Подписът във вас или в него е?
Ако това може да ви помогне, при нас управителя си ги занесе на място, но вслучая разполагате с неговия подпис, та подадохме към НСИ, Декларация на неактивност, разпечатахме я и й написахме вх.номер, Г2 без отметнато, че се подава ГФО и Декларация по чл,13, ал,4 от ТЗ. Приеха ги, но чакаме обработка. Някъде четох, че може и декларация в свободен текст, че предприятието не е извършвало дейност.
Благодаря ви, сега видях отговора ви, според вас, нотариалната покана е по-доброто и по-смекчаващото действие, отколкото направо да говорим с някой Съдя изпълнител?
А какво преставлява тя?
Можете ли да ни препоръчате, някой съдя изпълнител в София и нали той може да заведе дело?
Някъде четох и за нотариални покани, имате ли поглед над това?
Здравейте на всички, бих искала да ви помоля за съдействие, да споделите опит, как процедирате с клиентите, който отказват да си платят задължения по фактури от преди година, две! Провели сме сумати разговори, получихме сумати обещания, че ще платят, но нищо!
Може да е осигурен на максималния осигурителен на др. място, затова има само данък.
Здравейте, подновявам тази тема, защото пак съм на кръстопът фактури с основание извършени услуги за месец декември 2017 г.,но с дата 01.2018 г. трябва да се осчетоводят в 2017 г. през разчетна сметка 498, до миналата година колежката ги е оставяла, като приходи за годината в която е издадена фактурата, но сега фирмата е прехвърлена на мен и трябва да реша какво да правя;
1, да ги оставя, като приходи за 2018, защото до сега е правено така и не знам, колко е коректно и каква е санкцията за такова нарушение, ако е нарушение
2, да ги включа в 2017 г. , но прихода ще е повече този за декември 2016 и декември 2017.
И НАП могат ли да докажат кога е извършена услугата за Декември, може и да не е извършена през Декември, а през Януари и затова сега се пуска фактурата?
Благодаря!  :smile1:
Здравейте! Един такъв малко глупав въпрос , в справката по чл,73 когато на едно лице му се изплащат доходи на различни основания, тоест показано е на два реда с два кода, пишем, спарвката се подава за :
1, Два реда, две лица
2, Дваа реда, едно лице
Благодаря, много!
Здравейте, отново се обръщам за помощ.
Днес ни донесоха забравена застраховка за кола от 2014 г, за 140,00 лв. според вас, как е най-правилно да постъпя:
1. Не я осчетоводявам.
2, Осчетоводявам я през 609, но пък плащането е извършено тогава, мога ли сега да кредитирам 501 в 2017 г, и после в увеличение в ГДД.
3.Осчетоводявам за сметка на неразпределената печалба за мин.години, но как ще станат самите операции?
Благодаря ви, както винаги сте точни и изчерпателни, да засега ще продължат така, докато се израхдват кочаните и после може би ще се премине към фактури само от програмата. Но наистина благодаря , че с отговора ви ме успокоихте, че не нарушаваме нещо  :smile1:.Приятен ден!
Здравейте, първо да ви пожелая на всички една успешна и ползотворна 2018 година.

Лаборатория, издава фактурите си от кочан и която има договор с НЗОК. От два месеца се налага фактурата й към НЗОК да бъде подавана по електронен път, създадена на тяхна си програма за фактури! За тези два месеца са им слагани съответният пореден номер, като от кочана този номер се пропуска, може ли така да се продължава или ще ме посъветвате нещо друго. Благодаря ви предварително и хубава вечер.
Хубава тема за почерпване на опит! :smile1:
Хиляди благодарности, хубав ден!
Здравейте, според вас заради объркано оснавание на "вид на стоката или услугата" в ддс декларация да подам ли нова, вместо услуга на една фактура пише консуматив? :smile1:
Видях едно постановление от 2006, в което се казва, че когато двата адреса са различни се посочва адрес за кореспонденция, но досега никога не съм се замисляла над този върос.
Здравейте, един такъв малко глупав въпрос, загледах се във фактурите които издава един наш клиент, в ТР той има два адреса един на управление и друг за кореспонденция с НАП, та във фактурите си той посочва адрес за кореспонденция и  е така от както фирмата е започнала дейност, това грешно ли е? :smile1: