Става въпрос само за 3 /три/ работни дни, в които са замервани нива на обекта.Вече за постоянната работа си е на трудов договор.Но за техническия надзор продължава и гражданския договор наравно със трудовия.
Лице с техническо образование-строителство, ще осъществява технически надзор на обекта и ще следи за изпълнението по ЗЗБУТ.Ще установява и количествени стройности.Може ли да бъде на граждански договор?
Една част от работниците в едно звено са назначени на сумирано работно време.Друга част, поради условията на обекта, трябва да ги назначим на ненормирано работно време.Тези, които са на ненормирано работно време, трябва ли да присъстват в графиците за сумирано работно време?
А кой ще подаде документи за наследствена пенсия-настойник ли?Лице под 18 г. е недееспособно.
След като има писмено волеизявление от страна на работника, че вече от ...дата прекратява от своя страна трудов договор,което е негово субективно право, как ще го пишете самоотлъчка, на кое основнание?И на кое основание няма да му оформите трудовата книжка, още повече и да го уволните дисциплинарно?
След като лицето не желае повече да работи по този трудов договор,не дава молба по взаимно съгласие,не дава предизвестие,насила ли да го принуди някой.
Безсрочен-чл. 67, ал. 1, т. 1 от КТ.Работникът си е подал писмено изявление за едностранно прекратяване на ТД.И не спазва предизвестие.
Подал е заявление, в което пише-"едностранно прекратявам трудово правоотношение със фирма Х от дата ......" .Редовно са плащане осигуровки,запрати,болнични.
Работник прекратява едностранно ТД поради започване на работа на друго работно място.Като основание на прекратяване на ТД чл. 326, ал. 1 и ал. 2 от КТ ли е?
Работник поради небрежно изпълнение на трудовите задължения е ощетил работодателя с около 10 000 лв.Неговото брутно възнаграждение е 1 000 лв.Издадена е заповед за ограничена имуществена отговорност до размера на брутното месечно трудово възнаграждение.Но работникът прекратява с предизвестие от 30 дни трудовия договор.Има едно дете под 18 г.Колко да бъде удръжката за вредата от последното месечно възнаграждение?
Счита ли се за получена молбата от работника, ако е изпратена по имейл подписана от лицето?
А нямате ли командировки на персонал/собственици/съдружници?Можете и авансово да дадете пари в брой за командировки.Колко е с точност наличността по каса?
Техник строителство и архитектура  е длъжността.Кандидатът обаче желае да работи само по 2 часа на ден, но не желае и със точно работно време да се ангажира.Може ли да бъде назначен на 2 часа по ТД на ненормирано работно време?
Увеличение на стойността
Моя позната беше в 2016 г. повече от 183 дни в Гърция.Там не е осигурявана.За 2016 г. трябва ли да внася здравни осигуровки?
За АД-та таксата за подаване на ГФО  с ел. подпис 20 лв. ли е?
С Г2 ли се осъществява обявяването на АД?Трябва ли задължително да е с ел. подпис?
А може ли обявлението да е в икономическо издание?
Съгл. чл. 38, ал. 4 означава, че не се публикува ГФО на АД без дейност.
АД-тата се публикуват до 31.07.2017 г.