Здравейте , ЗП има получен аванс за продукция през месеци 10,11.2014г. сега според мен следва да ги включа в годишния доход по ГДД и да се плати данък за авансите нали ? След това при издаване на окончателната фактура ще се приспаднат от дължимата сума за плащане и облагане ?
Значи да си напиша свободен текст , че ме упълномощава да подам декларацията и да се подпише без да заверявам при нотариус.
Здравейте , искам да подам ГДД за наем на майка ми като упълномощено лице , но виждам че в образеца на ГДД за 2014г. вече секцията за данни за упълномощено лице се попълва само когато физ. лице е чужденец или малолетно. В моя случай така ли я нося без да си попълвам никъде моите данни за упълномощено лице?
Ами мисля , че би трябвало и за тях да е горе-долу както е в България ситуацията . Ако българска фирма рег.по ЗДДС в България , продаде стока на нерегистрирана по ддс фирма в Гърция , за българската фирма няма ВОД и тя си начислява 20% българско ддс.
Здравейте , фирмата ни не е регистрирана по ЗДДС , занимава се с продажба на сладки храни. Закупуваме част от стоката ни от Гърция , като ни издават фактура без начислено гръцко ДДС , а според мен след като ние не сме рег. по ЗДДС няма ВОП и би следвало да ни начислят тяхната ставка ДДС . За нас като получател не произтичат никакви задължения за самоначисляване на ддс по нашия закон , тъй като не сме регистрирани , просто следим да не  надхвърлим 20 000 лв придобивания за специалната регистрация за ВОП по закона.

Според Вас би ли имало последствия за нас от това , че гърците не ни начисляват ддс , въпреки че им е казано че ние не сме регистрирани в България по ЗДДС ?

Намерих това становище , което потвърждава и това което аз миля и правя :

Скрит текст :
Здравейте , искам да Ви попитам за точка Нетно възнаграждение в Декларация 1 .

1. Лицето има доброволна застраховка живот 30лв и му ги удържам от заплатата , но ТРЗ програмата в точна нетно възнаграждение е посочила чистата сума за получаване+ тези 30лв ? Така ли трябва да е ?

2. Лицето има запор , който му удържам от заплатата и превеждам на ЧСИ , но програмата в точка нетно възнаграждение е посочила чистата сума + сумата за запора ?

Помагайте , че време не остана :(
"А лично на лицето ли трябва да е банковата сметка ?" На Вас май ви се занимава за 1.80 :)
Според мен може и да е на друго лице.

За 1.00 лв :)
А и какво се закръглява към пълен лев , то тези 1.81 лв трябва да посоча за искане да ми възстановят 1.00 лев .
Тоест не попълвам данни за сметка и не маркирам с отметка . А лично на лицето ли трябва да е банковата сметка ?
Здравейте , на лице се получава 1.80 данък за възстановяване на ГДД по чл.50 ЗДДФЛ , поради причината , че не е изплащан личен труд през цялата година , а от месец 04 до м.12.2014г.

Сега ако не попълня данни за банкова сметка за връщане на данъка и не маркирам квадратчето за избор за възстановяване на данъка какво ще последва?

Не ни се занимава с проверки за 1.80 лв , а и лицето няма банкова сметка като физическо лице и ще трябва да си открие само за едните 1.80лв :)
Когато си самоначислявате ДДС при ВОП с протокол , го обявявате и в покупки и продажби, така че не се отразява на резултата ви по никакъв начин.

Написала съм , че нямаме право ма данъчен кредит!
Здравейте , искам да Ви попитам имаме самоначисляване на ддс при ВОП или при получена услуга от чуждестранно ДЗЛ , при положение че нямаме право на данъчен кредит за тези сделки и следва да включим самоначисленото ддс само в дневник продажби .
В тази ситуация следва ли самоначисленото ддс да прибавим към сумата на актива по гр 20 / при ВОП / и към разхода по гр.60 /при услугата/?

1. При ВОП
Дт гр.20 / Кт 401
Дт гр.20 / Кт 4532

2. При услуга
Дт 602/Кт401
Дт602/ Кт 4532

Това самоначислено ддс подлежи ли на увеличение в ГДД ?
И аз това четох за ликвидация , значи без да се премине през ликвидация не може да се продаде актива.
Здравейте , фирма ЕООД , която не е пререгистрирана в ТР има като наличен актив бус , който управителят иска да продаде . Възможно ли е изобщо това след като фирмата не е пререгистрирана?
Здравейте , имаме фирма , която изкупува и продава отпадъци . Сега през м.01.2015г. има пусната от нас приходна фактура за премия , във връзка с отпадъци откарани и предадени от нас за месеците 9,10,11.2014г.  Т,е сега фактурираме премия / цената е била да кажем 0.35ст , а сега ни я увеличават на 0.40/ с разликата на цената в увеличение.

Според мен би следвало този приход да го осчетоводя в 2014г. , защото се отнася за месеци от 2014г. , нищо че приходната фактура с въпросната премия сме я издали сега през 2015г. ? В самата фактура пише премия за месеци 9.10.11.2014г.
Да, разликата е точно 420лв и това идва поради причината , че през м.01 не е имало личен труд и се получава , че се е осигурил на повече от колкото е получил като доход от личен труд , ако бяхме начислили за м.01 420 лева личен труд нямаше да имаме проблем , сумите на годишния осигурителен доход и на личния труд да годината щяха да са разви , но кой да мисли , ех значи ...
СОЛ по месец 02.2014г, получава доход за личен труд 800 лева и от м.02.2014г. се осигурява на 800лв . За месец 01.2014г. няма получен доход и за този месец се е осигурил на минимума за него 420лв . Сега при изваждане на ред 13, колони 7 и 6 се получава "-420" лв , но според мен няма основание за възстановяване на осигуровки ? Дали нещо не бъркам ?
Здравейте , имаме договор с РЗОК и през м.01.2015г. имаме пусната фактура за отчета за м.12.2014г. - прихода съм го осчетоводила за м.12.2014г. нищо ,че фактурата е следващата година , тъй като се отнася за месец Декември.

Сега пишем КИ за корекция по отчета за месец декември и мисля , че него също трябва да го осчетоводя в 2014г. и да си намаля приходите , защото нищо че е издадено през 2015г, то е във връзка с извършени услуги през Декември 2014г.?

Правилно ли мисля ?