Все си мисля,че за да няма проблеми трябва да подам за лицето две Д1 ЗА М. Януари.До 08,01,2012 по едната длъжност като дам напускане и от 9,01,12 започване със другата длъжност. И най вероятно 2 фиша за месеца
Има допълнително споразумени по чл.119 за смяна на длъжност от 9,01,2012 считано от 03,01,2012.Уведомлението е подадено в НАП на 9,01,12  г. по ел.поща.
От НАП отговорили ,че няма проблем ,но все си мисля,че не е редно така.
Има фактури към здравната каса и касови бележки
Въпроса ми е следният.Застрахов.полиц а за 17700 ,00лв е на разрочено плащане.Първата вноска е 10% от стойността или 1770 лева.Може ли първото плащане да се направи в брой?То е под 15х.лв.Тълкувам го по следния начин.Всяко плащане е сделка сама за себе си.Ако  не искам нямя дя платя втората вноска и не дължа пари .Ако я продължа ще платя по банка.
Не го назначавате ,а сключвате ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОР .В договора посочвате начина на плащане , срока на договора и работата която ще извърши.След получаване на сумата.,подавате дк1 и правите вноска на ЗО/ако не иска  да се осигурява и за СО защото е пенсионер.Удържания данък също внасяте до 10 число на месеца следващ получаване на сумата.В дк1 го подавате с код 14.
Да попълвате сумате само като самоосигуряващ и ако има изравнителна вноска.
 Ако не са правени авансови вноски  ДОД за 2011 г . на зъболекар свободно практикуващ -какви са санкциите?Би трябвало да се правят на тримесечие но не са.
Разходите по придобиването ако искате могат да увеличат стойността на автомобила,но зависи какви са те.Разни такси ще са разход,но ако има доокомплектовка може да се увеличи стойността.
Ще го  заприходите по стойността на фактурата или договора.А си плащайте по етапно.Амортизациите от въвеждането в действие.Това е мое мнение
Регистрирана фирма ЕТ по ДДС може ли да прекъсне за известен период дейността си!Предварително благодаря.
При неплатен отпуск  над 30 дни не се признава за тр.стаж.При подаване на д1 подавате със вид осигурен 28 и само ЗО.Но прекъсвате до дата когато се признава  за трудов стаж   и  подавате с вид осигурен 28 от  датата на неплатения отпуск без трудов стаж. Ако се случи през месеца подавате два записа на лицето за Д1.
 Назначено лице по чл.70 преди години.В справката от НАП излиза  чл.70.Договорът не е бил подновен и той автоматично е станал  безсрочен.При освобождаване не ми приема чл.70.Ако го подам с друг мисля,че няма да се срешнат данните.Ако някой е наясно  моля да ми поясни и помогне.
Много Ви благодаря.Успешен ден.
Осчетоводяване на акумулатор над 700 лева-към ДМА или е разход ?
Не може само с чл.70.Този член се използва във връзка с останалите. Но може да го назначите за една седмица на срочен довор или  до извършване на определена работа.Може за 5 дни в месеца по чл.114.
Здравейте!
ЕТ  трябва да Ви издаде сметка за изплатени суми,където се вижда каква сума сте получили за какъв период и колко ДОД ви е удържан.А вашето задължение  да подадете Годишна данъчна декларация за доходите , които сте получили през годината ,като прекрепите служебните бележки които са Ви дали .
Нещо не схващам.За какъв код  говорите в декларация по ДДС. При тая декларация до  14 число можеш да подаваш  коригираната / вярната/.Върху старата се записва новата.Дори  вх. номер е същият.
Декларация 1 се подава независимо дали са направени вноски или не.Това важи и за лицата по ТД.Като притях се подава и декларация 6 като не се посочва ДОД.И когато се направят вноските ке подава само за ДОД.