Здравейте, да попитам, трябва ли да се подава декларация по чл.20, ал.2 от закона за ЗГВРСНР за самоосигуряващ се собственик, за съпругата му на трудов договор и собственик на ЕООД по ДУК и ако не е подадена, какви са санкциите.
Но това заслужат, такива  :smile1:.
Много ви благодаря ви благодаря.
За да докаже, че няма дейност, значи примерно няма приходни и разходни фактури, отчети от касовия апарат, назначен персонал, магазинчето затвори, само ще подпише ГФО и ще го занесе в ТР.

Фирмата няма да работи, но окд 5 за прекъсване не се подава, нали?
Казах да ходи и да си пита в НОИ.
Благодаря ви и аз това и казах, но друга счетоводителка й казала или да на значи прокурист или да продала фирмата и тази ми звъни държи ми тон и ми вика, ти ли ще ми плащаш майчиствотот, ако ми го спрат от НОИ.
Здравейте ЕООД, майка излиза в 45 дневен болничен за раждане, фирмата няма да работи, нужно ли е да назначи прокурист за първата година или само за втората, за да не й спрат майчинството нои.
Нали микропредприятията не попълват отчет за паричните потоци и собствения капитал?
да, само дата ме притеснява да не се е променила.
Имал ли е някой подобен случай: подадох справките към НСИ имам входящ номер, подадох и год.декларация по чл.92, излезе ми номера с дата 28.08.2016, всичко добре, но вчера си прегледах справките и видях, че нещо съм разместила, анулирах, оправи си го и пак приключих, това ще повлияе ли на декларацията?
Ето това ме бъркаше: когато задължителните осигурителни вноски не са внесени към 31 декември на текущата година
Хубав ден, благодаря ви.
значи въпреки, че са весени на 04.01.2016 и те са данъчно признати за 2015.
Леле, много ви благодаря, покрай год.приключване се съмнявам за всичко дето съм направила.
И аз да попитам ако възнагражденията за 12.2015 са платени на 30.12.2015, данъкът е удържан, осигуровките са внесени на 04.01.2016 и сме признали всичко на разход за 2015-правилно ли е?
 :wink1: беше включен caps Lock, не ме разбирайте погрешно :smile1:
Искрено благодаря.
ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПОПЪЛВАТ ТАБЛИЦА 1 И 2 КЪМ ДАНЪЧНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ.
самоосигурява се като собственик на ЕООД.
здравейте да не отварям нова тема трябва ли да подава год.данъчна декларация за физически лица самоосигуряващ, който няма личен труд, но е имал болнични, осигурява се върху 420 и в месеците с болнични са внесени осигуровки върху 420 лв.- пропорционално на отработените дни.
Пълна каша ми е, собствениците не им се декларира, пък после "както прецениш най-добре", как да преценя, като не ми е ясно.