Всяка година ли се изработват тези правилници?
Малко си противоречите - хем имате график с определено работно време от-до, хем не се знае кога започва работния ден.
Графикът се прави за 1 месец, в който пише, че лицето на съответната дата ще работи 8 часа.Но започването на изпълнението на трудовите задължения е в зависимост от метеорологичните условия.
Как бихте определили почивките през работно време при сумирано работно време,като не се знае предварително в колко часа работникът ще започне работа.Може да започне в 8, 9 или 12 ч.В зависимост от това дали има фронт за работа на обекта, като се взимат в предвид климатичните условия.Работим по инфраструктурни обекти на открито-изкопи.Имаме предварителен график при период от 1 месец.Не се полага нощен труд.Работи се зимно време от 8,00 до 17,00 ч., а през летния период от 7 до 19 ч. /като разбира се пак правят само 8-часов работен ден/.
Грешка ли е, ако в правилника за вътрешния трудов ред впиша:
1.На четвъртия час от започване на работа- почивка 1 час.
2.На втория и шестия час от започване на работа-по 15 минути почивка.
Или
1.От 12,00 ч. до 13,00 ч. обедна почивка
2.Извън диапазона от 12,00 до 13,00 ч. на всеки 2 часа по 15 минути почивка.
To това е една безумна спирала, защото пък има и решения на КЗЛД, че ЕГН и име сами по себе си представлявали лични данни, ама не в пълния обем на дефиницията...
Абсолютно съм съгласна с Вас.То затова ми е и объркването.
Това имах предвид.


ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ


Чл. 2. (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 91 от 2006 г.) Лични данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци.
Съгласно пар. 1, т. 10-да,трябва.Но ме притеснява законът за защита на личните данни.
Вписва ли се ЕГН в ТД на управителя?
Може ли в представителите по чл. 7, ал. 2 от КТ единият да е управител на фирмата, който е и едноличен собственик на капитала?
Това означава, че при 1 000 лв дължим и внесен данък през годината, ще възстановят на лицето 5%+1%= 6% от 1 000 лв. = 60 лв. Така ли да разбирам?
Лице, работещо по трудов и граждански договор едновременно.По ГД данъците са внесени.Лицето няма публични задължения.Разплаща личните си разходи по банков път на 80%.Ако подаде по електронен път ГДД по ЗДДФЛ до 31.01.2018 г ., има ли право едновременно на двете облекчения:на 5% отстъпка и 1% за данъчно облекчение за безкасово плащане?
В Е-услуги на НАП пише "Декларация по чл.92 от ЗКПО и чл.92 от ЗКПО без дейност за доходите на юридически лица".Е за това питам.
Декларация 1010а по ЗКПО за фирма без дейност трябва ли задължително с електронен подпис да се подава?
Ако работодателят е заплатил храна на командировани работници, за което има издадена фактура с начислено ДДС, налице ли е право на данъчен кредит?
Дават се дневни по 20 лв. в брой за командировка с преспиване.Може ли за храната на обяд в ресторант, където отделно се плаща, фирмата-ресторантьор да ни издаде фактура за обедите?Ще бъдат ли данъчно признати разходите за обяд, след като даваме и отделно по 20 лв. дневни?
Ясно ми е, че е такава практиката-че има срок на изпълнение за отстраняване на нарушението.Но трябва ли задължително писмено да ги уведомим какво е направено?
Има срок на предписанието.Затова питам трябва ли да ги уведомим писмено?
ИТ ни написа предписание за предприемане на мерки за поставяне на укрепления на изкопи и съответно ограждения.Трябва ли писмено да ги уведомим какви мерки сме предприели?
Преди 01.01.2000 г. са втора категория труд.
Аз ги запазвам всичките, заедно с променените.Но на таблото за обяви слагам последния актуализиран.Правилно ли е?
В края на месеца правим график за сумираното работно време за следващия месец.
Но през месеца вече има новоназначени работници, които трябва да ги включим в графика.Първия график ми е с дата напр. 28.09.2017 г.Вече на 10.10.2017 г. има новопостъпил работник и правя нов общ график на цеха и включвам новия работник и слагам дата на графика 10.10.2017 г. и вече този се поставя на таблото за обяви в предприятието.Правилно ли е?