Ако в търговския регистър собственикът е вписан като управител - не може.

Какво не може ?
Не е сигурно непременно, че обаждането е имало основание. Малко е на принципа проба - грешка. Защо трябва да се хваща задължително на въдицата - човекът може да е продавал лични вещи примерно.
Фирмата не е стартирала дейността си. Този случай същия ли е като Фирма без дейност?

 :good:
Но за какво да му подавам, като последния му ден е 31.03.2017г.

Това го съобщаваш сега. А защо му подаде код въобще ?
Приет е, но в справката за актуални трудови договори, не пише кода.

Защото няма подадено уведомление за него с код 2.
Всъщност с код 3 следва да е прието само прекратяването. В справката за подаденото уведомление вероятно се изписва какво е прието. Пише ли и код по ЕКАТТЕ?
Ако банковото извлечение е достатъчно то също достатъчна трябва да е и квитанцията или друг вид платежен документ в брой . :smile1:
В какво ще се изразява разликата ?
Какво би била разликата, ако бяха платени по касов път ?
Няма срок за продажба, но след като имате отдаване под наем това вече си е ДМА за фирмата, а дали не и инвестиционен имот - следва да прецените.
А повечето собственици са самоосиг.лица,които не са декларирали,че полагат личен труд.Според мен тези разходи ще ги начисляват като скрито разпределение на печалбата.

Тежко му на този, дето е декларирал , че полага личен труд , защото все има такъв. Ще му ги "лепнат" на него. А там, където не са декларирали личен труд ще ги "лепнат" все на някой работещ във фирмата.
А нещо по темата ?

Ами от преди година са Ви писали поне за 5-6 програми - нито една ли не ви заинтересува да я погледнете ??? То сега ще почнем да се повтаряме.
Здравейте.
Възраждам темата, защото поредната версия на Микроинвест за ТРЗ е направо провал. Чувствително се увеличават променливите, които трябва да се нишат на ръка. Няма да изпадам в подробности.
Моля да споделите за ТРЗ продукта, който ползвате.

Все пак ?
Много точно и недвусмислено Ви е отговорено. Да, разбира се.
Нямам ЗП и не съм в час много с тях, но само от четене тука разбрах и запомних, че ЗП не изравняват осиг. вноски. Същото казва и Гугъл на хиляда места .
Здравейте,
трябва да издам кредитно известие (в щатски долари) за цялата стойност към фактура, която е издадена в щатски долари. Тъй като курсът на долара е различен днес от деня на издаването на фактурата и не знам какъв курс да използвам в случая - днешния или този от датата на издаване на фактурата?

Курсът за датата на КИ и ще имате валутни разлики.
 :good:
Правилно мислите.
Край на лекцията! Който има акъл се възползва, а за останалите сори - само бог го дава!

А Вие защо питахте и тема създадохте  с въпрос "Законно ли е" ? Защо не прочетохте на себе си тази лекция ?