И аз имах същия случай - проверявал друга б. сметка ...
Вчера подадох болничния. Получих и "Справка за приети и върнати документи .." Пише -приети удостоверения за обстоятелствата по болн.листове-1бр.Мисля,че това трябва да показва, че всичко е ОК. Ще изчакам 10-15 дни и ще проверя какво става с болничния.До тогава ще съм взела ИКО,за да мога да проверявам. Преди години имах случай с един работник,който непрекъснато мрънкаше, че нищо не получава по банковата си сметка.Направих справка и се оказа, че всичко си е получил, обаче той си проверявал друга сметка.
Не минава ли много време?
Колежка ми спомена за този 3 дн. срок но не намирам потвърждение.
След получен отказ съм подавала ГФО на следващата година заедно с новия вече ГФО с една такса.
Много се нервирах но станало.
А вярно ли е че след получен отказ може в 3 дневен срок да се подаде отново отчета без такса?
Когато публикувах отчета за 2014 бях пропуснал изобщо декларацията по чл.13, подадох  само нея без такса, когато още се обработваше предната информация, публикуван бе отчета без отказ.
Добро утро!

След като публикувах отчета /аз съм съставител и ел. подпис е на мое име/, видях че съм объркала двете декларации - по чл. 13 ал. 4 и 5 - не съм  ги попълнила правилно. Декл. по чл. 13 ал. 4 съм я попълнила от името на управителя. Сгрешила съм. :(

В такъв случай може ли нещо да се направи - освен да чакам отказ от Тр? И тогава да подавам отново, с нова такса.

Хубав ден!
Да, там се оказа. Но да не губя време, се опитвах да разбера предварително.

Благодаря и приятна вечер!
Здравейте!
На кое гише в НОИ София град ул. Ал. Стамболийски 62-64 се подава Заявлението /приложение 13/ за упълномощаване за представяне на болнични по ел. път?
Благодаря
Наша служителка иска да си ползва неизползвания платен отпуск след навършване 2 години на детето. Ще ползва 40 дни за 2 години , но трябва ли да има отработени дни, за да ползва остатъка за 2016 и съответно остатъка за 2014 /майчинството е в периода 01.06,2014-01,06,2016/.
Не зная само как стои въпроса с  датата на изплащане/начисляване в декл. 6 - защото заплатите отдавна са изплатени...
Здравейте!
Фирма, поради болест на счетоводителя, не е подала в срок декл. 1 и 6 за м. 1 и 2 2016 г.
Ще се опитам да ги подам сега, но възможно ли е да има глоби и по-важното е дали ще бъдат приети /ако някой е имал подобен случай/.
благодаря делфинче
[quote uthor=chikinkira link=topic=17550.msg105574#msg105574 date=1460534724]
Задължително си пускате VIES декларация. :)
[/quote]
Благодаря, защото колежка със същата услуга превод - не пускала vies.
Моля за мнения, колеги.
Данъчната основа е в кл. 17 на спр. декл., а в дневник продажби е в кл. 22.
Привет!
Имаме издадена фактура за езиков превод на клиент с VAT номер в Германия - не начисляваме ДДДС на осн. чл. 21 ал. 2 от ЗДДС. Моля за отговор - трябва ли да се прави VIES или не?
Благодаря и хубав ден!
По-точно ме интересува освобождаване в официален почивен ден. Собственикът иска да освободи хора през великденските празници.
Извинявам се за въпроса, но все пак да попитам - мога ли да освобождавам и назначавам работници в официален почивен ден?