Внос от Турция, в МД е включена стойността на стоката по инвойса и транспорта и съответно на тази сума е начислено ДДС, въпросът ми е инвойса и фактурата за транспорта трябва ли да влизат ДДС декларацията. Във фактурата от Шенкер Б-я, основанието за неначиляване на ДДС е чл.30 от ЗЗДДС.
Благодаря предварително!
Хиляди Благодаря!
Заради таксата, само дано НАП не пратят писмо за това, но вече има качен в ТР ГФО, но отхвърлен!
 :smile1:
Благодаря ви за изчерпателния отговор, както винаги ми помогнахте. :smile1:
Тъй, като има отказ за ГФО-то за 2015 г. и е минал 7 дневния срок, може ли да го обявим с това за 2016 г.?
Здравйте, отново се нуждая от съдействието ви.
Упарвителя и едноличния собственик на капитала на ЕООД е със запориран дял във фирмата, което значи, че той не може да се раполага с капитала си, но това означава ли, че трябва да обяви ГФО на дружеството, да има право да го подпише и ако за ГФО-то за 2015 г. има отказ може ли догодина да го обяви с това за 2016, предвид новото взаимодействие между НАП и ТР?
Хубава вечер!
Благодаря ви, а каква ли сума могат да сложат, като глоба?
Дата на протокола сложих 31,03,2016, става ли?
Здравейте, отново се обръщам към вас, случаят е следният- фирма регистрирана през 2009, до ден днешен не извършвала дейност, подавала е 1010 А в Нап, но не е обявявала нулеви ГФО-та днес получава писмо и съветват да обяви това за 2015, но по-добре да обяви всички. и сега може ли с един протокол да приме ГФО-та за всички години и каква дата на протокола да сложа, примерно днешна или до 31,03,2016,
С една такса може да ги занесе на място в ТР?
Ако може само още един въпрос, фирма, която от две години няма дейност, публикуваме Гфо за тези години, но за 2012 предния счетоводител не го е побликувал, редно ли е сега и ще има ли санкция за нас, ние да подпишем и побликуваме това гфо за 2012 имаме цифрите от отчетите за 2011 и 2013 и да бъде побликуван с този за 2016 г.?
БЛАГОДАРЯ :wink1:
Да от това се притеснявам, защото не е качено в партидата на фирмата, а е "подаден", имаме входящ номер.
Здравейте, искам да попитам, дали е коректно или не, обявихме ГФО за 2015 на място в търговския регистър, дадоха ни входящ номер, но до ден днешен по партида на фирмата, няма нищо качено, примерно, че се обработва, в предходните години веднага качваха документи в партидата на фирмата?
С ГФО за 2015, подавате и това за 2014 с една такса.
Благодаря ви, страхувам се, при проверка, да не кажат, че е подавано ддс с обновените   бланки.
Здравейте искам да попитам, има ли проблем, че подаваме ддс-то със старата версия на програмата (не е обновена за лично ползване), при подаване на декларацията - изписва, че декларацията е коректна и я приема?
Много ви благодаря, значи ще напиша на ЕИК:000261517, наименование на предприятието-ОП" Ученическо хранене"
И само още един въпрос имам бланки на приложение 1 от мин.година, същитете са както от тази просто, цвета е по-различен, мога ли да ги ползвам към данъчната декларация за 2015?
Здравейте отново съм в затруднение- попълвам данъчната декларация на едно лице и в приложение 3 в справка 3 се описва предприятието изплатило дохода, само че служебната бележка по чл.45, ал.4 е издадена от ОП" Ученическо хранене с ЕИК: 0002615170614 и това еик не се събира в клетките в справка 3 на приложение 3, търсих тази фирма в търговския регистър не излиза нищо, как да попълня тази справка?