При откраднат ДМА.Също се прави протокол.Ако стойността е 2000.Остатъчната 1000 вземате следните записвания  241/гр.20 1000 набраното изхабяване.А остатъчната стойност 699/20.В края на годината  правите преобразуване на счетоводния финансов резултат с ГДД
Вие може да прекратите договора със срок на изпитване без предупреждение ,но макар и два дни да е работила и се полага трудово възнаграждение.Трябвало е в срок от 5 дни да издадете издадете трудова книжка в която ще нанесете дата на постъпване и дата на напускане чл.347 ал.5 от КТ.За отсъствените дни тя може да представи бележка  за това ,че е починал баща и.Мисля,че е чл.157 ал.1 т.3 2 дни
Аз също имам такава ф-ра на Еконт, но при мен и двете фирми са  регистрирани по ДДС. Вписвам Еконт експрес но не съм убедена.
Да  изплащате и тези три  дни ,а НОИ няма да и приведат средства.Това е. :wink1:
Аз също мисля като  Delphine
 Разбрах за което благодаря.Но моята програма не ми позволява да въведа ф-ра със същия номер и доставчик и за това ми стана любопитно.
Двигателя ще се осчетоводи като ДМА  в група  в която сте  осчетоводили автомобила.
 Любопитно ми е как ще се въведе фактурата  в дневника по ДДС.На частта отнасяща се  за физическо лице не се полага ДДС.Ако се въведе нещо различно от цялата ф-ра при насрещна проверка  няма да се срещнат двете ф-ри /при доставчик и клиент/Може аз нещо да бъркам.Колкото до контировките  така е.
 И какви осигуровки внасяте? Само ЗО в/у болнични.А ми да бяхте си назначили заместничка.Ако всичко си вършихте по правилата нямаше да имате ядове.
 Много важно е да сте посочили в коя полза е сключен договора с изпитване.Ако е посочено ,че е в полза на работодателя,той може да го прекрати по всяко време и не дължи обяснение.
При мен имаше следния случай.При подаване на Д1 на само осигуряващо лице не съм посочила ЗО без да искам.Проверявам дискетата минава ,не посочва грешка.И след като открих грешката ми начислиха лихви,не зависимо ,че сумата бе преведена ,за не подадена Д1.но все си мисля,че при проверката трябваше да посочи грешка или някакво предупреждение.
  Членския внос  го отчитам като приход когато постъпят средствата .При мен е с квитанции и по принцип  по каса.Не използвам с-ка 411 защото те не са ми клиенти.Ако някой си приведе членския внос по банка 503/712.По статии водя разходите ,защото ако имам приход от дарения ,отпуснати средства от М-во на МС особено ако са за определени цели ,трябва да се посочи точно за какво са изразходвани и тогава статиите ми вършат добра работа.
 Много благодаря.Колкото до хрумването на всеки може да му се случи да му хрумне някоя "гениална мисъл" :smile1: :smile1:
 Колеги лице което не е работило и  се  е самоосигурявало  здравно ,ще започва работа на 1 час по ТД. Дохода върху който ще се осигурява е 1/8 от МОД -63,00лв.Така ,че не може да достигне минимума на ЗО  210.00лв.Ходих в НАП  и попитах на гишето където подават Д1, но не можа да ми отговори.Как трябва да постъпя в този случай?
 Да точно ХХХХХ Вие  казахте точно това ,но тъй като имаше и други  мнения реших да споделя. :good: :good: :good:
  Приятни почивни дни !
Колеги за по голяма точност отидох до НАП и ми отговориха ,че щом заплатите са за м.09 няма значение. Нищо да не правя.Погледнах и за задължения в страницата на НАП - не дължа нищо.
Болничният може да се анулира само от лекаря който го е издал и то за установена допусната грешка.Сгрешено ЕГН ,име, ако е продължение а пише първичен или  др.Тъй като той е влязъл в електронния регистър и там ще се отрази също че е анулиран.При мен имаше болничен който ми го върнаха от НОИ от м.08,но сега в м.10 се направи анулиране от лекаря който го е издал ,Издаде нов като дата на издаването е датата от м.08.
Благодаря ! :good:
   Колеги допуснах следната грешка. При подаване на Д6 за заплати м.09 долу на ред изплащане на заплати колона 5 вместо дата  15,10,2015  съм оставила  30,09,2015. Как трябва да постъпя по нататък.
 Някой извършвал ли е плащане от страницата на НАП с ел.подпис.Какви са процедурите  .Попитах банката трябва ли някакво уведомление и те да ми дадат достъп.Те вдигат ръце.Пробвах но стигам до подаване на вида плащане и чака потвърждение.Но банковата сметката не ми излиза.Моля ако някой го е пробвал да разясни.Защото си мисля,че банката трябва да бъде уведомена.Но явно попаднах на неподготвена служителка.