Да, ако формира данъчна основа по реда на чл. 29 от ЗДДФЛ НПР, с които ще си намали облагаемия доход, са в размер на 25%.
За ДДС-то - да, щом отговаря на условията за възстановяване.
Чл. 21...
(2) Мястото на изпълнение при доставка на услуга, когато получателят е данъчно задължено лице, е мястото, където получателят е установил независимата си икономическа дейност. Когато тези услуги се предоставят на постоянен обект, който се намира на място, различно от мястото, където получателят е установил независимата си икономическа дейност, то мястото на изпълнение е мястото, където се намира този обект. Когато няма място на установяване на независима икономическа дейност или постоянен обект, мястото на изпълнение на доставката е мястото на постоянния адрес или обичайното пребиваване на получателя.

Мястото на изпълнение на услугата е в страната, освен ако услугите не се предоставят на постоянен обект на получателя в Англия. Издава се протокол по чл.117.
За осчетоводяването на съпътстващите разходи вижте т. 4 на СС 16 ДМА.
Тази машина стока ли представлява или ДМА? Платена ли е? Защо ви издават инвойс с минус след като е доставена?
Ами нормално е фактурата за гориво да е за по-малка стойност, нали все някаква наличност е имало и в резервоара на автомобила. Разходът се пресмята съгласно чл.13 от НКС
Скрит текст :
Имала е предвид приложение 3 на ГДД.
Осигуровки се дължат, щом полага труд. Ето едно писмо на НАП
https://nraapp02.nra.bg/cms5/apps/wqreg/cache/a861fec585524ec57d8ec698db488af9?page=0
Интересно дали в АВ биха го регистрирали като свободна професия...
Иначе при облагането на доходите и осигуряването няма особености, мисля. Декларацията за доходите ще я подава родител в качеството си на законен представител.
В договора трябва да е записано кое плащане е депозит /ако има такъв/ и кое - аванс. Издавате фактури за авансовите плащания, които са с режима на доставката - без начислено ДДС на основание чл.45, ал.3 от ЗДДС. 
Приходът се признава при прехвърлянето на собствеността. По-подробно в НСС 18:

Скрит текст :

Интересно защо доставчикът не е начислил ДДС...
Питащата да уточни дали все пак не е закупено голямо количество гориво и гръцата фирма да е оформила ВОД?
Осчетоводява се по същия начин като разхода за гориво, заредено в България.
Предполагам, че тази справка съдържа достатъчно информация за стопанската операция и Ви идентифицира като получател на горивото? В такъв случай разходът би следвало да е данъчно признат (ако са налице и останалите условия за това).
Не се отразява в дневника покупки.
Защо няма ДДС в справката? Реално начислено е?
В такъв случай не се прави корекция на ДК.
Начислен ли е ДДС при последващата продажба?
Възможно ли е да са Ви водили в неплатен отпуск?
ТРЗ-софтуерът ни генерира една Д1 с усреднени часове. Според мен не е правилно и в  такива случаи изготвям две Д1.
Реално един актив се може да се амортизира дори и да не се ползва - остарява морално и физически. Предполагам, че затова счетоводният стандарт дава алтернатива - да се амортизира от датата на придобиване.
За данъчни цели не е така, от значение е датата на въвеждане в експлоатация.
Включват се всички разходи по автомобила, дори данък МПС.
данъчни амортизации
Чл. 58. (1) (доп., ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Начисляването на данъчна амортизация започва от началото на месеца, в който данъчният амортизируем актив е въведен в експлоатация или от началото на следващия месец. Датата на въвеждане в експлоатация следва да е документално обоснована.

счетоводни амортизации
6.1. Начисляването на амортизацията започва от месеца, следващ месеца, в който амортизируемият актив е придобит или въведен в употреб