Има линк и телефон за обратна връзка.
Дори не сме в ревизия. А в съобщението само искат опис на ДМА.
Идва ми на имейла съобщение за Контролно производство от НАП от област, в която нямаме нито клиенти, нито доставчици. Искат опис на ДМА. Не е упоменато в каква връзка се прави това. Някой има ли идея какво е това чудо? Да не би да е вирус?
Чужденец, без българско гражданство, има ЕООД в България, и е регистрирана тази фирма ЗДДС. Няма ЕГН, как да му подам ДДС като представляващ, без ЕГН,това ЕГН с какво се замества в СД?
Тези коментари вече ги четох. Въпросът е - в тези коментари какво се има предвид под понятието "приета оценка на съучастие"-дали цената на апорта по дружествен договор или оценката на вещите лица от АВ. Осчетоводяването на разликите между "приета оценка на съучастие" и балансовата стойност ми е ясно.
При апорт на ДМА с цел установяване на финансов резултат от сделката, какво се има в предвид- оценката на вещите лица или цената на апорта?И за двете страни на сделката.
Исках да кажа, че не ми се занимава с дисциплинарно уволнение. А да си прекратим ТПО по чл. 71, ал. 1 от КТ, за да не ми се разправя с Инспекцията по труда заради такива, които не се явяват на работа.Благодаря за отговора!
Работник е назначен на основание чл. 67, ал. 1, т. 1 от КТ във връзка с чл. 70, ал. 1 от КТ в полза на работодателя със срок на изпитване  6 месеца. От средата на месец март 2019 г. лицето не се явява на работа и не е представило до момента и документи за отсъствия. Изпратили сме писмо с обратна разписка , което е покана за обяснение за отсъствието. Лицето лично е разписало обратната разписка, която вече се е върнала.
Все още не е дало обяснения лицето за отсъствията си нито чрез писмо, нито лично по друг начин. Водиме го в присъствената форма в самоотлъчка. Все още не е изтекъл срокът на изпитване от работодателя. Може ли да изпратим заповед за прекратяване на ТПО по чл. 71, ал. 1 от КТ, чрез писмо с обратна разписка и фактически датата на разписване на обратната разписка на лицето да бъде дата на прекратяване на ТПО с това лице?
Информацията може да не е актуална. Проверете с електронен подпис задълженията му.
Благодаря за коментара.

Но понеже моята регистрация на борсата е прекратена поради неявяване на датата съм много лошо прецакан.

Старото Ви обезщетение е приключено. Сега на каквото и основание да Ви освободят, мисля че ще получавате минималното обезщетение, защото от предходното обезщетение не са минали 3 години.
Дължи по ГД здравни осигуровки и плосък данък.
група 20/401-данъчна основа
4531/401-ДДС
496/401-лихви
401/503-815 лв.
401/503-по договора за вноски
В раздел II. Удостоверявам следните промени в обстоятелствата от Приложение №10 към чл. 9 гласи:

14 .Лицето е дало съгласие отпускът при осиновяване на дете до 5-годишна възраст да се       ползва от някое от лицата по чл. 164б, ал. 2, изречение второ, ал. 3 и ал. 5, изречение второ от КТ (осиновител на дете до 5-годишна възраст, баба или дядо) - отнася се за обезщетенията по чл. 53в, ал. 1 и чл. 53г от КСО

При мен точка Други обстоятелства е т. 23

Опитах и с  т. 22

22. Лицето ползва отпуск по чл. 163, ал. 1 от КТ – отнася се за обезщетенията по чл. 50а; чл. 53г и чл. 54 от КСО.
Дава следната грешка:
Служител: ........................ ...........
   Код на грешката: 10449
Грешка: A2LeavePermissionReasonW ork:1 TypeOfBenefit:1 Не е попълнена разпоредба от КТ/Рзпоредбата не принадлежи към номенклатурата/ Несъответствие с вида на обезщетението [A2LeavePermissionReasonWork]
   Код на грешката: 10176
Грешка:  Промяната на това обстоятелство е несъотносима с вида на исканото обезщетение. [A2FlagLeaveForChildWork]
   Код на грешката: 10370
Грешка:  Обстоятелство 21 не е допустимо за попълване при избраните Тип на обезщетение и Качество на лицето [A2FlagLeaveForChild]




На т.14. Други обстоятелства
Майка, която ползува 50% обезщетение по чл. 50а от КСО за неизползуване на отпуск до 410 дни, прекъсва работа и се връща отново в отпуск до 410 дни от раждането на детето. В промени в обстоятелствата къде да сложа отметка, за да прекъсна ползуването на обезщетение 50% по чл. 50а от КСО?
Това го знаем. Но тя започва веднага работа при друг работодател. Затова според мен трябва да подаде заявление при новия работодател Приложение №2а към чл. 4, т. 1.За да ползува обезщетение по чл. 50а от КСО.
Тук вече при новия работодател би трябвало да има постъпване на работа, което означава, че ще трябва да подава заявление за прекъсване на отпуска. А след това, ако реши да го продължи, прекъсва 50% обезщетение.По принцип може ли да ползува направо при новия работодател този вид отпуск?
Въпросът ми беше друг. При прекратяване на трудовия договор с предишния работодател, в приложение №10 се слага отметка само на т.11 ли, с което предишният работодател уведомява НОИ, че ТД е прекратен. Едновременно с това още на другия ден лицето започва работа по трудов договор на 8 часа при друг работодател. Това означава, че майката няма право вече на обезщетение за отпуск от 135 до 410 дни, а на 50% обезщетение по чл. 50а, ал. 1, т. 1 от КСО.
Пробвах да сложа отметка и в т. 12 на приложение №10, но файлът не е коректен. Според мен вярно съм подала приложение №10 само с отметка в т. 11 в промяна на обстоятелства. А при новият работодател лицето трябва да подаде заявление декларация за ползуване на 50% от обезщетението по чл. 50а, ал. 1, т. 1 от КСО. Но в момента такова обезщетение получава за първото дете. И дали има право за второто дете на 50% обезщетение по този член?
1. Да си пусне  задължително молба за напускане. 
2. В първата фирма промяна на обстоятелствата - с датата на прекратяване на трудовия договор.  Да не изпуснете срока и да й платят за дни, които не се полагат.
3. В новата фирма - изчаквате няколко работни дни и подаване по.същия начин както сте повярвали и преди.