ТАКА МИСЛЯ ДА НАПРАВЯ С ОТЧЕТ ПРОДАЖБИ В ДДС ДЕКЛАРАЦИЯТА И ТЪЙ КАТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПУСНЕ КАСОВ БОН СЪС ЗАДНА ДАТА ЩЕ НАПИША ОТ КОЧАН ВСЕ ЕДНО АПАРАТА НЕ Е РАБОТИЛ, МИСЛЕХ СИ ВМЕСТО КАСОВ БОН ДА ПУСНА ПКО.
ТЕЗИ ВАРИАНТИ СТАВАТ ЛИ?
човекът не е виновен, собственика е искал да не му се признава прихода, но да е взел парите на ръката Аз си мисля два варианта да се върнат в банковата сметка на спиди и те да му га дадът на ръка на собственика или да се издаде касова бележка все едно не е работил касовия апарат за определения ден от мин.месец и  да се пуснат дребни продажби в ДДС декларацията, само как тази касова бележка ще влезе в месечния отчет от касовия апарат или да я прикрепя към касовата книга.
Продадена е стока на човек, който не е искал нито фактура, нито касов бон, тази стока е доставена със спиди, този човек плаща стоката на спиди и спиди внасят парите в банковата сметка на фирмата, малко е объркано дано ме разбрахте!
Моля, за съветя, в банковата сметка за м,11,2013 на фирма регистрирана по ДДС постъпват пари без да има насрещна пусната фактура или касов бон и вече пуснах ДДС декларацията, как да отчета тези пари в банковата сметка,
С риск да нахалствам, ще попитам още нещо!
Може ли управитела да бъде самоосигуряващ или задължително трябва да бъде на трудов договор(ДУК), предвид това,че е здравно заведение или си важът всички правила както при едно ЕООД?
И проходите са съвкупност от пуснати приходни фактури, отчетите от касовия апарат(потрбителска такса, пациенти без направление) и тази приходна фактура към РЗОК, тя какво представлява, че за първи път се сблъсквам с тази ситуация!
Трябва ли да имат спешен шкаф с медикаменти и мед.консумативи, които винаги трябва да са налични и в срок!
Само да попитам пак, за да съм сигурна, дори да достигне оборот от 50 000 лв.тази частна лаборатория е освободена от регистрация по ДДС, къде мога да го прочета?
Искрени благодарности отново към всички!
Благодаря ви, че ми дадохте насоки!
Благодаря за съдействието на всички!
Моля, дайте някъкви насоки!
Колко е мин.осигурителен праг за управител на лаборатория, който не е самоосигураващ, а се осигурява на ДУК.
Здравейте, имам предложение да водя счетоводството на една лаборатория, може ли да ми кажете нещо по- специфично , за такъв вид счетоводство.
Благодаря!
Здравейте! искам да попитам има ли такава опция, ако имаш 6 год.трудов стаж и те съкращават от една фирма, назначават те на друга, поне за 7 дни и те уволняват, да получаваш обещетение за безработица не за 6, а за 9 месеца.
благодаря!
писма към НАП не са нужни!
както съм решила просто да си я включа този месец в дневник продажби, а пък тези два лева ще си седят като салдо.
Здравейте!
Моля за съвет!
Поех фирма по ДДС от месец май тази година и съответно въведох всички фактури от началото на 2013, но се оказа, че месец януари е пропусната да бъде включена в ДДС декларацията една приходна фактура и съответно през този месец фирмата е била с 2 лв. на възтановяване, през следващите три месеца тези 2 лв. не са приспаднати и тази фактура до сега не е включена в дневника за продажбите.
Сега през 08.2013 съгласно чл.126 от ДДС ще мога ли да си я включа в дневника за продажбите, без да трябва да уведомяван НАП с писма или молби, просто да си я включа, въпреки че фактурите няма да са под номера, а тези 2 лв. салдо какво да ги правя?
Благодаря предварително!