:wave: попълвам за заверка ОК на СОЛ- че в ЕООД  на 420лв , няма получени други доходи . В колана 3 по месеци попълвам 420 лв , в колона 6 процента върху който е внасял , колона 9 датата на внасяне , а в колони 10 и 11 трябва ли да попълвам нещо или да пренеса пак 420 лв.
Значи при ЕТ се гледа фин.резултат и съобразно него се определя осигур.доход, май от тук са ми объркванията...... а ако я оставя така Д1 и продължим да внасяме на 550лв с цел за по-голями вноски дали при заверката на ОК няма да ми напишат предписание зс корекция?
Няма никакви други доходи, не е раьпределял дивидент и не е подавал ГДД по ЗДДФЛ. Сега трябва ли да коригирам Д1 на 420лв.  :(
 :wave: при определяне на осиг.доход за съответната година на СОЛ собственик на ЕООД без ДУК или заплащане за личен труд, кое се гледа? Аз досега съм гледала печалбата на фирмата,мин.год е била на печалба 20 000 и сега за м.01 попадох Д1 и платихме осигуровки върху 550лв. Дали не греша. :(
забравих да попитам нали отпадна глобата за изплатени заплати без да са платени осигуровките :(
Здравейте , днес е 25ти и трябва да подам Д1 и Д6 за месец 01.2013г.  Заплатите на работниците за м.01.2013г.  са изплатени с РКО на 15.02 .2013г. , но осигуровките и ДОД за м.01.2013г. не са платени към днешна дата , как да подам Д6 с данни за Д0Д или без данни за ДОД
Да аз за мен си направих копие на болничния лист , и един брой приложение 15 . Значи в НОИ отивам с дискетата и 2бр. Придружително писмо / едно за мен с Вх.номер/
Ок и трябва да си го изпечата Проложение 15 или може дамо с дискетата и разпечатено 2бр Придружително писмо?
Още един въпрос в Приложение 15 на колоната Работни часове и Дневно работно време по правоотношение на лицето за месеца в часове , трябва ли да записвам нещо?
Само ако искат по  желание да внасят тримесечни вноски.
Иначе я пропускайте тази таблица.

 :give_rose:
здравейте, тези фирми който са освободени от месечни и тримесечни авансови вноски трябва ли да декларират прогнозна печалба в ГДД по ЗКПО?
 :wave: Имам болнични на лице ,което е на втори трудов договор при нас . В НОИ е представило Декларация за банковата сметка когато е излизало болнични при основния си работодател. Сега трябва ли пак да му представя тази декларация или няма значение при кой работодател е след като веднъж вече лицето си е представило в НОИ тази декларация?
Ако  бъде сключен договор за наем на автомобил от едноличния управител наемната сума как се определя ? Става дума за разсадник в който управителя си работи сам  и иска да си отчита разходите за гориво , има ли право да признава тези разходи за гориво и трябва ли да плащаме данък върху разходите по ЗКПО?
Изплащат ли се три дни за сметка на работодателя за болнични на лице, което на втори трудов договор при нас ? Или само основния работодател ги плаща ?
Здравейте, когато издавам фактура и имам чужда фирма от ЕС във фактурата на полето ДДС номер пиша ДДС номера на чуждата фирма, а в полето Идентификационен номер пише ли се нещо в случая след като фирмата е от ЕС?
Здравейте, нуждая се от Вас :) за  първи път правя провизиране на неизползван годишен отпуск.

Сч. записвам  6047/4230 - сумата е изчислена като за база взимам брутната заплата на лицето / основна+клас/ за месец Ноември : пример 310лв.: 20 РД за Ноември х 20 дни отпуск = сума

Към сумата трябва ли да изчисля осигуровки /социални и здравни/ за сметка на работодателя и какъв процент да взема ?

 Тази временна данъчна разлика я посочвам в ГДД в увеличение на ФР , трябва ли да се прави някаква счетоводна операция във връзка с тази данъчна разлика?

Благодаря Ви !!  :blush:
А ако е бил на ТД , напуснал е и е станал СОЛ , трябва ли да подава ГДД ?
значи ако не плати осигуровките и ДОД  подавам на 25.02 Д1 и Д6 / без данъка/ и не пускам 421/501 . Когато плати и осигуровки и данък нова само Д6 с данъка и пускам 421/501 455/501