За месеца, в който са два осигурителя напишете в два реда данните  / малко по сбито за да се хванат/.
Процента на осигуряване е пълния - с ф.Безработица и ф.ТЗПБ. Нали е приравнен на трудов договор, съгласно ЗДДФЛ,параграф 1 от Доп. разпоредби,т.26, а осигуряването е за всички осигурителни рискове - КСО, чл.4,ал.1, т.7.
Дължи се ЗО  и за времето на ползването на допълнителен отпуск за отглеждане на дете до навършване на 2-годишната му възраст.
"...в отпуск за отглеждане на малко дете по реда на чл. 164, ал. 1 и 3 от Кодекса на труда и отпуск при осиновяване на дете до 5-годишна възраст по реда на чл. 164б, ал. 1 и 5 от Кодекса на труда ..."
Както разбирам лицето до сега няма никакъв осигурителен стаж, ако е така то след като направи 12 месеца осигурителен стаж ще може да получава обещетение от НОИ по издаден болничен лист за бременност и раждане.
В случая , ако започне осигуряване от 01.11., то е ясно че за периода от 135 дни / от които 45 дена са преди раждане / няма да може да получи обещетение , поради липса на осигурителен стаж.
За периода на отпуск поради бременност и раждане ще дължи здравна вноска в размер на 4.8% от МОД, или 29.28 лв. тази година, следващата ще бъде съобразно новия МОД за 2021г.
Стажът му от 6 месеца при този работодател ли е?
КТ
"...Чл. 233. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 27 от 2014 г.) За отношенията между страните по трудовия договор с условие за обучение по време на работа се прилага действащото трудово законодателство."
само СИС, без РКО.
Как ще се засече касата?
Точно така, за всичко което сте изплатили като възложител на това лице през месеца, не зависимо колко са на брой гражданските договори и СИС и проектите по които работи внасяте дължимите осигуровки и данък доход.
Не могат да ви осигуряват на сума под минималния осигурителен доход за длъжността, на която са ви назначили /най ниския МОД е  610 лв / и не може да получите по-малко от 610 лв./ тук се включват и личните осигуровки, каквато и да е изработката .

 Или чисто най-малко 473.35 лв.,
Като видите Структура_ файлов формат_Д1 на страницата на НАП:  за заличаване на данни се вписва 8 в позиция 54, след КОД за подаване на данни от осигурителна каса за нейните членове. Това е поле 1 от Д1.
Защо да влиза командировката във ведомостта, това не е възможно.
Във ведомостта се начислява задължително обещетението.
Крайния резултат за работника е получава 100 лв, а документите във фирмата са оформени правилно.
Ако работника подпише ПКО, че внесъл 500лв. във фирмата за неспазено предизвестие по чл. 220, ал. 1 от КТ и РКО и авансов отчет за командировка, че е получил и 600 лв.  и съответно отчел 600 лв. за командировката няма да има проблем да ги начислите във ведомостта за РЗ.
Осигурителната книжка се издава от ТП на НОИ, може и за минал период, така че да отиде служителя в НОИ да си заяви и получи осигурителна книжка, като трябва, а вие е ясно, че по вашия БУЛСТАТ на ООД няма какво да попълвате в нея.
чл.167а от КТ "...(4) Родител (осиновител), който сам се грижи за отглеждане на детето, има право на отпуск по ал. 1 в размер 12 месеца в случаите, когато:
1. не се намира в брак с другия родител и не живее в едно домакинство с него;
2. другият родител е лишен от родителски права с влязло в сила решение на съда;
3. другият родител е починал.
..."
Условието за ползване на 12 месеца неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 години / този отпуск се зачита за трудов стаж/ е детето да не е настанено в  заведение на пълна държавна издръжка.
Явно ще има срок за упражняване работата и както ви писаха преди мен чл.68, ал.1, т.2 е варианта и със срок на изпитване. Трябва да си определите какъв ще бъде срока на изпитване и ако го освободите по рано, както предполагате, че е възможно ще му дължите обещетение за остатъка до края на срока.
Като предвиждате 1-2 седмици работа какъв срок на изпитване бихте заложили в договора , за да го освободите после по чл.71 ?
Ако фирмата плаща наема , то тя плаща и данъка и издава Сметка за платени суми на получателя на дохода.
Това, че договорът е сключен при работно време 2 часа на ден, не означава, че не може да се въведе СИРВ. Просто ако е на СИРВ трябва да изпълни нормата часове за месеца = бр.работни дни по 2 ч.
Въпроса беше   "При това положение необходимо ли е да се въвежда СИРВ за лицето по втория трудов договор?", а не дали може да се въведе СИРВ като работното време е 2 часа. Ясно е ,че може да се въведе и при 1 час работно време, стиге да е такова желанието на работодателя.
По първия ТД работното време е 8 часа и 2 часа по втория ТД общо 10 часа дневен труд. Отговаря на нормата в чл .152 от КТ и не я превишава.
"...Чл. 152. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят има право на непрекъсната междудневна почивка, която не може да бъде по-малко от 12 часа...."

Освен това работното време от 2 часа не е непълно по смисъла на чл. 138 от КТ.
Непълното работно се въвежда в рамките на едно и също предприятие за част от работниците и служители по някаква конкретна причина , чл.138а също регламентира подробностите по въвеждане на непълно работно време.
Щом е конкретно определено работно време от 2 часа всеки ден при петдневна работна седмица при втория работодател , то е явно че отчитането на работното време е подневно и не виждам причине за въвеждане на СИРВ при втория работодател.

КТ
"...Чл. 142. (1) Работното време се изчислява в работни дни - подневно.
..."