За 2014 г. въвеждах ДМА,закупени през годината.В ДАП ги изчислих от началото на месеца на въвеждане в употреба,а в САП от 1-во число на следващ месец месеца на въвеждане в употреба.Но така ми се получава за 2014 г.,че ДА са по-висока сума от СА.Греша ли?
Цената на придобиване включва всичко и остатъчната стойност.
Ако фактурата е на фирмата,задължително трябва да я осчетоводите.
А защо са въобще тези цилкове с освобождаване и назначаване?
Ако има други облагаеми доходи по ЗДДФЛ-да.
Върху покупната стойност,нук нищо общо няма амортизацията.
Като в ажура не може да се въвежда в делтата.
Осигурителите са двама.Значи за всеки един Д1 и Д6.
Ако започнете работа на друго място и ви прекратят ТД не по ваша инициатива,тогава ще взимате 60% от среднодневния осигурителен доход от 24 месеца назад преди прекратяването на последния ТД.
По-добре е да си остане в частен УПФ.
Връщат се 24 месеца назад от датата на последен работен ден за определение на обезщетението за безработица.УП2 -до 28.02.2015 г.Но за размера на обезщетението зависи и от други факти-на какво основание е прекратен ТД,през последните 3 години взимали ли сте обезщетение за безработица,имате ли 9 месеца с осигуровки от последните 15 месеца,дори и при повече от един работодател да сте работили.Напр.,ако е прекратен ТД по взаимно съгласие,взимате 4 месеца обезщетение по 7,20 лв. на ден без значение колко осигурителен стаж имате и каква ви е била брутната заплата.Също така,ако от започване на последната борса с обезщетение за безработица не са минали 3 години,независимо как е прекратен ТД,пак взимате 4 месеца по 7,20 лв. на ден.А ако от последните 15 месеца имате 8 месеца и 29 дни осигурителен стаж,дори не можете да вземете обезщетение за безработица.Напишете колко стаж имате от последните 15 месеца,кога за последно сте взимали обезщетение за безработица-от дата до дата,как ще ви бъде прекратен ТД-напр. съкратен,по взаимно съгласие,или с предизвестие от страна на работник.Целта е да преценим вие къде се вмествате в правото ви на обезщетение за безработица.
Една такава дистанционна връзка с НАП с нивомер се монтира за около 2 месеца.Дотогава какво ще правим?А дали за ведомствените бензиноколонки е имало въобще гратисен период.Аз не срещам нещо такова.А камион цистерна необходима ли му е такава връзка с НАП.И ако имаме такава система,то нали при зареждане с камион-цистерна,оборудван с тези джаджи,не е необходимо да предавам по интернет тази глупост с получаването на гориво.Е защо тогава още си стои тази глупост в ел. услуги с ел. подпис на НАП,като и зареждане,и изразходване ще се предава веднага дистанционно?
Със сигурност вашата позната не е освободена по чл. 190 от КТ или е по взаимно съгласие.
Не,защото сте го купили в брой от бенз.
Зареждаме в цистерна 5 т дизел от ЛУКОЙЛ по банков път,ние сме краен потребител,какъв касов бон да имаме?
Какви изключения по ал. 10 не виждам.Горивото като се плаща по банков път,какъв касов бон?
А ако закупим 2 т дизел и веднага го заредим на камионите,,така че нищо не остава,то тогава    ще ни искат ли нивомери?