Да, ако доставчикът извършва независима икономическа дейност по смисъла на чл.3 от ЗДДС,  услугата е облагаема и е с място на изпълнение България.
Само продавачът знае как ще третира продажбата и дали ще приложи облагане на маржа или общия режим. Като стане ясно това, ще определите и какви задължения ще възникнат по нашия ЗДДС.
Като начало подайте искане за издаване на удостоверение за местно лице в НАП и приложете преведена от заклет преводач Форма 60. Може с ел.подпис, ПИК или на място.
https://nra.bg/wps/portal/nra/mezhdunarodni-deinosti/siddo/udostoverenie-mestno-litse

Форма 60 май я има тук, но е в някакъв странен формат
https://www.estv.admin.ch/estv/en/home/international-fiscal-law/international-by-country/sif/bulgaria.html

Може да погледнете сайта на компанията, чиито са акциите - там би трябвало да са описани стъпките за подаване на искане за възстановяване на удържан данък при източника, както и какви формуляри се попълват и изпращат.
От това, което е споделил авторът, смятам че на този етап няма основание да признава приход и да отписва ДМА.
от НСС 18 Приходи

- Продажби на недвижими имоти.

Приходът се признава, след като правото на собственост бъде прехвърлено на купувача. Когато участието на клиента в собствеността при определени обстоятелства му бъде прехвърлено, преди да му бъде прехвърлено правото на собственост, и доставчикът няма да извършва никакви други значими действия, приходът се признава веднага. Ако следва да се извършат други значими действия, приходът се признава след извършването им.
Да, ако не се намирате в чл.13, ал.1, т.1 доходът е облагаем по чл.33 от ЗДДФЛ.
А ако ФЛ получава наема само по банков път?
Така ще отпадне изискването за касова бележка, а за неиздаден отчет по чл.119 за освободена сделка няма глоба, мисля.
Да, освободена доставка е, но ми се струва, че се издава касов бон и се включва в отчет по чл.119 от ЗДДС. Иначе не формира счетоводен приход за ЕТ-то и в ГДД по чл. 50 се декларира в приложението за наеми.
Ами ако се облагат като приравнени на ЕТ, то и осигуровки се дължат, защото доходите се третира като такива от търговска дейност.

КСО
Осигурени лица

Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) Задължително осигурени за общо заболяване и майчинство, инвалидност поради общо заболяване, старост и смърт, трудова злополука и професионална болест и безработица по този кодекс са:
...
2. (доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 102 от 2018 г., в сила от 01.01.2019 г.) лицата, упражняващи трудова дейност като еднолични търговци, собственици или съдружници в търговски дружества, физическите лица - членове на неперсонифицирани дружества и лицата, които се облагат по реда на чл. 26, ал. 7 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица;

А двамата съпрузи живеят ли в жилището?
Здравейте колеги!
Да попитам - декларираме ли касова наличност на фирми регистрирани по чл.97а от ЗДДС? :hmmm:

Да.Няма значение вида регистрация по ЗДДС.
Здравейте, а при регистрацията по ДДС ползван ли е ДК?
Ако не, наистина няма основание да намалявате данъчния си кредит за месеца с ДДС-то по кредитното известие.
ППЗДДС
Отчетни регистри "дневник за покупките", "дневник за продажбите" и "регистър за вътреобщностните доставки на нови превозни средства" (Загл. изм. - ДВ, бр. 101 от 2006 г.)

Чл. 113. (1) Регистрираните лица водят задължително отчетните регистри по чл. 124, ал. 1 от закона: дневник за покупките и дневник за продажбите, съдържащи информацията за всички издадени и получени данъчни документи и отчети, които следва да бъдат издадени съгласно изискванията на закона или този правилник.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 10 от 2011 г., в сила от 01.02.2011 г.) Регистрираните лица следва да изготвят регистъра по ал. 1 "Дневник за продажбите" по образец - приложение № 10, независимо от вида и формата на водене на счетоводството. Регистрираните лица на основание чл. 97а, 99 и чл. 100, ал. 2 от закона отразяват в дневника за продажбите единствено документите, издадени във връзка с извършените доставки на услуги по чл. 21, ал. 2 от закона с място на изпълнение на територията на друга държава членка, както и получените доставки на услуги, за които данъкът е изискуем от получателя по чл. 82, ал. 2, т. 3 от закона и извършените вътреобщностни придобивания с място на изпълнение на територията на страната.
Според мен няма да е данъчно признат разход. Данъкът е трябвало да се включи в цената на придобиване на стоките.
Скрит текст :
Няма особености във фактурата. Доставката е с място на изпълнение третата страна (чл.21, ал.2) и съответно не участва в оборота за регистрация по ЗДДС.
Не е ВОП.

от ЗДДС
Вътреобщностно придобиване
    Чл. 13. (1) Вътреобщностно придобиване е придобиването на правото на собственост върху стока, както и фактическото получаване на стока в случаите по чл. 6, ал. 2, която се изпраща или транспортира до територията на страната от територията на друга държава членка, когато доставчикът е данъчно задължено лице, което е регистрирано за целите на ДДС в друга държава членка.
Вероятно оборотът Ви за курсовете е извън обхвата на нашия ЗДДС и не подлежите на регистрация по чл.96 дори да стигнете прага от 100 000.
Обаче за услугите, които сайтовете Ви предоставят е трябвало да направите друг вид регистрация - по чл.97а - още преди да получите първата.
Консултирайте се с експерт по ЗДДС.
А получавате ли някакви услуги от фирми/физически лица извън България?