Дотук изглежда, че вноса и последващата продажба ще са на територията на Испания и няма да имат отношение към нашия ЗДДС. Може би трябва да проверите дали не възникват задъжения по испанския ЗДДС?
Стоката бих я заприходила и изписала от отделна материална сметка.
Собствеността на стоката прехвърлена ли е вече на фирма А?
При влизането в Испания фирма А ли ще фигурира като вносител?
452/411 ми се струва ОК, ако по 452 се отчита дължимия от наемодателя годишен данък върху доходите.
При бракуването трябва да се внимава, защото това след КИ е чужда вещ.

Да, питащият да уточни дали актива е върнат на доставчика.
Само за услуги ли става дума?
Чл. 96
....
(3) (изм., ДВ, бр. 108 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм., ДВ, бр. 97 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г.) В облагаемия оборот не се включват доставките по ал. 2, т. 2 и 3, когато не са свързани с основната дейност на лицето, доставките на дълготрайни активи, използвани в дейността на лицето, както и доставките за които данъкът е изискуем от получателя по чл. 82, ал. 2 и 3.
Предполагам, че ще се бракува?
241/20 -  натрупаната амортизация
609/20 -  балансовата стойност
498/709 - върнатата сума

Счетоводните амортизации за годината и счетоводната балансова стойност се посочват в увеличение на финансовия резултат, а данъчните амортизации и данъчната стойност - в намаление.
Според мен лизингополучателят възмездно е прехвърлил на другото физическо лице правото да придобие автомобила и съответно това е облагаем доход от прехвърляне на право. Декларира се и се дължи 10% данък върху получената сума.
Да, поне аз така разбирам текста в наредбата.
Тогава последния календарен ден на месеца, в който са начислени заплатите.
А начислени ли са заплатите?
Разходи за придобиване на ДМА?
Да, според НСС:

3.4. В годишния финансов отчет и в междинните финансови отчети паричните и непаричните позиции в чуждестранна валута се отразяват, както следва:
а) паричните позиции в чуждестранна валута се оценяват по заключителен курс, а текущо през годината ­ по централния курс на Българската народна банка;

и мисля, че платеният аванс отговаря на определението за парична позиция

Парични позиции - ­ парични средства в наличност, както и всички останали активи и пасиви, които предстои да бъдат получени или заплатени в твърдо определени или определяеми парични размери.
От наредбата
8) Допълнителното трудово възнаграждение за трудов стаж и професионален опит се заплаща за действително отработено време в рамките на съответната месечна продължителност на работното време само по основното трудово правоотношение, а при непълно работно време - по всеки отделен трудов договор, до допълването им до съответната месечна продължителност на работното време.
За курсовите разлики, възникнали при уреждане на парични позиции използвам последния публикуван курс на БНБ.
За оценката към датата на ГФО сигурно също ще използвам него, ако няма по-актуален фиксинг.
Не се включва, този вид протоколи не са данъчни документи по смисъла на ЗДДС.
А тогава какъв е смисълът на колоната с часовете?
Попълвам УП-2 и не намирам отговор в указанията в графата "Години, месеци, дни, часове" осигурителния стаж ли трябва да се опише? Досега съм посочвала периода в календарни дни.

И друго - нали няма проблем периодите на пълно работно време да са обединени, ако възнаграждението за периода се състои от еднакви елементи?
Да, формално погледнато 25-ти е петият ден, но и на 31.05 да я издадете няма проблем, щом е в рамките на месеца.
Да, щом е по пазарна цена, не би имало последствия и по ЗКПО.