От ЗЗД

III. ДАРЕНИЯ

Чл. 225. С договора за дарение дарителят отстъпва веднага и безвъзмездно нещо на дарения, който го приема.
Дарението на движими имущества трябва да стане в писмена форма с нотариално заверени подписи или чрез предаване, а на ценни книжа - по надлежния начин за прехвърлянето им.

Не изглежда особено изгодно - ЕООД-то ще отчете приход, а и данък по ЗМДТ се дължи, както е писано по-горе.
Какво основание сте посочили за неначисляване на ДДС?
Няма износ, не е и вътреобщностна доставка - звучи като облагаема доставка.
Да, задължението за авансови вноски е обвързано с оборота, а не с финансовия резултат.
Бих издала протокола и без номер на фактура. За такива случаи за доставките с право на данъчен кредит си има достатъчно либерален текст, но за тези с нулева ставка не е предвидено.

Скрит текст :
Подава се отделно декларация по чл.87 а от ЗКПО до 15.04.
Само ако за календарната година извърши ВОП на стойност над 20 000 лв.
Издавате си протокол по чл.117 с данъчна основа, която включва начисления немски ДДС.
Съгласно ЗС , имената и подписа на съставител, както и датата на съставяне са задължителни реквизити на един счетоводен регистър. Разпечатка на главна книга, оборотна ведомост  и др. от счетоводен софтуер, в която съставителя вписва имената си и се подписва , но липсва дата на съставяне може ли да се признае от НАП при проверки и ревизии?

Къде е записано това?
Такива изисквания има за първичните счетоводни документи, доколкото знам.
Според мен в декларацията по чл.92 се попълва основната икономическа дейност, определена съгласно методологията на НСИ - на база относителен дял в нетните приходи от продажби.
За целите на осигуряването критерият си остава броят заети лица в съответната дейност.
Как е класифицирана инвестицията по СС 32?

Ако отчитате текущ финансов разход от обезценката:
624/511 - намалява се стойността на актива, отчита се счетоводен разход. На основание чл.34, ал.1 от ЗКПО той не е данъчно признат и със сумата се увеличава счетоводния финансов резултат.
В годината на отписване на актива разходът се признава данъчно и тогава го посочвате в намаление на СФР.

17. (нова - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) "Отчетна стойност" е стойността при счетоводното завеждане на актива или обезценената/преоценената стойност на актива, когато е извършена оценка след първоначалното му счетоводно завеждане.

Та правена ли е преоценка?
Отчитате счетоводен приход от дивидента, а в данъчната декларация намалявате счетоводния резултат на основание чл.27, ал. 1 от ЗКПО като посочвате сумата на съответния ред в таблицата за преобразуване на СФР.
Ако искате да начислявате амортизации за миналата година и да са данъчно признат разход трябва да заведете актива с подходяща дата от миналата година.

Начисляване на данъчни амортизации

Чл. 58. (1) (Доп. - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Начисляването на данъчна амортизация започва от началото на месеца, в който данъчният амортизируем актив е въведен в експлоатация или от началото на следващия месец. Датата на въвеждане в експлоатация следва да е документално обоснована.
Не, защото услугите са на територията на трета страна, извън териториалния обхват на нашия ЗДДС . Не подлежи и на регистрация по чл.97а.
Според мен разходът от отписването на вземането по гаранция е данъчно признат.
Но според една публикация от Евгени Рангелов, продукцията, която е дефектирала, е брак и следва да има данъчно преобразуване с разхода на основание чл.28, ал.2 от ЗКПО.
Аз май бих декларирала 1950 лв. Реално лицето не получава доход във валута (евро), а левовата им равностойност по левова сметка.
Бих използвала курса за датата, на която са постъпили по сметката.

от ЗДДФЛ
(3) Когато паричните доходи са във валута, те се преизчисляват в български левове по курса на Българската народна банка към датата на придобиването им.

Придобиване на доходи

Чл. 11. (1) Ако не е предвидено друго в този закон, доходът се смята за придобит на датата на:
1. плащането - при плащане в брой;
2. заверяването на сметката на получателя на дохода или получаването на чека - при безналично плащане;

Горното не важи, ако формира данъчна основа по реда на ЗКПО.