Както сте го замислили,няма да стане.Като плащате каквото и да е,единната сметка разпределя.
609/452,4539-ДДС+корпоративен данък
692/496-лихви
В увеличение на ДФР
-начисленията по сметки 609 и 692 /чл. 26 от ЗКПО/
-данъчната основа,на която е начислен ДДС по РА / -чл. 26 от ЗКПО
Минават 5 г,не сте платили,минава давностен срок.Но през това време няма да плащате и другите задължения към НАП предполагам и ще ви се трупат дължими суми към НАП.
С част от закупени хранителни продукти за приготовление на храна за лични нужди на собственика на ресторант,правилно ли е да се издава касова бележка от КА?
Закупен е GSM апарат за 1 400 лв. със ДДС,който ще се ползува от управителя със sim карта за служебни разговори,и други екстри,свързани със сигурността в предприятието.Лично ползуване няма.Но поради високата сума,за която е закупен апаратът,трябва ли да начисля данък уикенд или да го осчетоводя направо без право на ДК?
През лятото,когато работодателят осигурява разхладителни напитки на работещи на външни климатични условия,може ли фактурата за тези напитки да е разход,но не социален за фирмата?
Данъчната основа е по-високата стойност-цената на придобиване или продажната.Нищо общо с данъчната оценка.Съобразете се и с чл. 26 от ЗДДС.
Изберете освободена сделка.Ако сте ползували ДК при покупката и за основни ремонти данъчен кредит-корекция по чл. 79,ал. 6,т. 1 от ЗДДС.
Ако изберете облагаема сделка-ДДС върху по-високата стойност-данъчната оценка или продажната цена.
АД има парична вноска 200,00 лв. и толкова е наличността на парични средства в РС на АД.Непаричната вноска са недвижими имоти,декларирани в МДТ.Определени са МДТ за 2016 г.,но не могат да бъдат платени само с тези 200 лв.Акционерът с 200 лв. парична вноска може да докаже с документи произход на 1 500 лв.,колкото са МДТ за 2016 г.,но как тези 1 500 лв. да влязат в оборота на АД?
Не съм публикувала тази година с ел. подпис,но проверете все пак там,където в А4 трябва да се сложи отметка за това,че се представя ГФО за 2015 г.Това е само едно предположение.УСПЕХ!
Публикувам отговор на юрист без поправки
За точен отговор са необходими допълнителни подробности, но най-общо - няма законова възможност да се подават в ТР ГФО на други дружества с чужд електронен подпис на дружество, което не е счетоводно.
Или да си впиша един от съдружниците като заявител и да посоча-търговецът?
Приносител ще е управителя,който не е съдружник в ООД-то.Тогава какво се отбелязва-търговецът или прокурист като качество на заявителя.
ще си подадем Г2 в АВ на ръка.Но сегашният управител е от 28.04.2016 г.Подписаните отчети са от управителя към 31.03.2016 г.Като заявител вписвам новия управител,така ли е?Или и друго трябва да се вписва в Г2?
Имам следния случай.От месец април управителят на ООД е друго физическо лице,като ел. подписа,който е на ООД-то, е издаден на съдружник в ООД-то,а не на сегашния управител.Мога ли с ел. подпис да подам от името на търговеца със заявител сегашния управител,без да се изисква някакво пълномощно?
Поправям се-Г2 трябва да е нотариално заверено.
На мен въпросът ми беше дали ООД-то,което притежава ел. подпис,но не е счетоводно предприятие,въобще дали може да подава с този ел. подпис на други търговски дружества ГФО за 2015 г.За нотариалното заверено пълномощно ми е известно.Но тук вие отворихте и друг дпълнителен въпрос-нотариална заверка на ГФО на търговско дружество,за което се подава.Така ли да разбирам?
Може ли оод с ел подпис,което не е счет. Фирма,с пълномощно да подаде ГФо на друго оод?
Едно ООД има ел. подпис-но не е счетоводна кантора.Може ли това ООД да представи в АВ чрез своя ел. подпис ГФО на други ЕООД/ООД, с нотариално заверено пълномощно без да е съставител на тези отчети?
Дали пък данъчната оценка не е била все пак 150000,00 ?
Данъчната оценка е 60 000 лв.