщените данни за 2021.

При мен като закъснявам се обаждаха от НСИ в последният ден да ми напомнят. А в единственият случай, когато изпуснах срока тихомълком ми казаха да го пусна на хартия (после сканирано по мейл) и служителя на НСИ въведе данните ръчно.
4 месеца на минимална борса
За четвъртото тримесечие не се подава д.55 и не се плаща данък. Изравняването става с подаване на ГДД.

И все пак ако лицето декларира, че иска да му се приспадне данъка през 4тото тримесечие се подава декл. 55 и се плаща данък, и всичко е изравнено в ГДД. При все това задължението да се пусне към НАП си остава.
Ако въобще е възможно трябва да се пусне искане в деловодството на НОИ. Те трябва да имат досие на прекратеният работодател и ако там има някаква информация за вас (в което дълбоко се съмнявам) ще ви зачетат каквото открият като стаж.

Но така както сте го описали вероятно това е кауза пердута
Да декларира сметка на майка/баща/сестра/брат/приятел/познат, а пък ако в бъдеще и се наложи да използва "услугите" на НОИ да предостави нова декларация с нова сметка.

Моят опит показва, че без банкова сметка не може
Гинеколога да смени датата на термина с няколко дни?

Нямате 12 месеца осигурителен стаж през последните 18, така че имате право само на минимална борса (150ина лв) за 4 месеца
Хм, аз бих продължил срока до получаване на общо 6 месеца. Ако по първият договор е работил 3 месеца служителя, след промяната новият договор за още 3 месеца
Аз бих използвал датата на телк решението като старт за изчисляване на пропорционалното количество ПО за съответната година. Презюмцията е че не би трябвало да може да се скрие наличието на ТЕЛК, но практиката често оборва това.

Също така е препоръчително, но не задължително, да подпишете допълнително споразумение за допълнителният отпуск заради ТЕЛК решението (поне от ИТ са ми искали това нещо, дори и предписание имаше)
Аз съм с windows 7 и през Microsoft Edge нямам проблеми с влизане в портала и пускане на документи към НАП
от деня следващ деня на подаването, тоест от утре (събота)
Грешите.
Първо - първи болничен за бременност и раждане, винаги е първичен и няма общо с болничните преди това, както няма и дни от работодател.
Второ - самите болнични може да не са продължение на неработоспособността /независимо с нов първичен или продължение/, а съвсем друга неработоспособност и тогава няма как да е продължение на предишна неработосп.

Тука Вие грешите. Имал съм случай, след който се случиха сума ти корекции по декларации, ведомости и какво ли още не.
Имах 2 болнични от един работник без прекъсване. Единият болничен личен за него, вторият за гледане на дете и от НОИ ми поискаха корекции по д1, защото бях пуснал и на двата по 3 дни за работодателя, а е трябвало само 3 на първият. Това което бобо казва е правилният начин на действие, няма ли прекъсване няма пускане на нови 3 дни за сметка на работодателя.

Болничните за майчинство нямат 3 дни за работодателя. При това основание всичките дни са за НОИ. Така че на въпроса от първият пост имате само 3 дни за работодателя по болничният за временна нетрудоспособност.
Няма необходимост от прекъсване. Просто спирате гледане на дете до 2 години, пускате декларацията за използване на 1/2 от него и си пускате новите болнични.

Според мен 1 осигурителен ден дори ще ощети майката, защото сметката за изплащане на болничните ще се преизчисли от деня с осигуровки, вместо да се вземе периода от началото на бремеността.

Правил съм го, не съм използвал ден в осигуряване, не съм имал проблем с нап/нои.
Когато имате работно време и работно място не може да става дума за граждански договор.
Не ми се е случвало договор за 1 ден, но може би срочет трудов договор е приличен вариант.
Първо трябва да въведете сумирано изчисляване на работното време понеже по дефиниция извънредният труд е забранен. След това трябва да правите предварителни и окончателни присъствени графици за всеки месец със умирано изчисляване на работното време. Декларирането на извънредният труд става до 31.01 за предходната година.

150 часа е годишната база на човек, която не би трябвало да премините, така че това е ок.
Месечната база от своя страна е 30 часа (при вас 32), като това е проблем при евентуална проверка при която поискат да се прегледад разплащателните документи на персонала. В годишната спрака към ИТ няма как, а и няма кой, да го хване това.

Даните към ИТ, опита ми показва, че никой не ги гледа или следи, достатъчно е че начислявате извънреден труд, плащате го с увеличението и плащате осигуровките върху него.