ООД през 2020 г има нетни приходи от продажби в размер на 410 хил. лв, а през 2021 г. 140 хил. лв. Трябва да декларираме, че през 2021 г. дължи тримесечни авансови вноски. Това може ли да стане чрез попълването на декларация по чл 92 от ЗКПО при годишното приключване?
Има ли Право на платена борса управител на работещо ЕООД,за което не взима мвъзваграждение
ООД -двама управители, които са и собственици.Управление заедно и поотделно. Единият от собствениците желае да продължава да фигурира само като собственик и да не полага личен труд като управител. Възможно ли е това?
СОЛ в Германия. Има регистрирана фирма в Германия. Там се осигурява като СОЛ. Започва работа в България. Трябва ли да се осигурява в България по трудов договор?
ФЛ за 5 дни е изтеглило печалбите си от онлайн казино чрез изипей.Около 2000 лв. При последното плащане в изипей му казали, че отново трябва да му качат личната карта.Защото всичко отивало в НАП  И му дали да разпише декларация за произход на парите. Общо за 5 дни изтеглени 2000 лв. Каква е логиката
Правилно ли е в строителен обект на строителна фирма-подизпълнител, да се съхранява задължително правилник за вътрешния трудов ред?
Осигурителният доход, върху който се осигурява пенсионер за ОСВ, по ТД - само осигурителния стаж ли има значение след първоначалното пенсиониране, или и дохода и стажа, с цел преизчисляване на размера на пенсията след първоначалното пенсиониране?
Служител, вече пенсиониран за ОСВ, има ли значение изобщо осигурителния доход, или само осигурителния стаж, придобит след първоначалното пенсиониране?
Работници, машинисти ПСМ, назначени на СИРВ на 8 часа, работят по обекти, но всеки ден различно, в зависимост от нуждата от работа. В графиците за СИРВ, трябва да се упомене точно от колко до колко да работят,но това е практически невъзможно. Може ли да се въведе само ориентировъчно време?
По ИД може ли ЮЛ ООД да внесе само по определени фондове, напр ДОО?
ФЛ има потребителски кредит от 2019 г. ФЛ получава дохода си изцяло по тази банкова сметка, където е изтеглен кредита. Вноската е била около 50 лв. През всичките тези 3 години през банковата сметка минават на месец около 1 000 лв минимум доход от заплата.ФЛ получава заповед за изпълнение на парично задължение от Агенцията по събиране на вземания. При проверка на история на кредита се оказва, че изобщо не са удържани вноските по кредита от самата банка. И през 10 2020 г. е цедиран към Агенцията по събиране на вземанията. Кредитът е осчетоводен в банката като задължение, но не е удържан. Възможен ли е такъв казус?
ЕООД има да взима 10 хил лв. от 2017 г. , но клиентът не упражнява дейност  и затова няма как  да изплати сумата. ЕООД е съгласно да му се опрости дългът. Може ли да се отпише това вземане като несъбираемо преди изтичане на 5 г давност
Със сума 0 лв тази декларация преди 15.04 не ме допусна да я подам.
През 2020 г. това ЕООД няма дейност.
ЕООД, фл носи в ТР ГФО за 2017 г, Но в изи пей при внасяне на такса 40 лв., служителят ги внася вместо по сметка на ТР, ги внася в Имотен регистър. Сега ФЛ , управител и собственик на фирма, получава отказ от публикуване на ГФО за 2017 г. Какво да направи лицето и да очаква ли санкции?
не съм подала декларация по чл 87а от ЗКПО. Но второ тримесечие вече дружеството е на печалба. Мога ли да подам корегираща декларация в посока увеличение, като посоча в част V  по  2000 лв. например за първо, второ и трето тримесечие, ще бъде ли приета декларацията?
Мисля, че с 0 няма да бъде приета декларацията?
Аз пък имам следния случай.
Дружеството има приходи над 300 000 лв. последните 5 години.
Но за периода 01.01.2021 г. - 31.03.2021 г. реално дружеството е на загуба все още.
Е как да подам декларация по чл. 87а от ЗКПО за тримесечни вноски в срок до 15.04.2021 г.?