Да не забравяме приложение 1, за банковата сметка или при болничен за майчинство след 42 рия ден.
Здравейте, искам да попитам, дали правилно съм разбрала. Имам болничен за СОЛ собственик на ЕООД, за болничния се подава Приложение 9- 1 бр. и Приложение 12-2 бр. опис на документи вече няма.
При полване на приложение 9:     
        1. отгоре слагам отметка на представяне?
         2. на точка 1.2 подчертавам с безсрочна регистрация..........?
          3. на т.5 и т.6, слагам - " 1 "    ?                   
           4. т.9 , таблицата си я попълвам, както в предното приложение 15;
           5. регистъра на болничните листове, за всяка година започва с 1 или може да си продължът номерата от предходната година?                         
мисля, че до 3 години може да се поиска тази помощ.
Свързах се с управителя на фирмата и той ми каза че за този телефон от 08.12.2014 има фактура на нулева стойност и  в договора пише, че телефона ще се изплаща на 24 вноски по 11,91 с ддс, във фактурата тази стийност е показана на отделен ред лизинг- 11,91, но аз за нея не поллзвам данъчен кредит.
здравейте във фактурата за телефона ни идват сумите;
ДАНЪЧНА ОСНОВА 26,65
ДДС                                 5,33
ВНОСКА ЛИЗИНГ       11,91

Досега ги осчетоводявах така
602        26,65
4531        5,33
6012         11,91
        4011       43,89
и поставях в клетка 31 и съответно 10 и 11 в декларацията, но сега се замислям тази сума 11.91 за лизинга не трябва ли да я посочвам в клетка 30 на ддс декларацията и ако досега съм я подавала грешно, какво да направя.
Наистина много благодаря  :wink1:
още веднъж благодаря, само остава притеснението ми след втората година може да се прекъсне осигуряването му ако не извършва дейност въпреки, че е управител.
За моя си информация, ако в еоод се назначи управител външно лице, обяви се в АВ, назнааването му става по два начина ДУК или трудов, при дук няма работно време , но може ли да бъде за 1-2 дни в месеца, примерно, когато подписва ведомостите и платежните.
хиляди благодарности, отново ми помагате!

Прокурист се казва пи ЕТ, а управител при ЕООД?

Няма да има проблем след като минат двете години, дядото да спре да се осигурява, въпреки, че и той ще е управител, не извършва дейност и не подписва нищо.
ДУК може ли да бъде за един ден в месеца или трудовия до 40 часа, при назначаване на  прокуист,
Варянтите магазина да работи ще е назначи продавач на 4 или 8 часа, и двамата да бъдат управители, като след като изтекът 2 години се прекъсва неговото и продължава тя или.........?
Сещам се за подаврянт на третия татко й се назначава за управител за двете години, а тя само съдружник, после си разменят ролите, но това е свързано с повече разходи и в такъв случай по нейното подадено окд-5 за започване на дейнстта, трябва ли да се правят промени , тъй като там е подадено, като : упражнявам дейност като едноличен собсвеник на капитала на "А" ЕООД
Здравейте, знам , че тази тема е дискутирана много пъти, но не намерих точен отговор на въпроса си.
ЕООД на управителката и собственичка на капитала, самоосигураваща и предстои да излезе в майчинство, но взависимост от разходите ще продалжи или да работи-магазинче за дрехи и ме пита за съвет, за мен това са варянтите, но моля за мнение и от вас:
 I. Затваря магазина- излиза в майнчиство и назначава прокурист след парвата година и после го отстранява или се враща на работа и взима 50% от майнчинството, не ОКД-5 за прекъсване на дейността.

II. Магазинчето продалжава да работи, назначава продавач на 4 или 8 часа, назначава прокурист, но може ли да го назначи на;
  1. трудов до 40 часа месечно или ДУК за 1 ден в месеца?
  2.при трудов трябва и договор със служба по тр.медецина?
 3. След втората година го заличава, но пак не подава окд-5 за прекъсване докато се върне на работа.

III. Магазинчето работи, татко й е пенсионер, назначава го за съдружник и управител и еоод става оод, от 45 ден преди раждането му се пска окд-5 за започване на осигуряването и ще внася само здравни, след втората година неговото осигуряване се прекъсва и продължава тя, притесняваме , че и двамата са управители заедо и пооделно, но тя няма да подписва нищо през дветв години и тук за нея не подаваме окд-5 за прекъсване на дейността?

според мен ако е възможно, за да не й се спре обещетението за майчинство, най-доър е третия варянт
какво може да направим сега?
Тази разлика от 21 000 лв. има ли давност?
Да имотът е ипотекиран.
Това е вторият търг и се е явил само един участник(купувач).
Може ли в 7 дневен срок да обжалваме?
Добре дошли са всички съвети!
Единствено жилище може ли да бъде взето?
взимат ти имота и далжиш пари не се знае до кога и дали ще можеш да ги връщаш, тогава какво следва?