Във втората ОКД5 е посочено,че ома осигуровки в първата и може от n-места на месец осигуровки-за фирма по Д1 и дори вече са декларирани 2 месеца и внесени като СОЛ осигуровки-такива игрички "хваща на НАП супата осигуровки от 2 фирми СОЛ незаконно"-не съществува.Прочетете си КСО по-добре-отговорът е там.Все пак можете към ОУИ да си направите официално запитване и официално ще ви се отговори.
Не,не греша.Дори в момента имам един СОЛ в две дружества.Ходих в ОУИ  и дори ми отговориха писмено.Ако е управител-или СОЛ,или по ДУ.Само с личен труд-СОЛ.Нито едно от двете-никакви осигуровки.На месец общо да не е над 2 400 лв.
По-добре е да работите,без болнични за1-та год. майчинство-по-високо обезщетение за майчинство.2-та година дали ще бъде 340 лв. никой не знае.
След като полага личен труд и в двете дружества,осигуровки и в двете до макс осигурителен доход на месец.Не избира в кое дружество да е СОЛ,а зависи какъв е точно в това дружество-управител по ДУ,само с личен труд или само съдружник. 
Свалете си програмата на НАП за попълване на Д1 и Д6,прочетете указанията,самата програма не записва,ако има грешки и дори и грешките показва.
А защо процедирате така?Не  и лш пж-лесно,ако на 5 дни правите фактура на база предоставената стока.Всеки ден можете да предоставте стоката с експедиционна бележка или протокол приемане-предаване и след това на база тези протоколи да съставите фактури.Така не ви се налага да правите после КИ,но и не нарушавате ЗДДС.
Да,Ирена,права си,аз се обърках.Най-добре е да ги отпишат като разход,иначе само ще им стои в СБ,или увеличение на ДФР,
И да не ги отпишете,необходимо е да направите увеличение на ДФР в ГДД по ЗКПО за 2014 г.Но ако ги отпишете,първо ще си облекчите баланса откъм обща сума вземане и второ-ще направите и увеличение на ДФР-така ще получите прогнозираната данъчна печалба.От една страна + ,от друга - на една и съща сума.
В ГДД по ЗКПО го давате в увеличение на ДФР,но ако искате го и отпишете едновременно.
Аз мисля,че чл. 25,ал. 3,т.1 от ЗДДС ,е подходяща-значи дата на данъчно събитие 01.10.2014 г. и тогава вече регистрация в КАТ.
Не е задължително да подавате регистрационен опис по чл. 74 от ЗДДС,но да знаете,че наличните активи към датата на регистрацията се вкарват фактура по фактура,т.е. не може само въз основа на данъчна ревизия.Този опис първо се подава до 45 дни след регистрацията.Това са покупки,така че може и да не е в първия данъчен период,а за 12 месеца,но изписването на стоките ще става неправилно.Най-добре търсете други начини,за да излизате на внасяне-напр. фактури за режийни.
Питащият сам да си преценява,а може и симбиоза от двете предложения-бонус+дивидент.
Аз бих му определила дивидент-от една страна се намалява счетоводното салдо на сметка 122,от друга страна се доказва доход само с 5% данък,без да се внасят осигуровки.
Правите един опис на представените документи в 2 екземпляра и ги давате в деловодството.
И защо е необходимо да е управител във всичките тези дружества,за да плащате слонски плосък данък,като реално няма смисъл.Ако иска да докаже някакви доходи в един момент,по-тънко се минава с дивидента на съдружник и данък дивидент 5%.
Доплатете,каквото има за доплащане по лизинговия договор, и го прехвърлете на вашата фирма.Вече оттам нататък можете да се разпореждате с ДМА.
СОЛ в Б,без да плаща никакви осигуровки.
Не можете да апортирате нещо,което не е ваша собственост.
Точно на това обърнах внимание-защо не е признат ДК.
Каква е причината за непризнато ДДС?Ако е,защото обявяват сделката за нищожна,то тогава как ще се признае и данъчната основа?