Но току що от информационни услуги  ми отговориха , че до няколко дни ще публикуват променена бланка.Но ако до тогава някой работник/служител подаде пред работодателя и съществуващия образец за данъчно облекчение по чл. 22в, ал. 8 от ЗДДФЛ , ще му бъде призната.
Фирма Алфа ООД пуска фактура на фирма Бета ООД за извършени услуги със механизация за 12 000,00 лв.Фактура Бета пуска фактура към Алфа ООД за аванс за наем на помещение за дейността си със обща сума 12 000,00 лв.Може ли вместо парични потоци, финасовите взаимоотношения да се уредят с протокол за прихващане на вземания със задължения?
Благодаря Ви.Точно този текс ми трябваше.В сайта на НАП във връзка с тези заявления пише "в компетентния офис на НАП".
Ето копирам го
При подаване на „Заявление за подаване на документи по електронен път и ползване на електронните административни услуги, предоставяни от НАП с КЕП на задължено лице“ със заявен пълен достъп, когато лицето - автор на сертификата не е законен представител на задълженото лице - титуляр на сертификата, задължително се изисква представяне в компетентния офис на НАП на нотариално заверено пълномощно, което дава права, както за представителство пред  НАП, така и за пълен достъп до информацията, отнасяща се до задълженото лице.
В кой офис на НАП се подава заявление на документи по електронен път и ползване на електронни административни услуги, предоставени от НАП , на упълномощено лице?
Това не върши работа, защото тук фактурите за ток и вода дори не са на името на наемодателя, а на някакво трето лице.
Фактурите за ток и вода са на името на наемодателя.
След като партидите се отнасят за адреса, накойто сте наематели и по договор режийните са за Ваша сметка, няма проблем да си ги отчетете на разход.
Дайте ги направо 602/503.
Да направя протокол за тези режийни.Мисля, че е по-добре.
По договор за наем на недвижим имот фирмата, като наемател, плаща режийните разноски.
Фирма ООД наема къща по договор от физическо лице под наем за работници.Но партидите за ток и вода не са на това физическо лице.Може ли разходите по фактури за ток и вода в такъв случай да се ползуват за разход, след като директно ги плаща фирмата по банков път?
В трудовата книжка е оформен трудов стаж е  1 година и 3 месеца.Има дата на постъпване и дата на прекратяване.Регистриран трудов договор на осем часа.След като се пресметне, че за този период е толкова и осигурителния стаж, видно е, че лицето не е имало самоотлъчка или неплатен отпуск без право на осигурителен стаж.Доколкото разбирам, не заради това, че не се знае какви са били присъствията и отсъствията на работника за този период, а по-скоро, че няма как да се обвържат здравните осигуровки в НАП, защото не са представени декларации 1 и 6.Но все пак, след като оформеният трудов стаж отговаря на осигурителен за този период, не може ли служебно да се сторнират здравните осигуровки от НАП?
На мен ми е ясно, че работникът няма как да сивнесе сам здравните осигуровки за период, за който има регистриран трудов договор.Не може декларация 7 също да подаде.Но това, че той сам си дължи здравните осигуровки, го чух със собствените си уши по телефона от служител на НАП.Истината е, че работодателят хтрябва да си декларира декларация 1 и 6 и чак тогава ще му се изчистят здравните.Но периода е 15 месеца, което означава, че лицето е без здравноосигурителни права в момента.И няма как сега заради тези липсващи декларации 1 , да си ги възстанови.Н еби ли трябвало НАП да си търси работодателя.А през това време да му заличат здравните осигуровки за тези месеци от НАП служебно.Излиза, че човека сега е ни в клин, ни в ръкав.
Един наш работник има в трудовата книжка  оформен трудов стаж от предишен работодател за период юли 2015 година-август 2016 година.Но за същия период има дължими здравни осигуровки.След като той лично е проверил регистрацията на този трудов договор, е установил че датите на регистрация на трудовия договор и на прекратяването му съвпадат с тези в НАП.Казали му от НАП обаче, че той си дължи здравните осигуровки, тъй като работодателят не е представял декларации 1 и 6.Редно ли е да ги плаща физическото лице тези здравни осигуровки, след като той не носи персонална отговорност?Не би ли трябвало от НАП, на основание дата на регистрация и дата на прекратяване, служебно да сторнират здравните осигуровки, и НАП да си търси работодателя да ги декларира?
Днес подадох заявление за КЕП на ЗЛ с пълен достъп.След неколкоминутни обяснения от кол центъра на ТАП ми обясняват , че трябва със заявлението да посетя офис на НАП за активиране на пълния достъп.Отивам със заявлението в НАП и те се учудиха защо отивам с това заявление при тях, след като всичко ми е активно.Оказа се, че изобщо не трябвало да се ходи там.До тук лесно.Но сега какво става с частичния достъп.Ще видим.
Частичния достъп до ел. услугите на НАП какво включва.Сега поднових ел. подписа и гледам тази изненада, че трябва отново да подаваме всички щуротии наново за пълен и частичен достъп.Интересува ме като упълномощено лице да подавам ДДС и декларации по ЗКПО и ЗДДФЛ на други юридически лица, без да ме интересува достъп до осигурителна и дачъчна информация и вече досега подадени декларации .Изборът в заявлението е само пълен или частичен.Частичния достъп включва ли подаване на ДДС и другите декларации по ЗКПО?И за частичен достъп трябва ли нотариално заверено пълномощно и да се ходи до съответния НАП?
Не , не трябва удостоверение за психологична годност.
Може ли протоколчик на събранието на работниците и служителите във връзка с въвеждане на сумирано работно време, да бъде представител на работниците и служителите по чл.7 , ал. 2 от КТ?
Лице, регистрирано в бюрото по труда, с право на обезщетение за безработица за срок от десет месеца на 06.03.2018 г.Лицето започва работа по ТД на 08.04.2018 г. и е прекратен този трудов договор на 10.09.2018 г.На 11.09.2018 г. лицето постъпва на работа по ТД при друг работодател.Не възобновява борса, защото на практика той няма прекъсване в неговата трудова дейност.На 15.10.2018 г. иска да прекрати ТД с последния работодател по взаимно съгласие.Може ли да си възобнови обезщетението за оставащия срок от дата 06.03.2018 г.?
Може ли при постъпване на работа по трудов договор работникът да предостави ЕР на ТЕЛК ,а медицинско свидетелство за работа да не вади?
Назначаваме лица по трудов договор.Работникът твърди, че е работил до преди 10 дни.Не представя трудова книжка, тъй като не му била върната от предходния работодател.Директно не дава отказ да си представи трудова книжка.Но вече месец е така.Постоянно твърди , че ТК не му е върната.Усъмних се, че въобще му е прекратен трудовия договор от предходния работодател.При проверка в НАП установих, че наистина няма друго в момента съществуващо трудово правоотношение.Но продължава да не представя ТК.Какво да правя?