Благодаря!  :smile1:
Здравейте! Един такъв малко глупав въпрос , в справката по чл,73 когато на едно лице му се изплащат доходи на различни основания, тоест показано е на два реда с два кода, пишем, спарвката се подава за :
1, Два реда, две лица
2, Дваа реда, едно лице
Благодаря, много!
Здравейте, отново се обръщам за помощ.
Днес ни донесоха забравена застраховка за кола от 2014 г, за 140,00 лв. според вас, как е най-правилно да постъпя:
1. Не я осчетоводявам.
2, Осчетоводявам я през 609, но пък плащането е извършено тогава, мога ли сега да кредитирам 501 в 2017 г, и после в увеличение в ГДД.
3.Осчетоводявам за сметка на неразпределената печалба за мин.години, но как ще станат самите операции?
Благодаря ви, както винаги сте точни и изчерпателни, да засега ще продължат така, докато се израхдват кочаните и после може би ще се премине към фактури само от програмата. Но наистина благодаря , че с отговора ви ме успокоихте, че не нарушаваме нещо  :smile1:.Приятен ден!
Здравейте, първо да ви пожелая на всички една успешна и ползотворна 2018 година.

Лаборатория, издава фактурите си от кочан и която има договор с НЗОК. От два месеца се налага фактурата й към НЗОК да бъде подавана по електронен път, създадена на тяхна си програма за фактури! За тези два месеца са им слагани съответният пореден номер, като от кочана този номер се пропуска, може ли така да се продължава или ще ме посъветвате нещо друго. Благодаря ви предварително и хубава вечер.
Хубава тема за почерпване на опит! :smile1:
Хиляди благодарности, хубав ден!
Здравейте, според вас заради объркано оснавание на "вид на стоката или услугата" в ддс декларация да подам ли нова, вместо услуга на една фактура пише консуматив? :smile1:
Видях едно постановление от 2006, в което се казва, че когато двата адреса са различни се посочва адрес за кореспонденция, но досега никога не съм се замисляла над този върос.
Здравейте, един такъв малко глупав въпрос, загледах се във фактурите които издава един наш клиент, в ТР той има два адреса един на управление и друг за кореспонденция с НАП, та във фактурите си той посочва адрес за кореспонденция и  е така от както фирмата е започнала дейност, това грешно ли е? :smile1:
За гр, София, офис СЕРДИКА BG89BUIB98888188843800, това е сметката, по която превеждаме ДДС, корп. данък, данък доход и т.н
Ако не пиша дата от до, в основанието да напиша данък дивидент м.10.17 г.

И преди всичко отново ви благодаря за бързите отговори :smile1: :smile1: :smile1:!
Здравейте, искам да попитам:
1. данък дивидент се внася до края на месеца следващ тримесечието през което е взето решение за разпределяне на дивидент? Важна е датата на вземане на решението?
2. Внася се по сметка на съответното ТД на НАП за приходи към централния бюджет с код 111111, а не в раздел Големи дънакопладци по сметка за приходи от дивиденти
3. В платежното от дата- до дата, пишем месеца в който е взето решението, примерно, ако е през 10.2017 г., пишем 01,10,17-31,10,2017 г.?
4. Има ли ограничение до кога трябва да се изплати дивидента, в деня на удържане на данъка, след това или до края на тримесечието или когато има пари? :smile1:
Благодаря ви на всички, отново получих необходимата ми помощ и информация! :smile1:
Благодаря още веднъж.
Ще попитам още нещо   :blush:, ликвидационият капитал е всъщност основния капитал, който се връща на собственика и на него не се дължи данък дивидент?
Искрено благодаря за подробния отговор!
След четене по тази тема съвсем се обърках, трябва да изготвим начален и краен ликвидацинен баланс или един общ с дата 01,05,17-,,,,,,,,? Ако са два и двата ли се публикуват в ТР или само крайния, който трябва да е по прил.1 на СС 13 и да бъде нулев,, след като капитала е върнат на собственика или се бъркам?
Здравейте на 05,01,17 г, е - подадено Б6  и Г1 в ТР и ЕООД -то е обявено в ликвидация, тя приключва на 30,09,17г,, адвокатът ни каза да му пратим ГФО с дата на изготвяне 10,10,17, Дружеството никога не е осъществявало дейност, има само капитал от 5000, който е на каса, трябва да изготвим:
1.Баланс с период 05.01.17- 30.09.17 или 05.01.17-10.10.17
2. Адвоката е писал в отчета на ликвидатора, че Записания основен капитал (включително ликвидационен дял) на дружеството ще бъде изплатен на Едноличен Собственик на капитала . Към датата на изготвяне на заключителният ликвидационен финансов отчет дружеството няма налични суми в каса или по банкови сметки, т.е основния капитал се трансформира в ликвидационен, но парите в касата как се осчетоводяват? Или баланса трябва е О?
3. В колона предходна година нищо не се посочва?