Както сте описала,
 H-13   ...         ЧЛ.9...(6) При прекъсване или при прекратяване на трудовата дейност декларация образец № 1 за лицата по чл. 6, ал. 1 се подава с код "Корекция" и данни за последния месец, през който лицето е подлежало на осигуряване - в срок до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят данните.
Необходимо е да се регистрирате в Агенцията по заетостта в най -рано възможния ви ден, тъй като наистина срока ви е изтекъл.Не е пояснено дали в тия извънредни условия ще има компромисни решения по отношение на тоя срок - в АЗ ще ви кажат.Освен това на същото място ще ви регистрират и за обещетение от НОИ, тъй като е направено нововъведение от днес :
"...Считано от 24 март т.г. подаването на документи, свързани с отпускане и изплащане на паричните обезщетения за безработица на хартиен носител, ще се извършва в дирекциите „Бюро по труда“ (ДБТ). В НОИ ще се приемат само документи, подадени по електронен път с квалифициран електронен подпис или с персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Националния осигурителен институт. Подадените на хартиен носител в ДБТ документи, заедно с приложенията към тях, ще бъдат изпращани в териториалните поделения на НОИ от съответното ДБТ чрез Системата за електронен обмен на съобщения (СЕОС) или чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) в края на всеки работен ден, но не по-късно от 3 дни от приемането им...."
 Относно правоъгълния печат по принцип е необходимо, но също на място ще преценят.
Желая здраве!
От К и К Справочника: 27 - Обезщ. по чл.222 ал.1 КТ и чл.106 ал.2 ЗДС    Обезщетения по чл.222 ал.1 КТ    19.80%    11.02    8.78    х    х
14.80%    х    х    8.22    6.58
За какво са авансовите вноски?
Трябвало е сама да потърсите печат, вероятно на регистратурата. Начин без ходене на място е с куриерска служба и придружаващо писмо, в което да опишете, че искате да се постави печат и да ви го върнат обратно по куриера, като платите разхода за куриер.
Така би ми се искало да бъде. Остава под въпрос дали контролен орган би уважил такава ситуация на " не точна" декларация.
По повод на темата бих искала да прочета какво мислите принципно при подобни ситуации . В практиката има много "недобросъвестни " подобни госпожици и господа. Дават декларация за липса на осигуряване на друго основание и ние действаме според декларираното, но ако се окаже, че то не е вярно, както е в случая длъжни ли сме да предприемаме още толкова много поправки, които изискват много време за да сме изрядни . Какво мислите?
Според мен трябва да заличите прекратяването, но тъй като сте подали много различни уведомления трябва да заличите последователно всички, едно по едно, като започнете от последното.И освен това между всяко заличаване чакайте достатъчно дълго да реагира системата.
За разпределянето  по месеци исках на пиша "добре", а не за довнасянета.
Указание
"...Облагаемият доход в редове от 1 до 12 на колона 5 се определя като сумата в ред 13 се разделя на броя на месеците, през които лицето е упражнявало трудова дейност като самоосигуряващо се лице, независимо от броя на отработените през месеца дни...."
Позволявам си да се включа.
Точно това ви отговори и ХХХХХ, но тя има предвид "което е платено през 2019",  като РЗ през месеците на 2019г., а от НАП явно отговора е за РЗ отнасяща се/ начислена/ за периода 12.2018г. до 11.2019г., което е същото.
Как да разбираме платено? Това което е удържано от начисления доход през месеца  (за СОЛ е месец за месец ( или платено с платежно нареждане , т.е. преведено след (евентуално приспадане, прихващане и т.нат.).
Според мен смесвате удържаните ( осигуровки и данък ) с платените такива и за това се бъркате.
Посочете го както е в т.2
"2. Ако логиката на тази справка по чл.73, ал.6 е да улесни хората по-лесно да си подават ГДД по чл.50 и трябва да се равня с Образец2004, да запиша това, което съм начислила като доход, осиуровки и данък за 2019г., ако нямах надвнесени суми щеше да е точно?"
Справката е за удържаните през годината данък и осигурителни вноски.
Би трябвало да я отразите в кл.24 - Данъчна основа на освободени доставки и освободени ВОП.

