Здравейте
Благодарение на колежка от форума си изясних въпрос,свързан с възнаграждение на управител по ДУ- с код за вид осигурен 10/декл.1.
В декл.1 трябва ли да се декларира сумата и на кой код, върху която се дължи само дод и съответно самият данък,тъй като лицето се осигурява на друго място на максимума.
Благодаря много предварително и приятна вечер :smile1:
Здравейте
Пак питам...Ако ФИРМАТА/ЕООД/ е вписана в АВ на 08.07.13 ,на коя дата трябва да бъде сключен договорът за управление с управителя и съответно от коя дата да го включа в разплащателните ведомости.?
По първия въпрос-разбрах отговора,може предварително,но не ми се изясни във ведомстта от коя дата да го включа.Първият работник го назначава от 24 юли.

Благодаря много предварително

Както ми казахте,така е...трябвало е направо ново да се подаде..Но пък ми казаха,че тридневният срок изтичал днес...
След като уведомлението не е прието то не трябва да пускате с код корекция новото ,а да коригирате грешките заради които не е прието и си го пускате нормално.Но мисля ,че вече е необходимо да сложите и друга дата.

Благодаря много! Чакам да започнат работа и ще се обаждам..
Хубав ден! :smile1:
Мисля, че срокът е 22-ри.
Сменете датата на сключване и подайте отново уведомлението.
Друг съвет - обадете се на горещия телефон на НАП. Те ще Ви ориентират за техническата страна на подаването по ел.път.
Здравейте
Скоро не ми се беше случвало такова нещо... :( Подавам уведомление по чл.62 за назначаване на работник по ел. път...Първото уведомление - неприето,сбъркала съм името,второто-правя корекция, неприето -  "неправилна последователност",трето - с код заличаване-неприето.
Кажете ,моля ,какво да правя?
Договорът  е сключен на 20.07.2013,работникът постъпва днес /22.07/,а аз още не съм подала уведомлението...
Благодаря много предварително
П.П. Тридневният срок днес ли изтича или утре????

Благодаря много :smile1:
Първо, вие сте юридическо лице ли, което ще плаща наем на наемодател физическо лице?
И ако да, то сроковете са :
Скрит текст :
т.е.до 31 октомври,така ли?
Наемът за месец 07 ще платите съобразно сключения договор. А авансовият данък е в срока на подаване на декларация по чл.55.
Дискутирана е темата,но да попитам и аз..За първи път ще изплащам наем..Наемът за м.07 докога трябва да се плати и докога трябва да се внесе авансовият данък? За декл.55 до края на октомври.
Благодрая предварително
Благодаря :smile1:
Освободен е от 01.07.2013г. До 24 часа на предходния ден (последния отработен или почивен за работника ден) се приема, че той се намира в трудово правоотношение - с всички произтичащи от това негови права.
От горещия телефон на НАП ми казаха последният работен ден в осигуряване..но имам колебания...
Последен ден в осигуряване 30.06.2013г.
Аз питам конкретно...коя дата?
15. Последен ден в осигуряване - попълва се в две позиции последният календарен ден в осигуряване при всяко прекъсване или прекратяване на осигуряването.
Здравейте,
попълвам декл.1 и имам въпрос- на код 15- последен ден в осигуряване-какъв ден се попълва-работен или календарен.Лицето с освободено от 01.07 2013 - последният ден в осигуряване  28,29 или 30 юни ще бъде?
Благодаря предварително :smile1:
Благодаря много!
Да. Начислявате за 6 работни дни.
В м.юни имам 2 болнични на едно и също лице с прекъсване между тях.
Първите три дни болнични за сметка на работодателя нали се изчисляват на една и съща база т.е. сумата и за 2 -та болнични трябва да е една и съща?
Благодаря предварително
Мерси много
Приемат, но питат, защо не са заедно, а иначе нямат основание да ви връщат
Въпросът е тъп,но да питам..Направих болничните за м.06 ,но сега ми донесоха още един-мога ли да го напарвя отделно,с отделен файл или трябва да преработя първия файл и придружителното писмо??? Питам,за да не се зоядат нещо тези от НОИ,че  е от един и същ работодател.. :smile1:
Моля за някой жокер... :flowers:
Здравейте
Досега не съм изплащала суми на чужденци по граждански договор и моля за отговор:
колко са нормативно признатите разходи, какви данъци и осигуровки се начисляват, обявяват ли се гражданските им договори..
Благодаря много предварително