Здравейте,
правя справки по ревизия  ДОО за периода 2007-2012 г. и не мога да намеря 2007,2008 за втора категория труд осигуровките по кой параграф са превеждани.Моля за съдействие!
Казаха ми, че тога били към НОИ,но нищо не намерих...
Благодаря много за изчерпателното обяснение :bow:
По тази сметка отчитам разчети за текущи разходи и приходи: примерно, предприятието е изплатило разходи за сметка на собственика, които той трябва да възстанови, или обратното, той е извършил разходи за сметка на предприятието, които трябва да му бъдат възстановени срещу документ на името на предприятието. Освен това, чрез сметката могат да се отчитат разчети по взаимоотношения на предприятието със собственика за капиталови вноски и др. подобни. През нея минавам също и осигурителните вноски на самосигуряващото се лице/а.
Добре е  да се знае, че Сметка   Разчети със собственика е дебиторно-кредиторна, т.е. по нея може да има дебитно или кредитно салдо в зависимост от това дали предприятието дължи суми на собственика или той му дължи.
При мен номера на тази сметка е същият - 493  :wink1:
Благодаря,но може ли малко по-подробно  точно какво  отчитате с нея? Не съм работила  с нея досега ине ми е ясно... :'(
Здравейте,
Обръщам се към знаещите колеги....См.107 сметка на собственика или см.493 р-ти със собственика ли да използвам,когато е необходимо.Казаха ми,че см.107 вече не се използвала...
ЕООД сме.
Благодаря предварително
Ох,мерси много....Приятен ден
То затова и се получава така - " благодарение " на големия начален капитал . :smile1: Тогава няма как да избегнеш 503 / 501 и преди това 501 / с-ка на собственика или направо 503 / с-ка на собственика.
Тези пари вече ще ги оформиш допълнително - или допълнителни парични вноски или заем. То много дребна е сумата , но .........
ЕООД е....Ох,елементарно е ,но нещо се затрудних....Начален капитал - 2 лв.
Добро утро!
При първоначално откриване на разплащателната сметка управителят захранва сметката ,за да може да се покрият таксата откриване и първата месечна такса.При тази операция не ми е ясно коя сметка трябва да кредитирам,защото ако кредитирам касата,тя ми излиза с кредитно салдо.
Мерси много предварително и приятна седмица :smile1:
Последен въпрос,малко не е много професионален ,но....колко пъти е разрешено да се подават корекции на декл.1,така питам по принцип... :'(
Благодаря много!

Да,точно така.
Посочвам код К и верните данни,нали?

Невъзможно е подадете декларация 1 само с разликите. Подайте корекция.
Ох,сега като се събуждам ,установявам,че съм допуснала грешки в декл.1.Правих ведомостите,на екселски таблици,/не можах да ги намеря в архива/-не съм сменила минималните заплати,в бързината не съм го съобразила. И сега какво да правя??? Да подам с код К и отново всичко отново или да подам редовна декл.1 с разликата в облагаемия доход,ДОД и нетната сума.
Благодаря предварително и лек ден!!!
Благодаря много :bow:
Добре,а за 2011 г.-понеже имам и за нея да подавам основна-може ли по ел.път или за 2011 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА МЯСТО????
Здравейте,
може ли да се подава по ел.път декл.1 за периода 01-06 2012 г.? Защото ми казаха,че не може,трябвало на място в офиса на НАП с придружителното писмо.
Благодаря предварително
За декл.1 - ясно ще подам,данните постъпват по ЕГН,А ЗА ДЕКЛ.6-задължително ли трябва да я подам?

Не плачете, случват се и такива работи :) Подавайте смело и нещата ще се оправят.
Изобщо не са подавани 1 и 6 - сега трябва да ги подам само
за 1 човек :'(

За д6, за довнасяне ли имате?
Но може ли САМО за 1 човек/сумите само за него/ да се подават декл.1 и6.


Щом са редовни за тази година няма проблем подайте си Д1 и Д6 . За 2011г мисля , че също няма да има проблем, аз скоро подавах редовни за 2008г. и системата ми ги прие

Редовни,и то само за 1 лице,не зная дали може.../има проблеми с изплашането на болничните.../
Коригиращи или редовни декларации ще подавате?
За 2011  и за част от 2012 г.Искат да подам само за 1 лице и във формата за 2011 ли трябва да бъдат?


Колко стари?
Здравейте,
Искам да попитам може ли да се подават декл.1 и 6 за стари периоди само за 1 лице и в какъв формат трябва да бъдат?
Благодаря предварително