Привет!
Да не започвам нова тема - при определяне сумата на запора за превод към ЧСИ, взима ли се пред вид в чистото възнаграждение  възстановения данък от данъчното облекчение за деца?
Благодаря предварително!

Не би трябвало. Смятам, че се взема чистото без влиянието на възстановената сума.
Заинтригува ме " останалото ". Жалко , че ще е на лични.
Ако едно и също физическо лице е съдружник - управител на ООД и собственик - управител на ЕООД то двете са свързани лица.
Според мене няма противоречие в тълкуванието на НАП и Вашите намерения. За да бъде разпределен дивидент е необходимо да бъде взето решение на ОС за това . Доколкото разбирам намерението Ви е да разпределите дивидент на база реализирана печалба за 2015. Ако имате вече направено годишно приключване, приет ГФО и Решение за разпределение на дивидента няма значение кога ще подадете декларацията и статистиката. Спазена е процедурата и не става дума за авансово разпределение на дивидент.
Питането е "може ли договорът да е устен ".И отговорът е - може. Другото е друга тема. :smile1:
Защо документ да трябва да определи предмета на счетоводните услуги - същият ефект има и свободното устно договаряне, което става ясно, че е допустимо и законосъобразно.
Това, което се заформя вече не ми се струва да е счетоводство. Става нещо от рода на стъкмистика - думата, с която понякога титулуваме статистиката на шега.
ЗДДС
Издаване на протоколи
Чл. 117. (1) Протокол се издава задължително:
1. (изм. - ДВ, бр. 108 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) в случаите по чл. 82, ал. 2, 3, 4 и 5 и чл. 84 - от регистрираното лице - получател по доставката;

Това е случаят на издаване на протокол от получателя по доставката.

Чл. 82.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Когато доставчикът е данъчно задължено лице, което не е установено на територията на страната и доставката е с място на изпълнение на територията на страната и е облагаема, данъкът е изискуем от получателя по доставката при:.....
Всичко, което е в улеснение на работодателя и/или работниците и което не е в противоречие със закона може да се прилага. Текст във ВПРЗ е добър вариант, макар че, ако предприятието е малко и работниците са свестни (в смисъл не правят проблеми), дори и без включване във ВПРЗ става.

Благодаря ти за мнението! Все пак графикът за отпуски си има своите предимства и ще го ползваме и в бъдеще щом  фирмата има желание за това . :good:
Може ли да дадете мнение дали според вас графиците за отпуск биха могли да продължат да се правят, ако това залегне във вътрешните правила за РЗ ?
Корекция. При задаване на ЕГН-то програмата не начислява ли сама ДЗПО-то? Или се отбелязва на ръка? Мисля, че липсата на избор от страна на лицата няма влияние върху начисляването.

Какво ще коригира ?
Всъщност при ЕГН след 1959 ДЗПО е неактивно и е позиционирано на 5. Не е нужно да го избирате - то си е фиксирано.
Здравейте, трябва да направя корекция на Д6 на СОЛ

Каква декларация 6 за СОЛ ?
До 15.12.2015 можете да напривет корекция на авонсожвите вноски за първо, второ и трето тримесечие . Разгледайте добре формуляра на декларацията по чл.88 ЗКПО и ще се ориентирате.

http://www.tita.bg/page/231
Един амортизиран актив / поне в някаква степен / едва ли ще има пазарна цена, равна на покупната преди време...зависи от пазара, нали ? Ще начисли ДДС, естествено, не говорим без ДДС да е. :smile1:
Да, ползван е данъчен кредит.
Да разбирам ли, че данъчния кредит трябва да се върне?
Амотизацията на активите не намалява ли по някакъв начин данъчния крадит?

Защо преди дерегистрацията по ЗДДС просто не продадете активите по пазарни цени , за да не начислявате ДДС равно на ползваното вече ?
Нещо сте объркали тотално - няма код 1 и 0 за обр.6. За осиг. вноски кодът е 5, а за ДДФЛ е 8.Прочетете указанията за попълване на обр.6 - може да го видите на гърба на хартиения носител примерно .
Стоян Дурин в книгата "Сметкоплан.Счетоводни стандарти.Закон за счетоводството.Закон за МСП." дава характеристика на сметка 712 / приходи от членски внос /.При него номерът на сметката е 711, но това е без значение.

" Сметката се кредитира при получаване на приходите от членски внос срещу дебитиране на сметки от група 50."