Благодаря
Тук в сайта, когато проверите за място на изпълнение на услуга, Ви излиза текста, който трябва да впишете на английски.
Здравейте
Моля да ми кажете как превеждате в инвойсиге това-обратно начисляване съгл.чл.86 ал 3 и във връзка с чл.21 ал.2.
Благодаря много предварително!
Мерси много!

Само да отбележа, че упълномощаването става с нотариално заверено пълномощно съгласно АПК, чл. 18
Здравейте и лека работа!
Имам следния въпрос: може ли съдружник в ООД,който не е управител и не полага личен труд и не работи на друго място,а само ще получава дивиденти ,да се регистрира в бюрото по труда????
Благодаря много предварително!
Благодаря много,Елена!

Книжката се издава лично или от упълномощено лице. Процедурата е следната: отивате при ревизор и му давате заявление Ок-1 + копие на лична карта на СОЛ + пълномощно (ако ходите вие). Ревизора ви дава един лист с който отивате на касата, плащате 2.40лв. и ви дават книжката след което отново се връщате при ревизора. Той попълва първата страница и ви я дава. Вие си попълвате месеците в които СОЛ се е осигурявал без да пишете общ стаж (това го пише ревизора) и отивате пак при ревизор да ви я завери. Това е накратко :)

От тук може да си изтеглите заявление Ок-1
http://www.noi.bg/forusers/forms/122-regosigforms
Управител на ЕООД беще самоосигуряващ 3 месеца миналата година преди да мине на договор за управление.Иска да му направя осигурителна книжка за този период.
Понеже досега не съм имала случай да се занимавам с това,моля съвсем накратко какво трябва да се направи - мога ли аз да отида или трябва той лично,аз ли попълвам осигур.книжка за периода,кой я заверява в НОИ и т.н.
Много благодаря предварително
Благодаря!
По принцип - да, освен, ако няма предхождащ и следващият е без прекъсване в дните. Тогава всички дни са от НОИ.
При всеки ли първичен болничен за вр.нетрудоспособност първите три дни са за сметка на работодателя?
Здравейте,
днес разбрах,че е отпаднал документът,който издаваше банката за внесен капитал. Дали има и някакви други промени,моля за инфо.
Благодаря предварително
Моля някой да се включи... :bow:
Моля за съвет-при рег-я на ЕООД капиталът на фирмата от 1000 лв. как е по-добре да бъде разпределен-в 100 дяла х 10 лв. ИЛИ 50 ДЯЛА ПО 20 ЛВ.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Някой знае ли нещо за удължаване на срока за публикуване на отчетите?
Колеги,бихте ли ми помогнали с примерна счетоводна политика на транспортна фирма.
Или счетоводната политика е една и съща,независимо от дейността на фирмата.
Много ми е трудно да я съчиня.
Ако все пак някой реши:evelina_1964@abv.bg
задължително е,но засега не съм чула за глоби..
Прегледах ги, но ми искаше някой, който е минал през това да ми каже дали има глоба, ако не е подадено заявление в срок (който доколкото разбирам е преди започване на дейността по събиране на лични данни, т.е. поддържането на трудови досиета  :blink:), както и дали всички работодатели го правят. 
При въвеждането на този закон задължително за всички ли е било, тъй като тогава още не съм се интересувала от такива неща?  :blush: :))))
Благодаря много! Няма издадена...
Независимо дали полага личен труд или не, осигурителна книжка се попълва на Сол и се заверява от НОИ. Попитайте дали няма такава издадена.
Добро утро! :smile1:
Пак ще питам за СОЛ,защото не са ми много ясни..
Трябва ли да се направи осигурителна книжка на управител на ООД,който се осигурява като СОЛ от 3 месеца,но не полага личен труд-ако това има значение..
Благодаря предварително и хубав ден!
Благодаря много :give_rose:

Нито при ЕООД, нито при ООД се прилага договор за управление. Поне не е задължително да се приложи. Не е задължително и управителят непременно да е по ДУ.
Освен на ДУ,управителят на ЕООД може и да е самоосигуряващ-като втори вариант,нали? Моля за Вашия отгоовр,защото Вашето мнение е винаги вярно и компетентно!


Нито при ЕООД, нито при ООД се прилага договор за управление. Поне не е задължително да се приложи. Не е задължително и управителят непременно да е по ДУ.
зДРАВЕЙТЕ1
Към ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ документи за рег-я на ЕООД трябва ли да се приложи договор за управление,така както се прави при регистрация на ООД.
Благодаря предварително
Благодаря много!

Имам приятелка, която ми каза, че миналата година за непубликувани отчети на ЕООД са глобени 2000.00 лв. Глобата се налага от НАП.