ППЗДДС
"...чл.113
(16) (Нова - ДВ, бр. 101 от 2006 г.) Доставките с място на изпълнение извън територията на страната, които не са приравнени на облагаеми по смисъла на чл. 69, ал. 2 от закона, както и доставките и дейностите извън рамките на независимата икономическа дейност на лицето се отразяват в отчетните регистри като освободени доставки...."

Данъка е вписан във фактурата, но съгласно чл.86, ал.3 от ЗДДС не се дължи данък.

Дадено е подробно във фиш IX.7    https://kik-info.com/files/naruchnik-zdds-2018/FISH-IX.7.doc

"...Изключение: Регистрираните лица при доставки на услуги, данъкът за които е изискуем от получателя (чл. 97а от ЗДДС) и за вътреобщностно придобиване (чл. 99 и         чл. 100, ал. 2 от ЗДДС) отразяват в дневника за продажбите единствено документите, издадени във връзка с извършените доставки на услуги по чл. 21, ал. 2 от закона с място на изпълнение на територията на друга държава членка, както и получените доставки на услуги, за които данъкът е изискуем от получателя по чл. 82, ал. 2, т. 3 от закона и извършените вътреобщностни придобивания с място на изпълнение на територията на страната...."
",,,Място на изпълнение при доставка на услуга
Чл. 21. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) (1)...
(2) Мястото на изпълнение при доставка на услуга, когато получателят е данъчно задължено лице, е мястото, където получателят е установил независимата си икономическа дейност. Когато тези услуги се предоставят на постоянен обект, който се намира на място, различно от мястото, където получателят е установил независимата си икономическа дейност, то мястото на изпълнение е мястото, където се намира този обект. Когато няма място на установяване на независима икономическа дейност или постоянен обект, мястото на изпълнение на доставката е мястото на постоянния адрес или обичайното пребиваване на получателя....
Получавате рекламни услуги с място на изпълнение на територията на страната, които са облагаеми и за които данъкът е изискуем от получателя по чл. 82, ал. 2.
Подлежите на регистрация по чл.97а, ал.1.

ЗДДС
…………….
Данъчно задължени лица
Чл. 3. (1) Данъчно задължено лице е всяко лице, което извършва независима икономическа дейност, без значение от целите и резултатите от нея.

(6) (Нова - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Данъчно задължено лице, което извършва и освободени доставки и/или доставки или дейности извън рамките на независимата икономическа дейност, както и данъчно незадължено юридическо лице, регистрирано за целите на данък върху добавената стойност, са данъчно задължени лица за всички получени услуги.
….
Чл. 82…
 (2) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Когато доставчикът е данъчно задължено лице, което не е установено на територията на страната и доставката е с място на изпълнение на територията на страната и е облагаема, данъкът е изискуем от получателя по доставката при:
….
3. доставка на услуги - когато получателят е данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6.
……………
Чл. 97а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) (1) На регистрация по този закон подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, което получава услуги с място на изпълнение на територията на страната, които са облагаеми и за които данъкът е изискуем от получателя по чл. 82, ал. 2.

Подава се и обр.2011за трудови правоотношения, нали се формира общата годишна данъчна основа.
Здравейте, аз съм СОЛ свободна професия от 2017г. Осигурявам се на минималната работна заплата. Всяка година попълвам данъчна декларация за физ.лица. След изчисления за 2017 и 2018г. имам довнасяния ( пиша фактури за около 15 000лв/год) за здравни осигуровки, за пенсии  и доброволно пенсионно осигуряване. Защо в системата на НОЙ не се отразяват реалните суми внесени за осигуровки, са отразени мин.работна заплата?
Освен довнасянето подали ли сте Декларация 6 за осигурителните вноски върху целия годишен доход, която се подава до 30-ти април на следващата година и която трябва да включи и довнасянето след подадената Годишна данъчна декларация?