Да проверим сметките от линка със статичната връзка:
1. За болничните за Декември
Не се смята средномесечно, а среднодневно и полученото се умножава по броя работни дни в болничен през месеца. След това, за да получите сумата, която ще Ви изплатят от НОИ, то умножавате по процента 80% или 90% в зависимост от типа болничен - във вашия случай 80%.
Например за болничните за Декември, по така зададените данни аз получавам средно дневно 73.53 лева, което като се умножи по 21 (колкото са работните дни за Декември), то се получава база 1544.13, като Вие ще получите 80% от тях тоест 1235.30 лева. Но все пак, тъй като не съм сигурна, че сте заложила болничните за Март и Април правилно, а те влизат в 12 месечния период при болничните за Декември, то първо трябва да се установи правилно ли сте заложила болничните за Март и Април и пак ще смятаме болничните за Декември. И след това цялото майчинство отново.
2. За болничните за Март и Април
Ако нямате ПУК код от НОИ и не може да видите в персоналния си регистър какви са сумите, то за болничните за Март и Април има два подхода:
а) Да изчислите среднодневното за 12 месеца и да го умножите по работните дни в болничен по описания по-горе метод. Тогава избирате 100%
б) Да напишете в графа Болничен сумата, която сте получила в банковата си сметка от НОИ, като изберете 80%. Мисля, че този подход ще Ви е по-лесен.
Спомням си, че майката, на която сте гледали сметките по-горе ми беше изпратила справка от персоналния си регистър. Затова заложихме 100%, тъй като в персоналния регистър е показан осигурителния доход, тоест базата от която са изчислени болничните, а не самия болничен.
Хайде за Март и Април да уточним първо ...