Не се връщат тези пари посмъртно,даже и при арменския поп да отидете.А най-добре е хората да си помислят за законна работа с осигуровки за пенсии.
А ако започне работа напр. по трудов договор през този период,какво-мислите ли,че ще ви върнат парите.Не плащайте предварително.
Към Гиздова-не се подава ОКД5 за СОЛ пенсионер?
Каквато и да е дейността на фирмата,пак се подават декларации 1  и 6,УВ62.Или нямате назначен персонал по ТД?
Взимали ли сте обезщетение за безработица през 2014 г. или за временна нетрудоспособност,имате ли доходи от социални грижи,напр. за отопление,лихви по банкови сметки?Ако нямате такива доходи,можете да си подадете документи в НАП по адрес на лична карта за връщане на плосък данък,който ви е удържан от заплатата през 2014 г.,ако доходът бруто ви е до 4080 лв. без възнаграждение за трудов стаж и професионален опит.
Ако избера пенсионно осигуряване в НОИ изцяло,означава ли,че при смърт на осигуреното лице,не се унаследява натрупаната сума в УПФ дори и до края на 2014 г.
А защо имате ново ЕГН. :blink: :blush: :noexpression:
Вие първо му нанесете в ТК преназначаването по чл. 123,след това нататък от тази дата с печат на втори работотодател.При втори ТД само УП 2,не се попълва в ТК.
Първо Бог да прости човека!Ако е починал от инфаркт,инсулт,исхемична болест,това не се счита за трудова злополука,та дори и да е по време на работа.
Продажбата на стари сгради е освободена доставка, която доставчикът може да избере да бъде облагаема
Скрит текст :

Стари са сградите на повече от 5 години (60 месеца:12) по аргумент от обратното на т. 5 от §1 на ДР към ЗДДС:
Скрит текст :

С други думи, Ваше е решението дали да продавате с данък или да цитирате чл. 45, ал. 3 като основание за освободена доставка.

Въпросът за корекция на ползвания данъчен кредит при придобиването на сградата съгласно чл. 79 от ЗДДС има различно тълкуване от НАП и от ВАС по отношение на сградите, придобити преди 01.01.2007г. видно от втория материал, предоставен от delphine.

В конкретния случай на сграда от 1994 г. това не Ви касае. Имате освободена доставка без каквито и да било корекции.
Ако са ползували ДК за подобрение на сградата през 1998 г.,не е ли необходимо според вас корекции на ДК.На мен от така зададен въпрос не считам за коректно зададен.
На 09.12.2014 г. Но зависи и от това жената родила ли е вече,в перод от 45 дни преди раждане ли е,или й предстои да вземе болничен 45 дни преди раждане?
Напишете точни дати-кога и за какво е ползуван ДК.Ако за подобрение сте ползували 1994 г. и сте ползували сградата само за освободени сделки,коригирате 100% ДК.Затова отговорете на горните въпроси,за да бъдем по-точни в отговорите.И ако ДК е ползуван при ремонти,как са отчетени тези ремонти-като текущ разход или като подобрение?
Кога е купена сградата-със/без ДК-посочете година на закупуване?И за какво е ползуван ДК-при закупуване или за подобрение и период на ползуване на ДК,ако е за подобрение?За какви сделки е ползувана сградата-само административна или и за облагаеми сделки?
Друг вариант-избирате сделката да е облагаема и не правите корекции на ползуван ДК.
Аз мисля така-за оперативното счетоводство фактури всеки месец за счетоводни услуги.А за съставяне на ГФО-траждански договор със съставител,отговарящи на изискванията съгл. ЗС.Става ли така според вас,колеги?
Шефче направи 5-6 фирми.Може ли тази фирма,в която има назначен счетоводител,да пуска фактури за счетоводно обслужване към другите фирми.Основната дейност на фирмите са транспорт и строителство.
Най-чсто си е да я освободите по взаимно съгласие,отново да я назначите във фирмата,даже ако има собственика и някоя друга на разположение,след 10 дни я освобождавате по чл. 71 от КТ.
А на коя дата е била назначена госпожата и на какво основание,със срок на изпитване ли е в полза на работодателя.Имайте впредвид,че периодите на майчинство,болнични,неплатен отпуск не влиза в периода на изпитване,така че можете да прецените тази гледна точка.
Благодаря за изчерпателния отговор ! Аз съм на същото мнение, но ме притеснява факта, че салдото по с/ка 444 към 31.12.2014 г. ще бъде кредитно, тъй като няма да се погаси цялото задължение, а тя е активна сметка.
444 e активно-пасивна сметка,а не активна.
Здравейте,
По изпълнителен лист, имате едно общо задължение, равно на сбора от всички суми по изпълнителния лист. В разчетна сметка начислявате цялото задължение по него.

Например, с-ка 444 "Разчети по съдебни спорове" и вземате следните операции:

401 или друга с-ка за задължение/444 - с главницата
621/444 - с лихвите
609/444 - с другите разходи - разноски и такса на ЧСИ
и така в кредит на 444 ви остава цялото задължение по този изпълнителен лист.

С всяко плащане намалявате задължението до погасяването му. :smile1:
[/quote
Въпросът е за не съдебни спорове,а за вече присъдено вземане.
Ако е на фирмата посочете произхода на задължението-към доставчик или банка.Но при всички случаи
-к-т присъдено вземане
-за присъдена лихва
621/к-т присъдено вземане
-при плащане от ваша страна
д-т присъдено вземане/к-т 501,503