И аз същото смятам и намирам в нета - мяма ли прекратяване на ТД - няма да има и промяна на допълнителното възнаграждение, независимо, че новата длъжност е коренно различна от старата.
Ако прекратите стария ТД и сключите нов - тогава ще се търси сходство.
Здравейте , дъщерята на шефа беше на ТД във фирмата 3г на длъжност сервитъорка , след това я освободиха за 6 месеца , сега завърши и е назначена на длъжност Офис мениджър .

Признава ли й се класа като сервитъорка в същото предприятие сега по новата й длъжност Офис мениджър  ?

Намерих лседната статия http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1124918 .

Как мислите ?
Здравейте ЕТ отдава под наем помещение на фирма ЕООД  , трябва ли да се удържа и внася авансов данък наем и да се подава декларация по чл.55 от ЕООД-то ?
Здравейте . Трябва ли да подавам справка по чл.73 ЗДДФЛ на фирмата ако тя е закупила лека кола от физическо лице в Германия ?
Не можах да разбера за вноските по чл.134 :

1. Ако е имало отпускане/предоставяне на пари от съдружника през годината/ без значение от коя година е решението на ОС/ - декларираме

2. Ако е имало връщане на вече отпуснати/предоставени пари на съдружника - не декларираме

Така ли е ?
Ок , значи от старата фирма нищо не подавам , а от новата фирма почвам да подавам Декларация 1 и подавам Окд5 в която вписвам новия булстат и , че започва дейноност от дата Х.
В темата, към която Ви е насочила  delphine, има следната любопитна връзка:
http://taxavoid.eu/advice/divident-navsyakade-ipo-vsqko-vreme-

Прочетохте ли я?


Да , но не ми се рискува :) след като ТЗ не позволява , а и НАП в писмата твърдо казват , че не е позволено
Лице има фирма ЕООД кудето до сега се е самоосигурявал , сега прави ООД и иска от там да продължи да се самоосигурява , какво трябва да подам  - Окд5 за новата фирма 00Д и посочвам , че ще се самоосигурява за всички рискове от дата Х и почвам от тук да подавам Декларация 1 , а за старата фирма , не подавам нищо така ли ?
Благодаря Ви , явно не може да се разпределя дивидент без да имаш една приключена година на печалба и чак тогава да разпределяш всеки месец неразпределената печалба от минали години .
Здравейте,нова фирма ООД стартира дейност,има двама съдружника,който искат след изтичането на всеки месец до края на годината да се разпределя дивидент. Възможно ли е това след като няма неразпределена печалба от минали години?
Здравейте , искам да Ви попитам мога ли да изписвам стоките продадени през месеца в последния ден от него т.е  сумират покупките за целия месец , намирам средната цена за месеца и изписвам по тази цена продадените стоки през месеца.

Правилно ли е така или трябва след всяка продажба веднага да се намира средната цена и да се изписва?
Моля за помощ. Попълвам Таблица 1 и 2, ред 13/ колона 7/ минус ред 13/колона 6/ се получава минус  "-2400" лева. Следва ли да посо тази отрицателна
 сума - 2400 лева в т.1 под таблиците или да не пиша нищо?
Може и ръчно да си плиключиш сметките , може да не ползваш фукцията за автоматично приключване .
Не споменахте, че имате приходи от услуги, с които да съпоставите другите разходи :smile1:

Само от любопитство - коя е програмата, която сама отнася сметки по 123?

Микроинвест Делта Про , има автоматично приключване на приходи и разходи.

Значи са ми коректни записванията ?

Само от любопитство - един вид първоначално помислихте , че другите разходи по гр.60 не са свързани с основната дейност , а са административни и за това дадохте съвет да се сложат в сметка 614 ? :)
Другите разходи също са ни за основната дейност , фирмата основно извършва услуги, производството не малка част . Ако ги отнеса в 614 сметка това не са разходи за управление.

Програмата изравни Дт и Кт оборот на сметка 611 като отнесе разликата между Дт и Кт в 123 сметка , така нямам крайно салдо до сметка 611 и нямам незавършено производство.
Искам да попитам за помощ дали правилно съм взела операциите при отчитнето на продукцията.

Става дума за фирма със СОЛ , която прави гоблени , има разход само за материал, няма работници, машини , ток и т..н

1. Закупен материал - 302/501 - 300 лева

2.Вложен изцяло в производтсвото- 601/302 - 300 лева

3. Отнасяне на разхода към основната дейност - 611/601 - 300 лева

4. Заприходена продукция гоблен - 303/ 611 - с фактическата й стойност 300 лева

5. Продадена е цялата произведена продукция - 411/701 - 600 лева

6. Изписване на отчетната й стойност - 701/ 303 - 300 лева

8. по сметките от гр.60 имам набрани и други разходи - 2000 лева

Така по сметка 701 остава крайно кредитно салдо , което опива в 123 сметка - 701/123 със разликата от 300 лева / 600 - 300/

Сметка 611  има Дт 2300 лв и Кт 300 лв = в 123-та сметка отива разликата от 2000 лева - 123/611

По този начин излиза , че разхода за производството на тази продукция се нулира чрез включването на сумата и по Дт и по Кт на сметка 611 . Остава като намаление само изписването на отчетната стойност по Дт на 701 сметка ?

Тъй ли е ?
Здравейте , трябва да подам ГДД по ЗДДФЛ на 3 лица пенсионери , получили през 2013г. заплащане по ГД , не работят на друго място . Трябва ли да попълвам Таблица 1 и 2 към декларацията за тези лица?
При подаване на Д1 + Д6 за осигуровките на работниците и засечката между тях , трябва ли Д1 на СОЛ във фирмата да се подава отделно , или може да се включи в записа на Д1 на работниците ?
Но нали на бланката на УП- 3 пише , че колона 4 се вписва първи неприсъствен ден ?
Здравейте , правя УП-3 на работещ пенсионер , за да му се преизчисли пенсията . Програмата с която работя ми го изготвя като период е вписано 01.01.2013 - 31.12.2013 - 1г.

Според мен  периода трябва да е 01.01.2013 - 01.01.2014г. - 1г.

Според Вас как е правилното записване?