В ЕООД едноличният собственик прехвърля дяловете си на друго физическо лице.Основен и внесен капитал 5 000 лв.,продажна 5 000 лв.Следва ли лицето,което е придобило доход с печалба 0 лв. да се отразява в ГДД по чл. 50 от ЗДДФЛ.Според мен трябва,само че облагаемият доход е 0 лв.
Според мене си огледай дали си попълнила всичко правилно във варианта с корекция на Д1 само за лицето и корекция на Д6 за фирмата общо. И датата да е същата.Това е правилният вариант, но щом си го пробвала и не става нещо не ти е попълнено или изчислено, както трябва.  :smile1:

Иначе и това с Д1 К за всички и Д6 корекция общо за фирмата трябва да проработи. :smile1:
При подаването на една Д1 К и Д6 общо системата не счита редовните Д1,които вече са подадени.Налице е нарушение на правилото за едновременно подаване на Д1  и Д6.Утре ще видим какво е станало и ще пиша,то системата на НАП при корекции на декларации 1 и 6 не работи според Наредба 8.Виждам,че и други колеги са имали тези проблеми при К на д1 не на всички по ТД.
Изписа ми,че е нарушено правилото за едновременно подаване на Д1 и Д6.Датата на изплащане на заплати е еднаква-в редовната и коригираща Д1.След това подадох с код К Д1 само за това лице и Д6 с код К само за него-изписа ми разликите в сумите по отделните фондове.Последно подадох с код К всички Д1 и с код К Д6 общо за фирмата,пък ще видим какво сме накъдрили.
Как се извършват корекции на 1 лице-1 бр. Д1 и Д6 в посока намаление по всички фондове в 2015 г.?Подадох Д1 с код К само за това лице и заедно Д6 с код К за фирмата общо с коректните данни,но грешката е-нарушено е правилото за равенство между Д1 и Д6.Става ли,ако подам всички Д1 с код К и Д6 с код К общо за фирмата-това е за 02 2015 г.
А дали като дарението е признато за данъчни цели по чл. 31,ал. 1 от ЗКПО,необходимо ли е да се посочи в Приложение 1 в ГДД по чл. 92 от ЗКПО?
Колкото е салдото,доколкото разбирам е 960 лв.
Декларацията за неактивност за 2014 г. се подава в НСИ,а ГДД обр. 1010а-в НАП.
Не можете да променяте счетоводната политика с нов САП.Начислявате си по тези аморт. норми в САП,както и преди години.И не че се губят активи,а по-скоро е спирана СА заради липса на експлоатация на тези ДМА.Каквито и да са СА,тях ги давате в увеличение,а ДА в намаление.И колегата е прав-вижте си началните салда-оттам идва "повредата"-във "вашия телевизор" е.Спор няма.
От НСИ да си оправят контролите на справките, а не да ми приключват всички отчети с предупреждения, защото нямам купени винетки. :stop:
Ами моите всички ГФО в НСИ за 2014 г. са със статус "Проблемен" заради винетки и екотакси.Значи не съм сама.
ООД и ЕООД имат помежду си търговски сделки.Съзружниците в ООД са родители на собственика на ООД-то.Има ли свързаност по част VI на ГДД по ЗКПО за 2014 г.?
И със възнагжраждението по ДУК , и със осигуровките.
А защо трябва да го освобождавате.Иначе пенсионер,придобил право на пенсия за ОСВ,се освобождава от ТПО като непенсионер.
Когато работникът е по програма,е от значение условието на самата програма-за определен срок или на безсрочен трудов договор.Хубаво прочетете това условие.
В НА не е ли упомената цената за всичко поотделно?Иначе е невъзможно вие да определите всеки ДМА каква е себестойността.
Не е правилно.

Показват се компенсираните салда на изменението на запасите от продукция и незавършено производство.

Какво означава компенсирани салда.Където си има увеличение,то се показва увеличение,а където е намаление се показва намаление.В ОПР не се показват салда,а движение по счетоводни сметки.
Подавате за цистерната-като стационарна или мобилна,вие си знаете.Показвате и изразходваното количество гориво по видове за 2014 година.Въпросът е,че все пак имате цистерна.
Поотделно.
Във 2014 г. е направено дарение на лечебно заведение.Дали да си го осчетоводя 609/501 на основание договор за дарение,но така как ще се прецени,че е до 10% от СФР?Или се показва в ГДД по чл. 92 от ЗКПО,но  къде точно в справката за намаления?
Сега до/прочитам питането - апортът следва да е направен вече .Така или иначе имате оценка на апортната вноска и в АД сградата е заведена по тази оценка . Разликата между оценката и стойността по счетоводни данни на незавършената сграда ще се осчетоводи в ООД-то така , че можете да си дадете тези материали като вложени.
Сградата е с покрив,стени.Необходими са довършителни работи-саниране,плочки за бани,за под,стени.Дополовината са поставени всъщност.А материалите са точно такива.Затова според мен е по-добре да ги изпиша в сградата във 2014 г.,а не после да ги продавам на АД-то с фактури с ДДС.
Е нали апортът е вече направен на база отчетеното без тези материали незавършено производство? Как ще отразите промяната в АД-то?
Апортът е през 2015 г.То все още е и без дейност.Защо да не може да се изпишат като вложени тези материали в 2014 г?Иначе после е необходимо да се продават от ООД-то на АД-то с ДДС.Реално могат да се покажат като вложени.