Много благодаря за бързия отговор
завъртяха ми се още 1- 2 въпрпса из главата.
Ако някой може да ми отговори ще съм много благодарна.
При положение, че се осигурявам на ТД и се самоосигурявам но не ми се изплаща възнаграждението съгласно КСО
Чл. 49. (1) Дневното парично обезщетение при бременност и раждане се определя в размер на 90 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски, а за самоосигуряващите се лица - внесени осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство за периода от 24 календарни месеца, предхождащи месеца на настъпване на временната неработоспособност поради бременност и раждане.
Дневното парично обезщетение не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението, и по-малко от минималната дневна работна заплата, установена за страната, и се определя по реда на чл. 41, ал. 2 - 5.
Това означава ли, че обезщетението при мен няма да надвишава среднодневното нетно възнаграждение което съм взимала само по трудов договор реално, т.к. като при сборът от двете основания,то среднодневното обезщетение го надвишава.
Другия въпрос после, за да не губите интерес от вида на дългия пост